CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Eseuri >  
Autor: Anghel Zamfir Dan         Ediţia nr. 2878 din 17 noiembrie 2018        Toate Articolele Autorului

SCHIMBAREA CONSTANTEI
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
SCHIMBAREA CONSTANTEI 
  
de Anghel ZamfirDan 
  
Se zice că cea mai ,,constantă,, în univers este schimbarea. Secolul 21 va aduce sigur câteva constante ce vor schimba forma de a fi a viului. Pe lângă pulsațiile normale ale ,,rătăcitoarei ,,noastre- cutremure, explozii vulcanice, modificări de unghiuri, axe, poli magnetici și ce va mai fi în universul nostru celular și nu știm, este posibil să avem și câteva beneficii. 
  
Sper ca umanoidul să înțeleagă la un moment dat că, religia, credința are cu totul alte forme decât cele emise în așa zisă eră a noastră. Că nu doar omul trebuie să intre în a crede și că a cerceta va fi una din șansele constantei lui. 
  
Mai cred că ,,diviziunea socială a muncii,,cea care a divizat umanioidul ducându-l 
  
până în pragul unei extensii să fie înlocuită de o altă formă de energie care îi poate asigura omului existența. 
  
Anumite invenții lingvistice au împărți singularitaea ,,OM,, în fel de fel de nuanțe ce trebuie să dispară cât de curând dacă nu vrem să dispară însăși noțiune de Om, folosită azi sub atâtea întortocheli exitențiale :normal-anormal, urât-frumos, bogat-sărac,împărat-proletar, propietar-sclav, rege-supus, ș.a.m.d. 
  
Dar cea mai importantă constantă o va prezenta ,,femeia trezită,, cum frumos zicea Escu Claudia. Este posibil și strict necasar ca prerogativele învierii să treacă din ,,spatele,, femeii în lumea cercetării și al invenției. De mii de ani femeia a suportat chinurile facerii, fără a primi mai nimic în schimb. Ba uneori și de prea multe ori în loc de mulțumiri astrale i s-au dat mărginimea și sechelele îndurări. A sosit spațiul de timp în care ea s-a trezit și și-a amintit că din ,,femeia primordială,, a apărut viul. Reproducerea haotică însă trebuie să înceteze, nu doar în lumea procreeării ci în tot ce mișcă și asigură existența unui binom energetic. 
  
Descifrarea codului genetic, sper că va sta la baza reînsămânțării viului iar femeia va putea și ea să se bucure liber de darurile cu care a fost investită de legea universală a iubirii. Sunt zone ale lumii unde ea vrea doar să se bucure de viață, nu să nască, să crească și să educe copii. 
  
Această constantă ne sperie pe unii dintre noi, ce-i drept. Cine ne va mai fi mamă, cine ne va mai fi tată, ne întrebăm? Ne place, nu ne place, esența acestei constante va fi scimbarea de care omul, ca parte a universului, are nevoie mai mult decât orice în existența lui viitoare. 
  
Nu o să dispărem, stați lințtiți. Vedeți; și azi dacă analizați ,,omul,, observați cât de frumoase sunt fetele din ziua de azi, față de cele de ieri. Au fost eliberate de unele obligații ale vechiului spațiu de timp și au putut să se ocupe de ele mai mult timp. Omul, în general, bărbat sau femeie este altfel decât cel de ieri și va fi altfel, cu siguranță, cel de mâine. Mai inteligent, mai echilibrat, mai dornic de iubire și sex, de cuprindere a porției de viață ce i s-a dat în mai multe forme ale bucuriei și plăcerilor. Mai inventiv și preocupat de sine, de spațiu încadrat și de spații la care aspiră căutând mereu alte sensuri. 
  
Se va pierde mult din vechiul farmec al existenței. Deja unii dintre noi avem nostalgii, că ieri era mai bine, mai romantic și mai fieresc. Da, până și firescul va fi altfel de cum îl știm, să ne bucurăm însă că va mai fi și să înțelegem că, așa cum zicea cineva ,,singura constantă a vieții este schimbarea, fără ea nu am fi și nu am rămâne. 
  
Referinţă Bibliografică:
SCHIMBAREA CONSTANTEI / Anghel Zamfir Dan : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2878, Anul VIII, 17 noiembrie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Anghel Zamfir Dan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Anghel Zamfir Dan
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!