CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Fantezie >  

Victor, clovnul din mine /fragment/
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
complexitatea Graalului, strigătul pietrei lunii, surâsul lemnului de mesteacăn  
viaţă şi moarte într-un pocal plin cu geometriile aerului dinainte de lumi  
existenţă  
 
Îmi imaginez uneori cum ar fi să fiu cerbul sau animalul acela sălbatic, fericit în libertatea munţilor, a păşunilor dăruite de Dumnezeu pământului şi mă cuprinde o bucurie aparte, născută renăscută din acele adâncuri întortocheate ale subconştientului, acele adâncuri în care eram parcă altceva decât om sau poate tot o formă umană dar mult mai evoluată.
Alteori îmi imaginez că sunt omul care trăieşte în pacea munţilor sau în pacea fremătătoare a oceanului sau a mării. Singur, el şi barca şi apusul şi răsăritul lunii şi al soarelui, algele care-i sărută picioarele noduroase sau ierburile virgine ale păşunilor. Seară şi munte şi iarbă şi crestele munţilor neatinse de pasul omului comod, poate doar de cei ai oamenilor mereu în mişcare sufleteşte privindu-i, gândindu-i şi apoi fizic.
Cât infinit cuprinde bucuria lor în fiecare clipă în care lasă deoparte truda zilei şi-şi aştern trupul pe un scăunel cu trei picioare şi privesc dincolo de umbrele aburilor care se ridică din pieptul pădurilor.
Apoi mă întorc în mine şi privesc atent colivia în care m-am închis conştient şi încerc să rup una câte una gratiile pentru ca a doua zi să le regăsesc neatinse. Gândul evadării nu încetează nicicând chiar dacă raţională fiind accept viaţa cu toate cele cu care apasă întregul fiinţei.
Iubesc acele evadări în lumi pe care încerc tot mai mult să le cuprind în inima mea şi în momentele grele să le las să zburde prin mine vindecându-mă chiar şi pentru un fragment mărunt de viaţă.
Probabil că schimbările la faţă ale fiinţei mele, transfigurările repetate mă apropie tot mai mult de bucuria de a fi fiică măruntă a Domnului şi fiică a omului.
 
******  
Pe turlele unei cetăţi dansezi, Victore. Te văd şi parcă aş începe şi eu acelaşi dans. Iar te-ai ascuns undeva în adâncuri şi uite că vreau să-ţi vorbesc. Hai, lasă joaca de-a pititul! Hai să vorbim să ne privim să-mi arunci inele de foc sau de ape limpezi. Le voi prinde una câte una apoi voi scrie iar un şirag de cuvinte din care numai tu mai înţelegi câte ceva.  
Au mai trecut câteva zile de când nu am mai aşternut ceea ce faci, ceea ce învârţi pe coiful tău ascuţit. Mi-ai lipsit.  
- Femeie, lasă-mă să termin dansul. Ştiu că îţi face bine să prinzi ritmul meu. După toate câte s-au întâmplat, relaxează-te.  
Te văd, Victore, cum alergi de colo căutându-mi odihna dar uite că şi eu am uitat de ea de când... Da, de când mama "şi-a făcut de cap" şi a vrut să plece grăbită nu mai reuşesc să mă adun să aştern…  
******  
- Ce faci aici, femeie? întreabă Victor privindu-mi ironic picioarele goale.  
- Muşc iarba cu tălpile, ca să-i surprind metaforele cum fură din esenţele iubirii.  
- Tu chiar crezi că chakra inimii este verde smaragd!  
- Nu. Am imaginatie mult mai bogată decât ceea ce se impune vederii, de către cei ce şi-au aşternut propria viziune în filele pe care le folosesc drept îndrumători în propriile-mi experienţe. De exemplu, flacăra care arde energiile toxice, cea pe care o vizualizez permanent în dreapta mea în timpul unui tratament, atunci când curăţ corpul fizic şi energetic al cuiva, este la exterior albă şi în interior verde smaragd sau verde intens, verde pădure şi îşi schimbă nuanţa pe măsură ce curge acea curăţare, măturare până la negru, pentru ca apoi să devină tot mai galbenă, aproape albă şi spre sfârşitul acţiunii mele ajunge până la culoarea aurului vechi. Poate că este propria mea vizualizare, poate că mă apropii ceva mai mult de soare, apoi de esenţa curăţeniei fiinţei, curăţenie pe care nu eu o numesc, ci acea credinţă profundă cu care m-am născut, Duhul Sfânt care se manifestă în fiecare dintre noi, pe măsură ce corpul fizic devine tot mai curat.  
Este ceea ce văd pe tot parcursul acelei acţiuni. Uneori mă umplu de teamă care se destramă pe măsură ce înaintez în curăţire. Ştiu că nu eu sunt cea care determină vindecarea acelei fiinţe, dar simt o bucurie nemărginită când, comunicând direct cu acea persoană prin rostiri sau cuvinte aşternute, simt calmul şi bucuria ei că se eliberează de o parte din blocajele sale interioare. Mult din vindecare ţine de ea, de voinţa acelei fiinţe şi în clipa în care simt clar că "biletul de voie" de la Domnul şi-a încheiat "valabilitatea", încetez orice acţiune. Din acea clipă totul depinde de acţiunile acelei fiinţe asupra căreia am acţionat.  
Ştii, Victor, îmi place să respect regulile sau legile nescrise ale acestui sistem de acţiuni, pentru că altfel eu sunt cea care se îmbolnăveşte, care-şi determină singură blocaje grele interioare. Sunt ca o pedeapsă a încălcării unui teritoriu străin. Şi toată acea bucurie nu rămâne decât să se disipe şi în locul ei apare durerea fizică, sufletească, dezechilibrul interior care nu duce către nimic bun pentru fiinţa mea.  
Am simţit de multe ori energia... cum o numesc eu, a cancerului. Este de culoare kaki, densă, vâscoasă şi parcă atunci când mă spăl pe mâini cu sare grunjoasă, neiodată, se desprinde greu de mâinile mele. Dacă nu-mi fac autoprotecţie puternică rostind de mai multe ori Tatăl Nostru şi rostind Numele Tău, Doamne!, mai târziu un pic încep dureri în tot corpul, mai ales în încheieturi.  
Dar cu toate aceste riscuri asumate îmi place să trăiesc acea bucurie de care spuneam. Pentru că este bucurie autentică, nu simplă fericire de moment construită din iluzii ca o peltea permanentă.  
Îţi voi povesti câteva din experienţele mele pe care nu le-am spus decât maestrului meu şi prietenelor foarte foarte apropiate. Chiar sunt curioasă ce-mi vei spune.  
- Hai! Am răbdare. Spune, Anna.  
 
 
 
  
Referinţă Bibliografică:
Victor, clovnul din mine /fragment/ / Anne Marie Bejliu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2046, Anul VI, 07 august 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Anne Marie Bejliu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Anne Marie Bejliu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!