CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Analize >  

Sisteme de valori și non valori
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
 
  
Întrebare:
O valoare, lasă să mai fie valoare, dacă este impusă?
Răspuns:
Da! o valoare, lasă să fie valoare, dacă este impusă.
O valoare impusă se cheamă constrângere, iar aceasta îngrădește libertatea.  
  
Omul, s-a născut liber, deși el trăiește într-o civilizație ce a moștenit tot ce era mai rău din civilizațiile trecute: răutatea, invidia, egoismul, egocentrismul, dorința de a avea mai mult decât aproapele său; toate acestea, încă și altele asemenea, au dus așadar la un nivel foarte scăzut al conștiinței umane, implicit al societății în care trăim. Din ce în ce mai mulți oameni, înțeleg greșit conceptul de evoluție, transformându-l din interes personal într-unul de supraviațuire, a sa sau a familiei sale.  
 
Liderul alfa, va face tot ce poate pentru ca să adune cât mai mult pentru sine și familia sa. Va fura, va minți, va ucide de e necesar, pentru ca el să fie cel mai important și mai tare; el, să-l conducă pe aproapele său, pentru ai impune legile sale și al constrânge pe acela să facă doar ceea ce îi cere, muncind pentru al îmbogăți și mai mult. Din păcate, nu se prevede o stagnare a acestor nonvalori ci, dimpotrivă, acestea găsesc pe zi ce trece, alți și alți noi adepți, și prin acest fapt lumea se grăbește cu pași repezi spre pierderea sa.  
  
Civilizația actuală este putredă și va dispărea la fel ca și celelalte dinaintea ei, dacă ceva nu o va face să se oprească din acest declin accentuat. Acel ceva ar fi în mod categoric, întoarcerea la vechile valori, stâlpii și baza unei societăți sănătoase și cu un viitor asigurat. Respectul de tot și de toate, bunătatea, empatia față de semenul său și de tot ce-l înconjoară și, mai ales legarea cordonului ombilical ce-l leagă de divinitate, sunt doar câteva din valorile fundamentale ce pot opri cu siguranță căderea liberă spre un colaps iminent al acestei civilizații.  
  
Am fost și suntem mereu avizați de entități- ființe trimise pentru a ne dechide ochii; cred că a sosit timpul să le dăm ascultare și să nu-i mai transformăm în martiri, de ne dorim totuși ca să supraviețuim și să avem o continuitate prin urmașii noștri.  
  
Referinţă Bibliografică:
Sisteme de valori și non valori / Aron Sandru : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2311, Anul VII, 29 aprilie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Aron Sandru : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aron Sandru
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!