CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Cugetari >  

lampa fulgerului te animă
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
sursa imaginii: http://www.muzeuminbm.ro/exponate.php?page=5  
 
aluneci deasupra principiilor, limitate forme de siguranţă, aproape inexistente în prestaţia fiinţei în faţa orbilor.  
gândul ia în pumni biciul revoltei, lasă asupra ta leşul simţirilor. te ridică. levitezi în trupul lui sau în forma lui bine definită.  
în cuvânt saltă sprânceana timpului în care tu, clovnul, devii şarpele în oglindă femeia şarpe.  
îţi înghiţi coada ca într-un compromis al necunoaşterii.  
lampa fulgerului te animă.  
uiţi totul apoi, totul se revarsă asupră-ţi cu forţa lui, a pumnului gândului strâns până la osificarea verbelor.  
necunoscute rămân aninate pe sfoara decepţiilor, bucuriilor neexplicate prin forme.  
în tine creşte acel ceva dincolo de trupul îngreuiat de paşii niciodată finisaţi.  
nivelezi scurt cu tăişul palmelor, tâmplele orbilor.  
neavenite gesturi se întâmplă în cubul cu fiinţe, geometric plasate pentru un echilibru parţial sau total, în glodul unor tradiţii fantomatice.  
te scuturi de toate şi tot muşti zdravăn capătul formei în care, şarpe femeie te numeşti. arunci îndoiala pe ţărm şi pleci mai departe în adâncurile nestrăbătute decât de inima pietrei de cuarţ în care te-ai născut demult, când în tine vidul era plin şi plinul era gol armonizând simfonia cunoaşterii cu încă un amurg.  
stagnezi între muşcătură şi uitare privind oglinzile ciobite în care reflexii ale lumii prind lumina în cele mai ciudate încercări. pare mai aproape curcubeul? pare că atingi fiecare culoare ca într-o încercare de autovindecare cu nuanţele abrupte sau mângâietoare ale lor? pare că... ele-ţi sunt şi liman şi hău pentru a te putea reîntoarce în spaţiul în care sufletele păstrează arcul încordat fără a mai folosi săgeţile otrăvite ale unei cunoaşteri aproximative.  
 
Anne Marie Bejliu, 29 mai 2015  
 
 
  
Referinţă Bibliografică:
lampa fulgerului te animă / Anne Marie Bejliu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1610, Anul V, 29 mai 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Anne Marie Bejliu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Anne Marie Bejliu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!