CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Fantezie >  

Cuib de păsări spin, cuib de jocuri nejucate
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Am vorbit mult cu prietena mea cea mai apropiată acum și uite că mă simt cumva sărăcită de cuvinte. Parcă am consumat o ploaie întreagă de trăiri în căutarea a ceva care să-mi redeschidă porțile scrisului. O clipă am apelat la un joc în care alunec mereu apoi am ascultat un fragment dintr-o piesă simfonică pe care o țin mereu aproape, atât cât să-mi rămână un simplu click pentru a o lăsa să-mi mângâie sufletul. Încă o ascult. Mă întorc la roman ca un om flămând, mă întorc. Răsucesc iar și iar în mine clipele unui mereu prezent care devine trecut uneori chiar și înainte de a-l trăi. Presimt ce vine și fără să-mi impun o anumită atitudine îi trăiesc clipele cu intensitate. Da. Abordez fără teamă un subiect care acum mă menține flămândă, însetată, numai cât îi accesez punctul de deschidere al labirintului sensurilor. Este iubirea cu toate unghiurile ei posibile și aparent imposibile în care rătăcesc de ani de zile, cât toată viața trăită până acum.  
Vreau să cred că mai pot iubi și totuși simt acut nevoia unei izolări de toate poveștile posibil să se mai întâmple, posibil să se fi blocat în ultima încercare prin care am trecut lăsând deoparte orice gest de autoprotecție, lăsându-i toate colțurile să-și înfigă vârfurile în inima fizică și mai ales în cea vie. Am crezut că este posibil ca atunci când iubești un om, biologic mai în vârstă decât tine, experiența să te împlinească, să rotunjească acele fragmente care au rămas multă vreme ca niște zdrențe aparent fără folos. A reușit acest om în multe sensuri să completeze geometriile zdrențelor hainei pe care o numesc simplu: iubire pământeană, prin inteligența lui, imaginația, harul de a scrie, frumusețea gândirii lui atunci când lasă deoparte orgoliul masculin, orgoliul celui care o viață întreagă a oferit fragmente de cunoaștere tehnică și spirituală și sufletească celor care și-au deschis mintea, ochii, urechile, inima clipelor în care el le vorbea, le scria, îi plimba prin locuri miraculoase, frumoase, pline de bogăție interioară-exterioară. Pentru toată această activitate neobosită îl respect. Totuși pentru ceea ce nu a reușit să împlinească simt acest gol, această nevoie de a mă izola de el, de toate poveștile care într-un fel sau altul mă rănesc, mă răvășesc iar și iar în căutările mele pro comunicare interumană, pro comunicare cu mine însămi, cu inima mea, cu mintea mea nărăvașă, cu sufletul, cu acel tot în care nu mai știu dacă mă pot sau nu defini ca fiind eu, acel eu unic, nu măștile celorlalte eu-uri în care nu mă regăsesc aproape deloc, acele eu-uri pe care le folosesc pentru apărare în fața răutăților lumii umane, a unei lumi care tot mai mult mă determină să mă îndepărtez.  
***  
Ioan, îți trimit câteva pagini scrise acum dimineață. Pe lângă ele, îți spun că te rog, ori să mă iei așa cum sunt, ori să mă lași dacă ai vreo pornire în a mă răni. Nu mai încape suferința, indiferent că o consideri fabricată de mine, sau nu consideri asta.  
M-am ferit să-ți scriu cele două cuvinte pe care le respingi din parte-mi. Nu le scriu, le trăiesc în tăcere și pot spune că acum îmi este suficient. Domnul știe ce și cum este, și va fi.  
 
fragment de roman  
 
Referinţă Bibliografică:
Cuib de păsări spin, cuib de jocuri nejucate / Anne Marie Bejliu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1872, Anul VI, 15 februarie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Anne Marie Bejliu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Anne Marie Bejliu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!