CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Fictiune >  

Ha! Ha! Şi iar ha!
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Râde cerul de mine cum smulg unghiile depresiei zi de zi şi mă îndrept cu braţele întinse spre niciunde.  
Sunt unsprezece ani de când singurătatea îmi sărută ceafa. Senzual gest, dar m-am săturat să adun pietrele din cap, să le aştern în grădina tăcerii învăţând cum, niciodată de ce, să reiau la nesfârşit ridicarea unui castel de tâmple zvâcninde de dor, de teamă indusă şi autoindusă.  
Mă rostogolesc uneori, (reuşesc! bravo, Anna!) dincolo de toate frământările şi abia atunci reîncep să văd conurile brazilor din curtea interioară a blocurilor gemene, apoi florile, care seamănă cu cele din curtea bunicilor, cei care răsuceau bucurii prin pomii roditori şi ştiau a se ruga zdravăn pentru fiecare fir al sufletelor dumnealor.  
Râde cerul de mine, iar eu strâng buzele le ţugui şi sorb de acolo soare, şi ploaie, şi senin până când, toată încrâncenarea din ceafă dispare pentru a face loc foarte curând alteia.  
Tot mai aprigă îmi pare viaţa şi ard în mine lesturi de fericire, tocmai pentru a acoperi, sufoca, frica aceea când pleacă toţi şi tu rămâi singur într-un tunel cu pereţii şah.  
Alb negru freamătă în jurul tău când aluneci nebuneşte de-a lungul lui  
şi vocea aceea tunătoare şi caldă şi prietenoasă te îndrumă. Ajungi cumva la o pajişte, sau cum s-o numi acel spaţiu în care, cerul, pământul şi tu sunteţi un unu. Aerul tăios ca un cristal pe care niciodată nu l-ai putut defini, pentru că niciodată nu l-ai simţit umplându-ţi nările inima fiinţa întreagă. Pasul tău se defineşte în lunecarea continuă care îţi este acolo mişcare, viaţă... Calci toate hotarele cu tălpile gândului dintâi şi, cu părere de rău te întorci în iad - Iadul pământului şi al iubirii de care nu te poţi dezlipi, nu te poţi detaşa deloc.  
  
Mă întreb adeseori dacă, odată ajunsă dincolo de hotarul umbrelor, mă pot răsuci de trei ori apoi, să cuprind dansul jocul şi iar dansul acelui aer cristalin tăios, ca toate rugile nespuse cât am trăit şi încă trăiesc aici.  
  
Habar nu am ce am scris din punct de vedere literar, dar simt că am mai vărsat o doniţă de amar, de frică, de cine mai ştie ce poate revărsa un om speriat de prezent.  
  
(fragment de roman în construcţie,  
"Victor, clovnul din mine", cap. "Numai cu mine")  
  
Anne Marie Bejliu, 6 septembrie 2017  
  
https://youtu.be/1uws2Bm_cYo
Referinţă Bibliografică:
Ha! Ha! Şi iar ha! / Anne Marie Bejliu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2441, Anul VII, 06 septembrie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Anne Marie Bejliu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Anne Marie Bejliu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!