CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Impact > Analize >  

Unde s-a născut Isus?
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Pentru a răspunde la această întrebare, în primul rând vom face o introspecție detaliată în trecut.  
 
Conform datelor istorice, preluate de la cei mai renumiți oameni de știință, paleologi, speologi, geologi, arheologi, paleolingviști, etnologi și folcloriști, precum și transmiterea prin viu grai- Sfânta Tradiție cum i se mai spune- laolaltă cu cercetările celor mai renumiți istorici, filozofi, cronicari români și străini, antici și contemporani: Herodot, Tucidide, Thales din Milet, Dio Cassius, Iordanes, Maria Ghimbutas, N. Iorga, Pârvan -(într-o oarecare măsură), marele N. Densușianu cu opera sa de căpătâi, Dacia Preistorică (Geția n.m.)- precum și tăblițele de la Sinaia și Tărtăria, luând în considerare Civilizațiile (Culturile): Gumelnița, Hamagia, Turdaș-Vinca, Cucuteni, existente pe teritoriul țării noastre și întinzându-se pe teritoriile adiacente și circumdante ale României, toate aceste dovezi trebuie să le luăm în considerare că pe teritoriul României- Dio Getate (Dio-Dumnezeu; Getae-Pământ= Pământul Lui Dumnezeu), cum îi spuneau anticii, s-a născut primul popor de pe pământ care, cu timpul, o parte din el a plecat (masagetae), migrând și colonizând alte ținuturi și continente.  
 
Ori, biblia spune că primul om făcut din pământ a luat ființă din mâinile Creatorului, în Rai, ce se găsea conform datelor istorice undeva pe lângă râul Eufrat, fără însă a arăta nici măcar data aproximativă a creării lui.  
Dacă cercetăm biblia pentru a descoperi adevăruri sau falsuri, vom vedea că în această carte NU EXISTĂ DATE CRONOLOGICE, REALE ȘI COERENTE ci presupuneri fără o bază istorică, așa cum am enumerat mai sus, teoria reală a primului descălecat al omului pe pământ, ce a avut loc din primordii pe teritoriul țării noastre.  
 
Din ce în ce mai mult, cercetătorii biblici, scot la iveală anumite neconcordanțe care afectează credibilitatea acestei cărți, actualmente, baza religiilor de pe întreg mapamondul.  
 
Cum, baza religiilor stă într-o carte care e pusă sub semnul întrebării, datorită acelor neconcordanțe, multe semne de întrebare au început să apară. Nu voi detalia care sunt aceste neconcordanțe ci vreau să salientez că biblia ce are două părți -vechiul și noul testament- cuprinde cărți, epistole, și evanghelii (73 de cărţi, dintre care 46 au fost scrise înainte de Cristos, iar 27 după Cristos), ce au fost adoptate de episcopi Egiptului, însă mulți dintre noi nu știm că au fost și alte cărți și evanghelii ce nu au fost adoptate împreună cu celelalte pentru a compune actuala biblie. De ce? mă întreb și sunt sigur că, mulți se întreabă, la fel ca și mine.  
Care este adevărul adevărat și de ce ni se ascunde?  
 
Acum, ne vom reîntoarce din trecutul îndepărtat, după ce am arătat câte puțin din adevărurile de necontestat, în ceea ce privește apariția omului pe pământ, apoi, un rezumat despre scrierea bibliei și unele date eronate ce,această culegere de cărți antice le conține.  
 
Ne vom axa acum pe nașterea Lui Isus- Domnul Luminii sau Isus Getul.  
În cartea sa de căpătâi Ariminia, autorul și cercetătorul istoric Constantin Olariu Arimin, dezvoltă teoria conform adevărului istoric, precum o face și colegul său M. Dogaru. Cei doi istorici și cercetători, fac referință asupra cercetării și studierii tăblițelor de la Sinaia, unde au descoperit că tăblițele conțin date concludente despre nașterea Lui Isus, ce ar fi avut loc pe teritoriul României, nicidecum în Israel-Palestina, așa cum se arată în biblie.  
http://www.ariminia.ro/  
  
https://scontent.flis9-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/26168929_1732773946767558_8331690271001687429_n.jpg?oh=d2d1b9842d4d7c7db158bad6dd06c21c&oe=5AB49FFC  
  
https://scontent.flis9-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/26167549_1732774890100797_3858484782666778847_n.jpg?oh=381eb6521a30593df2667e0f9ede8295&oe=5AB9BC9B  
  
 
O altă teorie interesantă, o vom analiza după un context biblic din Noul Testament.  
Conform poziției geografice, România este poziționată geograficRomânia este situată în emisfera nordică, la intersecția paralelei 45° latitudine nordică și meridianului de 25° longitudine estică, iar în Europa în partea central sud-estică, la distanțe aproximativ egale față de extremitățile continentului european. raportată la meridianul 0, Israelul este poziționat la intersecția paralelei de 30°30' latitudine nordică cu meridianul de 34°45' longitudine estică.  
Steaua, a apărut la est și nu la nord. Atunci, cum, steaua și-a schimbat cursul, dacă ne luăm după cum se spune în Noul Testament?! Iată deci, cum, adevărul iese încet, încet la lumină.  
Este destul să urmărim contextele geografice și aflăm adevărul.  
Se arată că cei trei magi: Melchior, Gaspar și Baltazar, au plecat într-o călătorie după ce, pe cer a apărut o stea la răsărit, adică la est, care, după calculele lor, acel astru ar fi vestit nașterea lui Mesia, identificat cu Isus, ceea ce indică fără nici o îndoială teritoriul României. Magii, s-au oprit pe vârful unui munte, acolo unde steaua s-a arătat chiar deasupra unui brad. Căutând în jur, magii ar fi zărit o casă (stână) de ciobani. Intrând acolo, i-ar fi găsit pe ciobani, de jur-împrejurul Pruncului Sfânt nou născut.  
  
https://scontent.flis9-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/26167497_1732920840086202_5151198318794774245_n.jpg?oh=1dce69638a2eddd1d30b96783318ad89&oe=5AC8A40B  
  
  
Cum, se știe că, ciobanii își duc oile și celelalte animale pe munte la păscut doar primăvara, avem răspunsul conform Isus s-ar fi născut deci primăvara, nicidecum iarna pe 25 decembrie, dată ce corespunde cu Crăciun- etnonim ancestral getic sau cu Sărbătoarea Reînoirii la vechii geți.  
 
 
În Noul Testament, se mai arată cum că Fecioara Maria, l-ar fi născut pe Isus în ieslea unui grajd (adăpost), plin cu animale.  
 
În tradiția poporală străveche, precursoarea datinilor și tradițiilor actuale asupra nașterii Mântuitorului, împodobim bradul, iar deasupra punem o stea. Peste tot în lume, se împodobește bradul de Crăciun și nu cedrul, existent în Israel, Palestina, Liban, Siria.  
 
Așadar, tot ceea ce am enunțat mai sus nu face parte din Teoria Conspirației ci, sunt adevăruri care, mai devreme sau mai târziu își vor găsi corespondentul și convingerea că, baza acestei lumi, cu mistica sa, misteriile, continuitatea și conceptele teocratice și lumești, își au temelia- baza în Dio Getia- România azi, însă, totul a fost transformat în folosul unor ființe ce slujesc doar pe Îngerul Căzut-Lucifer, Fiul întunericului, .  
 
Ne încape nouă, Fiilor Luminii, să readucem acest adevăr la suprafață, căci numai așa civilizația actuală- lumea- va putea trasncede pe cele mai înalte culmi ale evoluției și înălțării spirituale, bazate pe creație căci fără acest adevăr vom sucomba ca și civilizațiile de dinaintea noastră; să învățăm din greșelile lor pentru a nu fi condamnați la pieire, tocmai din cauza ignoranței, a lașității și a nepăsării noastre..  
 
Conform celor relatate de mine în această teorie, am convingerea că Isus Getul- Fiul Luminii, s-a născut în teritoriul intracarpatic- actuala Românie.  
Autor, Aron ȘandruFotografia postată de Sandru Aron.Fotografia postată de Sandru Aron.  
 
 
Referinţă Bibliografică:
Unde s-a născut Isus? / Aron Sandru : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2552, Anul VII, 26 decembrie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Aron Sandru : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aron Sandru
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!