CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Scrieri >  

Iubire... sfântă iubire
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

imagine: Micul Cerşetor (Bartolomeo Murillo)  

 

 

 

Unde eşti iubire cu ochi din cărbunele timpului neşlefuit de încercări,  

când în mine arde trecutul ca o flacără dulce-amară, ca un spic de grâu, când soarele îi sărută trupul verde, muşcat mărunt de oile gândului, într-o transhumanţă prin care mirul Domnului împământeneşte visele, dăruindu-le contur.  

 

Imprecisă conturare când gesturile nu pot fi finalizate.  

 

Olarul e fericit. Mâinile lui ating perfecţiunea vasului în care, uneori, florile îşi deschid petalele nopţilor şi ale zilelor primăvăratice, ale verilor în care canicula arde nuca din spaţiul constelaţiilor nervoase, lăsând liber în tăcere zborul unei singure aripi.

Unde eşti, iubire cu gura unui vis neterminat, cu căpşuna tandreţei mereu prezentă pentru sărutul nerostirilor şi unde călătoreşti, aş vrea să-mi spui,
să ştiu pe unde umbra să ţi-o caut, pe unde talpa micuţă să ţi-o cuprind în palmele lăsate veşnic cină în taina sorţii fiinţei în care m-am întrupat.

Cât dor prinde talpa infinitului vertical, când calul alb nechează şi-n spusele sale prind acel "înainte pas! înainte pas! înainte glas!"

Unde să merg, calule, înainte, când eu merg spre sus, spre gândul înalt al coroanei trunchiului din crengi. Alfabet fără litere prinde privirea mea.

Alfabet din semnele anotimpurilor surprinde privirea şi trupul lasă conturul material pe banca de piatră, până la care am urcat treptele groazei, ale fricilor neatinse cu mintea.
Esenţele aşteptărilor le cuprind, le prind în pumni şi le strâng până când, singură simt sufocarea. O trăiesc atent, cu migală, aproape ca un mag care le aruncă în mojarul vârstelor omului, apoi le amestecă fără milă pentru un nou început.
Şi unde-i, calule, acel nou început, când din mlaştina valorilor străbate izul pierzaniei?

Unde eşti iubire micuţă cu aripi de copil, şi unde talpa ta calcă mărunt nisipul ţărmului unic, în care fiinţa-mi de lumină nu mai răscoleşte pământurile în căutarea altor iubiri?
Undeva, departe de toate şi de tot, cuprinsă în toate şi în tot, prind semnul crucii, frământ universalul gând al regăsirii.

Cândva, undeva, pentru acel ceva anume înmulţit în azimele Domnului,
în vârfurile cinci la număr ale stelei bunătăţii, mă voi regăsi.
Acum rătăcesc şi privesc, spaţiul în care iubirea micuţă păşeşte ca un băieţel în pantalonii scurţi ai unei copilării, cu traista zdrenţuită pe umărul metaforei vieţii întru bucurie.
Privire... simplă privire...
Iubire...sfântă iubire...

Anne Marie Bejliu, 5 august 2014
 

 

Referinţă Bibliografică:
Iubire... sfântă iubire / Anne Marie Bejliu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1313, Anul IV, 05 august 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Anne Marie Bejliu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Anne Marie Bejliu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!