CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Strofe > Creatie >  
Autor: Armonii Culturale         Ediţia nr. 2328 din 16 mai 2017        Toate Articolele Autorului

Armonii Culturale - NOI APARIŢII EDITORIALE - GHEORGHE A STROIA - CUVÂNTUL / LE MOT

 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Ştim cu toţii că întotdeauna, cuvântul are puteri miraculoase, uneori benefice, deseori malefice, uneori ridică, deseori coboară. Septimele de faţă se doresc a fi, mai mult sau mai puţin, mini-pamflete adresate cuvântului care râde de noi cu gura până la urechi.  
 
Am încercat să râd şi eu, dar am simţit în gură de la gustul amar ca de fiere, la gustul dulce ca de miere. Însă, de fiecare dată, am fost invadat de simpla dorinţă de a râde, de a mă bucura de viaţă, de a face, pur şi simplu, ceea ce îmi place. Vă invit şi pe voi să râdeţi de cuvinte, să le taxaţi sau să le acceptaţi, însă îngăduiţi-le să rămână lângă voi!  
 
PS:  
Cuvântul = cuvântul  
CUVÂNTUL = CUVÂNTUL  
Cuvântul ǂ CUVÂNTUL.  
 
***  
Nous le savons, nous tous, que le mot a, toujours, des pouvoirs miraculeux, quelquefois il élève, souvent il abaisse. Les septièmes ci-présentes sont, plus ou moins, des mini- pamphlets à l’adresse du mot qui se moque largement de nous.  
 
J’ai, moi aussi, essayé de m’en moquer, mais j’ai senti dans la bouche, à partir du goût amer comme le fiel, jusqu’au goût doux tel le miel. Mais, chaque fois, j’ai été saisi du désir de rire, de me réjouir de la vie, de faire, purement et simplement, ce qui me plaît. Je vous invite, vous, de rire des mots, de les punir ou de les accepter, mais permettez leur de se tenir auprès de vous!…  
 
PS:  
Le mot = le mot  
LE MOT = LE MOT  
Le mot ǂ LE MOT  
 
***  
Gheorghe A. STROIA  
(traduit par Virginia Bogdan)  
 
ŞTREANGUL  
 
Cuvântul  
şi-a pus ştreangul de gât;  
cineva a tras  
prea repede scaunul.  
Condus pe ultimul drum,  
în pripă,  
fără… un cuvânt!  
 
LA POTENCE  
 
Le mot  
s’est mis la courroie autour du cou;  
quelqu’un a tiré  
la chaise promptement.  
Conduit sur le dernier chemin,  
à la hâte,  
sans… mot dire!  
 
 
COMĂ  
 
Cuvântul  
a căzut în comă...  
indusă, desigur;  
voia să experimenteze  
lumea de dincolo.  
- Ce? E dreptul meu  
să fiu... transcendental!  
 
COMA  
 
Le mot  
est entré dans le coma…  
induit, certes;  
il voulait faire l’expérience  
du monde d’au-delà.  
- Quoi? C’est mon droit  
d’être transcendantal!  
 
V-am făcut curioşi? Vă invităm în data de 9 iunie 2017, începând cu ora 17:00, la Focşani, la Librăria „Alexandria” (vis-à-vis de Casa de Cultură „Leopoldina Bălănuţă”), pentru a descoperi Cuvântul…, într-un microrecital liric în lectura autorului şi a traducătoarei… Vă aşteptăm cu drag!  
-------------------------  
Armonii Culturale - încă un VIS ÎMPLINIT!  
Referinţă Bibliografică:
Armonii Culturale - NOI APARIŢII EDITORIALE - GHEORGHE A STROIA - CUVÂNTUL / LE MOT / Armonii Culturale : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2328, Anul VII, 16 mai 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Armonii Culturale : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Armonii Culturale
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!