CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Fictiune >  

Comunicare - Victor, clovnul din mine (fărâmă de capitol)
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
 
Atâta cer la margine de lumi învăluie fiinţa, şi-atunci ce poţi să ceri? Taci şi asculţi prin tine cum stelele se zbat, s-ajungă-n azimi blânde alean, mereu alean...  
  
Vorbesc de multe ori în subconştient cu cineva. Poate fi dintre cei plecaţi la Domnul, poate fi cineva care a trecut prin viaţa mea, trăieşte, dar contrar raţiunii care-mi spune să-l ţin departe, un nod de viaţă, o ardere neterminată, nod pe care nu-l pot defini încă în comunicarea cu el mă determină să-l chem în continuare. De la aşa ceva, frământarea interioară este mereu vie şi efectul asupra "suprafeţei" este o căutare continuă, tăcută. Poate a adevărului acelei întâlniri, adevăr pe care-l numesc scop al unui fragment de viaţă care nu depinde numai de mine, poate a nevoii acute de a continua o comunicare care pe moment amorţeşte, rămâne aninată între voinţă şi nevoinţă.  
  
Nu am înţeles niciodată de ce, dacă simţim că efectul unei comunicări cu altă fiinţă nu este benefic fiinţei noastre, totuşi continuăm să dorim acea comunicare. Poate că orgoliul atins de o oarecare neîmplinire este reactivul care menţine viu lanţul unei reacţii alchimice în care, noi suntem substanţa de bază. Acidul vieţii ne răscoleşte, ne schimbă, ne prelucrează intenţiile iniţiale, pentru a ajunge în final la ceea ce este scris ilizibil în acel fragment de viaţă.  
Habar nu am dacă în asemenea poveşti este vorba de iubire, sau pur şi simplu de nevoia echilibrării şi reechilibrării sistemul de reacţii energetice ale interiorului. Posibil ca răspunsul să fie cel neaşteptat de secvenţa noastră pământeană şi anume "da".  
Dualul macină încrederea în sine şi chiar dacă acceptăm acest răspuns ca fiind firesc, totuşi mai vrem ceva, mereu mai vrem ceva să vină ca o anexă la fundament.  
Vine cândva prin încercările vieţii.  
Trec prin asemenea situaţie acum şi am preferat să scriu mai degrabă, decât să reactivez un dialog mai mult monolog, pe care-l duc de câţiva ani buni cu acea fiinţă. Ceea ce spun aici i-am transmis de mai multe ori, dar întotdeauna a fugit de simpla acţiune de a da un răspuns. Măcar dacă spunea că nu ştie. Asta uşura un pic frământarea. Voi merge înainte chiar şi cu acest nod interior. Sigur de undeva, din ceva anume, răspunsul va veni. Până atunci, dialoghez în viu şi viu cu Victor, clovnul din mine. El pare a fi singurul care îmi oferă pe bandă răspunsuri, prin jocurile lui cărora mă supun mereu, fără să crâcnesc. Sunt şi distractive, dar şi pline de înţelepciune...  
- Mai taci din gură, sau din gând, Anna! Mă concentrez la următoarea mişcare pe tabla de şah cu piese din apă. Izvorul m-a lăsat să-i modelez picăturile de apă şi soarele mă ajută. Cum mişcă razele pe liră, cum se mai naşte o formă încântătoare. Să nu te sperii dacă se vor naşte şi dragoni, şi fiare ale pădurii. Sunt toate fiinţe ale gândirii şi simţirii tale. Poate că şi flori se vor naşte, şi reptile ciudate, şi insecte. Cine ştie ce mai naşte soarele în cântecul lui luminos!  
Gata. Uite un dragon de foc. Îl facem cal, sau rege? Regina va fi sigur o pasăre, după ce va arde bine în tainele tulburătoare ale puterilor soarelui.  
  
(fragment de roman)  
  
Anne Marie Bejliu, 18 august 2017  
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Comunicare - Victor, clovnul din mine (fărâmă de capitol) / Anne Marie Bejliu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2424, Anul VII, 20 august 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Anne Marie Bejliu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Anne Marie Bejliu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!