CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Foileton >  

Românii- un popor de blajini
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Poporul român, în excelența sa este un popor de blajini; popor fiu al înaintașilor hiperboreano-pelasgo-geto-valahi !  
 
Am primit întotdeauna cu brațele deschise pe orișicine !  
 
Acești „orșicine” s-au dovedit a fi cu toții niște viermi care, au ros încetul cu încetul poporul nostru de blajini !  
 
Cine știe, poate că tocmai aici stă secretul longevității noastre istorice. Poate, pentru acest fapt vom dăinui până la sfârșitul veacurilor, de va fi vreun sfârșit.  
 
Unii sunt prea sceptici să creadă că, poporul român, atât de urgisit, hăcuit fără milă, scos afară din țară printr-o vicleană epurare etnică absolut totală și de proporții, cu efecte dezastruoase pentru națiune, mai poate avea o continuitate geoistorică pe pământul dăruit de strămoșii noștri, hiperboreano-pelasgo-geto-valahi. Se înșeală !  
 
Alții, cred că etnicul român va dispărea in următorii 100 de ani, tocmai din considerentele mai sus amintite dar, eu, încăpățânat de când mă știu, nu am numai speranța dar am și convingerea că, blajinul popor român are în el sămânța nemuririi, tocmai pentru că este urmaș în linie directă al celor care au colonizat dintru începuturi această planetă.  
 
Poporul român duce pe umerii săi uriașa răspundere a continuității OMULUI pe această planetă ! M-am scrântit la cap ar spune cu ironie, veșnicii critici ! Păi, uite că nu e așa cum ar crede ei ! Tocmai, pentru că, dacă acest popor român de blajini ar dispărea, atunci OMUL așa cum îl cunoaștem noi, ar dispărea și el, fiindcă va fi lipsit de SĂMÎNȚA ANCESTRALĂ, și a continuității omului pe pământ.  
 
În spatiul geoistoric intra și extracarpatic a existat dintru începuturi pepiniera de genii a lumii. Am avut descoperiri de la penicilină, până la energiile renovabile, ba… prin dezvoltarea motorelor cu reactie (descoperire de Henri Coandă), am trimis omul în afara spatiului intraterestru, aruncându-l în spațiul interstelar.  
 
Avem cei mai buni matematicieni, fizicieni, chimiști, filozofi, cei mai buni rapsozi ce glorifică națiunea și acest pământ străbun iar Enescu, Gheorghe Zamfir și mulți dintre ei, din mijlocul multora care fac cinste acestui pământ magic. Îl avem pe Eminescu ! Îl avem de Ciprian Porumbescu !
Toate lepădăturile, lichelele, trădătorii și loazele au ceva în comun: sunt lachei Noii Ordini Mondiale.  
  
Aceste ființe l-au trimis pe Eminescu „La steaua care-a răsărit” și în „Codrule, codruțule...” să-și doarmă somnul etern, fără însă ai pricinui vreo stricăciune.  
  
Eminescu a fost, este și va fi geniul universal și demiurgul poeziei române .
Eminescu a fost însăși Ființa Românului întrupată în carne și oase, a fost esența poporului român primordial.  
  
La fel a fost și Ciprian Porumbescu prin vioara sa. Eminescu făcea poezia să cânte iar Ciprian Porumbescu făcea din cântecul viorii o poezie a sufletului ancestral al românului.  
  
La fel au fost și ceilalți lideri ai poporului nostru. Fiecare dintre ei, prin felul lor de a fi, au făcut cinste neamului; l-au ridicat pe cele mai înalte culmi ale evoluției bazate pe creație divină.  
  
S-or mai naște și alții, fiecare dintre ei cu darurile lor, ce vor face cinste eternă neamului nostru, urmaș al Marilor Străbuni, hiperboreenii-pelasgo-geto-valahii căci, noi românii suntem părticică din eternitate.  
  
 
 
Astfel, în spațiul intra și extracarpatic, Dumnezeu Cel Adevărat și Veșnic Viu- Creatorul Cerului și al Pământului și al tuturor celor văzute și nevăzute, a pus bazele primei dinasti de conducători, Sacra Dinastie Io.  
Istoria însăși se revoltă- cu fiecare brazdă trasă și întoarsă de plug- și iese la iveală, dându-le peste nas celor care ne vor pieirea.  
 
Iată, doar câteva exemple ce evocă primordialitatea ancestrală a poporului nostru hiperboreano-pelasgo-geto-valaho-român, din spațiul intra și extra carpatic al Diogeției, astăzi, România:  
 
Niascharian:  
 
Tăblițele sacrale de la Tărtăria, județul Sibiu datate cu Ca14 care, evocă cea mai veche scriere cunoscută, devansând cu peste 2800 de ani scrierea mesopotamico-sumeriană :  
 
 
Tăblițele de la Sinaia, altădată de aur, acum doar plumbuite:  
 
Civilizația (Cultura) Turdaș- Vinca:  
 
 
 
Civilizația (Cultura) Hamangia- Baia:  
 
Civilizația (Cultura) Gumelnița:  
 
Civilizația (Cultura) Dunăreană  
 
 
Civilizația (Cultura) Cucuteni:  
 
Nicolae Densușianu, părintele protoistoriei neamului, cu opera sa de căpătâi, Biblia Poporului Român- Dacia Preistorică:  
 
Istoricul Constantin Olariu Arimin, cu cea mai edificantă operă istorică și cronologică:  
 
 
  
Aceste exemple sunt puține și poate sărace ca și conținut ce, arată fără putință de tăgadă despre primordialitatea și ancestralitatea primilor locuitori -înaintașii românilor- care stăpâneau spațiul intra și extracarpatic, la sud și la nord de Istru. Brazdele de plug ale istoriei și protoistoriei poporului străromân scot mereu la iveală despre magnifica, minunata și, pe veci neegalata, poveste adevărată, istorie neegalată a poporului scoborâtor din zeii de început- Fii Lumini.  
 
Am convingerea -până în străfundul ființei mele- că, Dumnezeu, va aranja lucrurile în așa fel încât lucrul mâinilor sale, Opera Sa Primă- OMUL, Esență Divină, născut în spațiul intra și extracarpatic și preponderent până la Marea cea Mare a Ibericilor, în partea de nord-est a „Cabo de la Roca” - Capătul Pământului (... Pietrei, n.m.), urmași ai Fiilor Luminii, cei dintru începuturi, vor dăinui peste veacuri.  
 
Acum, îi întreb eu pe toți acești indivizi certați cu Legea Divină: Mai doriți oare să exterminați si să ucideți SĂMÂNȚA, și RĂDĂCINILE VIEȚII pe PĂMÂNT, sau veți sfârși prin a înțelege că, cu toții avem un loc sub soare, învățând să ne respectați și, totodată să învățați să fiți blajini, la fel ca noi ?  
 
Bogățiile vieții acesteia (bani, bijuterii, pământuri, case, mașini etc), sunt efemere, nimic nu luăm cu noi, iar când ne întoarcem acolo de unde am venit, totul va rămâne aici, până și corpul fizic.  
 
Dintre toate animalele acestui pământ, OMUL este singurul din specia sa care î-și distruge propriul habitat. Deja am început să consumăm, încă de acum 45 de ani, resursele păstrate pentru înaintașii noștri.  
Cred că a sosit timpul, să privim serios nu numai în față și în spate, ci în toate părțile, pentru a găsi soluții pașnice în privința continuității omului ca specie dominantă pe acest pământ.  
 
Oare, credeți că o mână de oameni care, în nimicnicia lor, se cred stăpânii acestei planete, pot continua așa la nesfârșit !??  
 
Nu, cu siguranță că nu! Timpul va cerne totul în sita sa eternă; bune și rele. O vorbă veche din bătrâni, spune: „Cele bune să se-adune, cele rele să se spele!” și, așa va fi !  
 
Cum, aceste slugi ale satanei, nu sunt decât o pleavă dusă de vânt și un grăunte de nisip în calea măreției infinite a Unicului Dumnezeu Adevărat și Veșnic Viu, la rândul lor, vor da socoteală pentru tot.  
Așa să fie și așa va fi !  
 
P.S. : Mulțumesc tuturor autorilor de cărți și de videoclipuri istorice preluate de pe Canalul Youtube ce, prin munca lor istovitoare în evocarea datelor istorice, aduc un aport uriaș și lumină asupra poporului ancestral, al locuitorilor sedentari și de sine stătători, născuți în spațiul intra și extracarpatic al Diogeției, astăzi, România.  
Referinţă Bibliografică:
Românii- un popor de blajini / Aron Sandru : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2004, Anul VI, 26 iunie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Aron Sandru : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aron Sandru
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!