CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Cultural > Civilizatie >  

Studiu comparativ asupra evoluției limbilor protoantice
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
„La început a fost Cuvântul”...  
  
 
  
La începutul evoluției omului pe Pământ, acesta nu avea o limbă articulată ci, tot ceea ce putea vorbi- dacă putem spune așa, erau doar niște sunete guturale, nearticulate, care arătau o cerere, o bucurie, o mirare, o durere, un pericol, o invițație, etc. de exemplu: Ga, Dă, Da, exprimând cererea, ori Aii, Uii, Eii, exprimând durere, mirare, bucurie etc. sunete ce s-au transformat, în ceea ce numim fonetic: interjecții și care s-au păstrat în limba vorbită și scrisă pănă astăzi.  
  
Undeva, prin paleoliticul superior, cca. 80 000 de ani în urmă, după o îndelungă perioadă în care oamenii cavernelor au depășit evolutiv acest stadiu, s-au constituit la început în Cete apoi, când familia a devenit mai numeroasă, au apărut Triburile, fiecare dintre acestea fiind conduse de un lider alfa, căpetenia, omul dominant care, datorită însușirilor sale, putea face ca ceata sau tribul respectiv să supraviețuiască și să aibe o continuitate.  
  
Cu timpul, laolaltă cu creșterea și înmulțirea Cetelor și a Triburilor, acestea s-au transformat în Neamuri, concomitent deci cu dezvoltarea acestor societăți primitive, sunetele guturale-onomatopeele cu care se adresau unul altuia sau prin care își exprimau cererile sau emoțile trăite și simțite, au cunoscut o evoluție și o dezvoltare semnificativă, transformându-se în sunete din ce în ce mai elaborate și mai complexe, dând naștere a ceea ce azi numim limbă sau idiomă vorbită sau scrisă. Ca o parafrază, cu toții am învățat (s-au ne-au învățat...), că cea mai veche limbă de pe Pământ este limba mesopotamică, adică sumeriană.  
  
Datorită unor descoperiri foarte valoroase, pe teritorul țării noastre, mai precis în Județul Alba, la Tărtăria, au ieșit la iveală datorită echipei arheologului Nicolae Vlassa, 3 tăblițe sacrale, artefacte de formă rotundă, care atestate cu Carbon 14, arată că acestea sunt mai vechi decât orice scriere mesopotamico-sumeriană, cu cel puțin 3000 de ani. Dacă însă ținem seama de un aspect foarte important și anume că tăblițele sacrale de la Tărtăria au fost duse la atestare prima dată la institutul universitar Babeș- Bolyai, iar acolo, datorită neglijenței (nu a nepriceperii...) și a reavoinței acelor „cercetători”, au ars tăblițele cu o soluție de clorură de sodiu, în loc să le curețe pur și simplu cu o soluție alcalină, Tăblițele au fost luate apoi și duse în Anglia, la Oxford unde s-a ajuns la concluzia că întradevăr este cea mai veche scriere de pe Pământ, devansând așadar scrierea mesopotamico-sumeriană cu cel puțin 3000 de ani, adică vârsta lor ar fi de 5300 de ani, î. Hr, putând fi mult mai vechi dacă nu au fost arse, voit sau nu, la institutul universitar Babeș-Bolyai.  
  
Așadar, cea mai veche limbă articulată complet și apoi vorbită a luat naștere pe teritoriul țării noastre, pe care noi o numim Protopelasga, datorită numelui identitar al strămoșilor noștri Pelasgii, de sine stătători și născuți din zorii timpuri ai planetei Pământ, pe teritoriul de azi al României. Cât despre limbile mesopotamico-sumeriene, limbile sanscrite, feniciene, etrusce, protolatine și iberice, toate acestea împreună cu subdiviziunile lor și-au avut rădăcinile din limba protopelasgă.  
  
Totul, dar chiar totul arată că până și pietrele vorbesc de teritoriul intracarpatic și extracarpatic unde a avut loc primul descălecat, între 80 000 și 5000 de ani în perioada paleoloticului superior și în timpul ultimei glaciațiuni (Wurm) iar noi românii, suntem urmașii pelasgo-geților cei mai apropiați pe linie genetică de Matrice, unde a fost creat A.D.N.-ul primordial, al ariano-caucazienilor, rasa noastră.  
  
Trebuie însă să ținem seama de un aspect destul de important și anume că, simplele asemănări dintre cuvinte scrise ori vorbite din diferite limbi actuale, nu ne dă dreptul să le clasificăm în aceiași categorie, pentru că s-au dezvoltat aparte, și în diferite perioade cronologice, al celor 4 rase dominante pe planeta Pământ: albă ariano-caucaziană, roșie- actualmente aproape dispărută, galbenă și neagră, ținând seama și de subrasele ce au apărut datorită metisărilor produse de-a lungul timpului. De multe ori un cuvânt asemănător de origine străină, fără să fie etnonim, poate însemna sau desemna cu totul altceva, la un haplogrup, popor sau rasă. Trebuie luat în calcul morfologia sintaxală, rădăcina cuvântului, lexicologia acestuia pentru a pune în balanță dacă este sinonim sau nu și, arată ori nu același lucru.  
  
Un alt aspect important al evoluției rasei albe ariano-caucaziene, unde poporul român este cel dominant datorită nașterii sale, este folosirea intuției și al instinctului.  
  
Intuiția este darul, sau unul din darurile Marilor Străbuni, către urmașii lor, noi românii. Prin intuiție, se deosebește laolaltă cu instinctul- alt dar prețios- binele de rău, pericolul de un lucru bun, adică poți deosebi elementele, distingând latura lor negativă sau pozitivă. Când nu știm un lucru, este de ajuns să accesăm memoria străbunilor noștri și imediat vom avea răspunsul.  
  
Pentru a simplifica cele enunțate, trebuie să ținem seama doar de un aspect, pe care eu personal îl consider de căpătâi: Matricea din care a fost creat A.D.N.-ul primordal al arienilor caucazieni.  
Creatorul sau Creatorii, ne-au plasat exact acolo unde trebuie, adică pe teritoriul țării noastre, cu o rază totală ce are ca spectru 8 centri energetici din toată suprafața sa dintr-un total de 12 centri energetici împrăștiați pe restul globului pământesc. Aurul monoatomic, quarțul, molibdeniul, wolframul și alte metale rare, se găsesc cu prisosință în țara noastră, pentru a avea tot ce ne trebuie pentru dezvoltarea și evoluția noastră spirituală ca urmași ai primilor oameni ce au poposit pe teritoriul țării noastre, și nu venind din Asia, așa cum urmașii celor ce băteau cu copitele cailor Stepele Mongoliei, au introdus elemente false în cartea de căpătâi a lu N. Densușianu, Dacia (Geția, n.m) Preistorică elucubând o terorie total falsă cum că, Părinții noștri ar fi venit din Asia.  
Fapt total neadevărat căci nu există niciun corespondent, nimic care să arate, nici lexicologic, etimologic, fonetic, ori arhelologic nici măcar cultural, care să arate vreo cât de mică asemănare cu cele etalate de acești indivizi.  
Noi românii, nu ne-am născut cu ochii oblici, mici de statură, ori galbeni la față, de unde și denumirea de rasa galbenă; noi românii suntem din altă rasă- cea mai importantă, rasa albă ariano-caucaziană și, cu asta orice explicație contrară ori negație, la ceea ce am enunțat aici este de prisos.  
Dacă luăm limba română și cea a... să zicem a chinezilor sau a japonezilor, nu există nici-o similitudine din punct de vedere vorbit, cu atât mai puțin la scris.  
Limba română este o limbă melodioasă, aproape cântată, iar când este rostită, bucură cu prisosință auzul interlocutorilor, pe când limbile chinezilor sau japonezilor, odată ce sunt vorbite, par dure, cuvintele par răstite, zgârâie auzul, de acum zici că se iau la bătaie- de îmi este permis o mică glumă inspirată din realitate.  
Nicolae Densușianu, după ce a scris epopeea neamului nostru în cartea mai sus amintită, ar fi însemnat să fi negat tot ce a scris în decursul a peste 30 de ani de muncă extenuantă, unde a arătat originea primordială a Neamului Românesc, ce-și are nașterea sa în ținutul străbunilor și rădăcinile adânc înfipte în acest pământ ancestral.  
  
Să fim mândri de geneza noastră și, să ducem pe mai departe această moștenire căci, suntem urmașii primilor oameni ce au colonizat Eurasia și până în inima Africii.  
  
Qvest ertat demnonstrandum!  
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Studiu comparativ asupra evoluției limbilor protoantice / Aron Sandru : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2724, Anul VIII, 16 iunie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Aron Sandru : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aron Sandru
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!