CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Fantastic >  

Pelasg Fiul Cerului și al Pământului- Magul din Carpați (I)
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
 
  
 
  
Dragă cititorule!  
  
Această poveste, este una mai puțin obișnuită, în care realul și lumea văzută se întretaie și se contopește cu irealul și fantasticul lumii nevăzute..  
  
Magul din Carpați, s-a născut pe meleagurile străbune ale României, când Pământul era încă roșu și în plină formare, în locul ce după veacuri întregi mai târziu, trecute prin negura vremurilor de mult apuse, se găsea Cetatea de Scaun a Târgoviștei, iar Creatorii săi sunt Cerul Infinit și Pământul Străbun.  
  
Numele său este Pelasg-Fiul Cerului și al Pământului, sau Pelasg-Magul din Carpați, cum este cunoscut actualmente.  
  
De la Cerul Infinit, a primit pe lângă celelalte puteri, ce le va descoperi la momentul potrivit și abilitatea de a călători prin spațiu- timp, ajutându-se de porțile stelare, împrăștiate prin tot universul, primind aviz de liberă trecere de la Consiliul Suprem Intergalactic din Andromeda. De la pământul Străbun a primit la fel, pe lângă alte puteri, și abilitatea de a se metamorfoza și transforma, putând totodată se devină invizibil oricând și-o dorește. Veacuri întregi s-au scurs, Pământul Străbun a căpătat forma sa sublimă așa cum o cunoaștem cu toții astăzi, iar Pelasg-Magul din Carpați, pe la sfrâșitul adolescentei se retrage in sihastrie, colindând miticii munți Ceahlău, Bucegi, Făgăraș și Parâng. Aici, în acești munți, își va desăvârși practica în artele magiei, punând în armonie învățăturile magice, ale dezvoltării sinelui său etern.  
 
Încă din primii ani ca pustnic, și-a găsit prieteni pe Elementali- păzitorii aerului, focului, pământului și apei, cu care se ajută ori de câte ori este nevoie, fiind totodată în armonie deplină și cu celelalte fortele ale naturii. Își dezvoltă capacitățile mentale, folosindu-se de peșterile adânci ale munților, unde se privează senzorial și se claustrează ani și ani de zile. Studiaza alchimia, biologia, botanica, filozofia, geografia, geologia și cartografia, istoria. Cunoaște toate limbile pământului; înțelege graiul animalelor și le vorbește. Este scriitor și poet, meșteșugar, studiază mineralele și este creator de vrăji și farmece. Studiază ierburile și plantele, care în combinatie cu mineralele, creează uleiuri cu efect temporar dar util, pentru diverse puteri, remedii și leacuri cu efect rapid. Îngrijește animalele și păsările rănite, precum și copacii sau vegetația bolnavă. De multe ori, întâlnește oameni în calea sa, pe care nu ezită să-i ajute, ori de câte ori aceștia au nevoie, dar, nimeni nu știe cine este cu adevărat.  
  
Una din primele sale apariții, transmise prin viu grai, a fost, se pare, în jurul anului 1586, chiar în mijlocul unei oștiri austro-ungare, unde distruge o mare parte a armamentului și muniției, băgând groaza în acei oameni, după care a dispărut la fel de misterios precum a apărut. În anul 1714 (dupa moartea lui Constantin Brancoveanul), apare in fata sultanului Ahmed al II-lea, certându-l aspru, pentru decapitarea Marelui Voievod, împreună cu fii și ginerii săi. Îi Distruge flota, iar spanhii și ienicerii din garda imperială, ce au dorit să-l prindă, s-au transformat imediat în praf, băgând groaza în sultan și în cei ce au văzut acel fapt, înfricoșându-i pe toți de moarte.  
 
Pelasg-Magul din Carpați, este o ființă solitară. Doar când situația o impune, sau Pământul Străbun și frații săi Fii Neamului Străbun sunt în pericol iminent, apare de nicăieri, salvează și restabilește ordinea. Din când în când, merge la consfătuiri, sub egida Marilor înțelepți și Vrăjitori Ancestrali, din cadrul Consiliului Celor 30, unde se întâlnește cu prietenii săi, Zoroastru al Indiei, Merlin, și druizi celtici, schimbând impresii, despre timpurile ce au trecut și cele ce or să vină, făgăduindu-și unul altuia ajutor la nevoie, pentru a restabili ordinea firească a tuturor lucrurilor, ce Magii Întunecați-Fii Întunericului de Nepătruns, vor încerca s-o doboare.  
  
Pelasg-Magul din Carpați este nemuritor; el primește energie cosmică și telurică, în continuu. Moș Timpul, născut dintru începuturi, este prietenul său, și îl ajută ori de câte ori are nevoie, să oprească cursul vremurilor și să le întoarcă la nevoie, mai ales atunci când Magii Întunecați-Fii Întunericului de Nepătruns, lovesc pe neașteptate, Fii Neamului Străbun, locuitorii miticei și străbunei patrii- Dio Geția, ce și-au pierdut legătura care-i unea de Marii Străbuni, rămași în voia sorții, apatici și triști, nepăsători la tot ce se întâmplă în jurul lor, rupți de adevăr și purțați ca frunza-n vânt, ajungând vite de povară, chiar la cei pe care i-au primit cu brațele deschise pe pământurile și în casele lor.  
  
Colaborator și coautor, Ștefan Voicu.  
  
Va urma!  
  
Referinţă Bibliografică:
Pelasg Fiul Cerului și al Pământului- Magul din Carpați (I) / Aron Sandru : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2263, Anul VII, 12 martie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Aron Sandru : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aron Sandru
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!