CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Impact > Relatare >  

*** - din volumul
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
***  
 
- Întreb, nu mai răspund -  
 
Şi dacă te-ai trezi într-un răsărit, cu mine alergând pe lângă roţile de tren, numărând secundele îmbrăţişării lunii cu soarele, ai fugi spre gândul dintâi?  
 
Întreb. Nu mai răspund. Mi-ai spus că nu-i frumos să gândesc pentru alţii.  
 
Râd acum, când îmi spui că tu nu ai lanţuri.  
 
Ştiu ştiu... Tu eşti tigrul care pasul şi-l aşterne pe liziera pădurii şi trupul tău lunecă prin apă, mângâiat de cuvinte blânde. Pe El îl săruţi, de câte ori bucuria îţi atinge sprâncenele. Le ridici fără întrebări apoi cu braţul arăţi spre far... Mereu albastru, farul tău îmi bucură inima. Pasul îl las să alerge pe falezele timpului tău, apoi închid pagina şi scriu ce rămâne lumină în jurul cuvântului viaţă, impregnată de căldura ta. Caut culoarea potrivită zâmbetului curat. Colivia în care bate inima ta, a rămas cu uşa deschisă. Nu-s fur, sunt încă o bătaie de ritm a dansului printre vieţi.  
 
Şi dacă te-ai trezi într-un răsărit, cu lipăitul tălpilor mele prin valul care-ţi atinge liniştea, m-ai alunga?  
 
Întreb. Nu mai răspund. Mi-ai spus că nu-i frumos să gândesc pentru alţii…  
 
Fur nu sunt. Sunt bătaia ultimă, din ceasul cu două ore precise: un unu mereu cu ciocul spre răsărit şi un şapte plin de vâltoarea începutului din sfârşit din început...  
 
Las să curgă în cuvinte prea plinul. Nu caut să tulbur liniştea ta. O adun pe a mea din fragmente de sub tălpile sorţii, din miezul trăirilor.  
 
***  
 
Întreabă cuvintele, flăcările, de ce atâtea candele aprinse într-o talpă de sunet?  
 
Tropot de gânduri aruncă din centrul drumului, secundele ameţite de aşteptări inutile.  
 
E frig. Atât de frig, încât a îngheţat leagănul de iarbă şi tălpile Domnului nasc ţurţuri în inima pământului.  
 
Un hohot de iarnă se aude sau vara răsturnată în octombrie arde frunzele ruginite pentru îndrăzneala de a fi viitoare cuvinte în miez de frază. Pe străzi, calcă apatic pietre cenuşii, cu măşti de oameni. Mi-e frică. A trebuit să bat oraşul prin tunelurile lungi, prea lungi pentru implozia de visuri care-mi clocotesc în sânge. Am ieşit la suprafaţă într-un soare ciudat de puternic pentru o lună a toamnei în care, îngrop încă o iubire în banal. Tac. Uneori izbucnesc în cuvinte şi rătăcesc tastele printre degetele grăbite să-şi rupă vârfurile, în hohotul stupid etalat în pagini pline de cuvinte fără viaţă. Înşiruiri de hihihi-uri şi hahaha-uri în spatele cărora, frunţile stau încordate, ironizând speranţele şi sufletele curate, cu şuierături pline de minciuna actorilor de mâna a doua.  
 
Am ieşit din cerc. Anunţ cu bucuria flămândului de frumuseţe.  
 
Ce va mai fi, vom vedea. deocamdată râd în sinea-mi, de toate fulgerele aşternute în timp, cu pumnii strânşi, plini de o iubire absurdă. nu mă mai doare.  
 
Am mai murit cu o iubire. Am înviat cu un cuvânt: sunt.  
 
----------------------------------  
 
***  
 
Dincolo de albastru, rămâne timpul fluturând neuitării flamura promisiunilor amânate, dar... alegi, alegi mereu pasul înainte şi viaţa îţi arde cuvintele rostite sau nu, în secundele infinitului unui absurd tăcut uneori, prea zgomotos alteori...  
 
Cum să cauţi epava unei corăbii în deşertul de ninsori sau printre formele-respiraţii putrezite ale oceanului vieţii...  
 
Arunci până la stele veşmântul sufletului, laşi inima să-şi răsucească forma, până devine para de pe tava cu sunete neştiute apoi, îi redesenezi corzile. Va deveni chitara ecourilor şi fiorului neatins de dogmă, în ruga bărbatului "unei singure trădări"...  
 
Cântă... Te ascultă cuvintele şi nisipurile înşelătoarelor insule, zeiţele râd până la tălpi, apoi întorc darul cu lacrimi adunate în potirele pline de otrava dulcilor otrăvuri  
 
Cântă, cântă... Epava se va întoarce odată cu al nouălea val al unei lumi în care banalul nu mai are loc.  
 
Este simplu vreasc pe tâmpla porţilor iubirii...  
 
Anne Marie Bejliu  
 
Referinţă Bibliografică:
*** - din volumul candela epistolei - (microeseuri) - / Anne Marie Bejliu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1475, Anul V, 14 ianuarie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Anne Marie Bejliu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Anne Marie Bejliu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!