CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Poezie > Oglindire >  
Autor: Antonela Stoica         Ediţia nr. 3363 din 16 martie 2020        Toate Articolele Autorului

EU, DINTRE STELE MĂ APLEC

 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
EU, DINTRE STELE, MĂ APLEC  
  
Iubitul meu, ce pot să-ți spun? Dac-ai vorbit ca un nebun, cuvântul tău e astăzi nul, precum o armă cu recul într-un taifun.  
Promisiuni și rugăminți mi-au demonstrat cât știi să minți; Te-ai antrenat printre borfași, de sentimente ucigași, sau cârcotași, din cei mai lași, cu “biruinți”?  
  
Frumosul meu, pierdutul meu într-un poem precar și greu, aproape nu mi te-aș lăsa, ca un copil a te juca, la sânul meu. Nu vreau iluzii de “parfum” și nici de “doi mergând pe-un drum”, de Eu, rămasă într-o gară, ca scrumul-moft dintr-o țigară de fariseu.  
  
Amarul meu cel egoist, atras mereu de-un zâmbet trist, nu am știut că-ți crești angoase din lacrimi-pietre prețioase, “gemologist”.  
Te-asumi ca popă și gropar și sacerdot și grădinar, faimosul “giver” indian, un transplantat “peste ocean”... fără habar.  
  
Condorul meu, căzut în munți, te-ai rătăcit, banal, prin nunți, te-ai întrupat zeu-astronom, când te voiam doar să-mi fii om, crezând în punți.  
De-mi vii la umbră de stejar, îți pun angoasele pe jar, să mă uimești, să strălucesc, când pui Iubirea în “iubesc”, ca un pulsar.  
  
De mă trezești în Primăveri, să-mi speli tristețea cu plăceri, să mă transformi, când mă adori, în pom cu gâze și cu flori, exact ca Ieri.  
Cireș în floare, să te cerni, să uiți că-n tine-s ninse Ierni, să-ți scuturi fricile din brazi, trăind doar Clipa, numai Azi, desculți, eterni.  
  
Iubitul meu ce n-ai venit, m-ai înviat și m-ai murit, mi-ai pus fiori în labirint și sori albaștri care mint... și-un infinit.  
Te-au vindecat, să te trezești, descântecele strămoșești, le-am scris cu sânge mai mereu, dar ești doar leu... nu Lupul Meu cu ochi cerești.   
  
Fântâna mea fără găleți, cu datorii în epoleți, din setea ta m-am adunat, cu mine însămi m-am luptat... și cerberi beți.  
Tu nu mai poți nimic să faci, nici să te naști din nou... doar taci, acceptă că nu ai de-ales, m-am vindecat, m-am recules, Eu mi-am fost vraci.  
  
Iubitul meu, îți spun “goodbye”, ți-am fost o Zână-Floare-n plai... și Dimineață, și Cuvânt și înălțarea din mormânt, când nu sperai.   
Din gândul tău mă mai înfrupt, dar renunțând să cred, să lupt... De-acum mi-s Soare, nu apun... ești doar balonul de săpun care s-a rupt.  
  
În dimineți renasc mereu, Lumină sufletului greu... Nu te mai vreau, nu te aștept, speranța-i moartă, flori pe piept... Rămân doar Eu!  
Iubiri sosesc, iubiri se trec... Eu, dintre stele, mă aplec să te sărut pe ochii triști din când în când, cât mai exiști, că Doru-i sec.  
  
Antonela Stoica  
Din volumul NOVA 
Referinţă Bibliografică:
EU, DINTRE STELE MĂ APLEC / Antonela Stoica : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3363, Anul X, 16 martie 2020.

Drepturi de Autor: Copyright © 2020 Antonela Stoica : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Antonela Stoica
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!