CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Eseuri >  
Autor: Anghel Zamfir Dan         Ediţia nr. 2823 din 23 septembrie 2018        Toate Articolele Autorului

LUMINA ȘI ÎNTUNERICUL
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
LUMINA ȘI ÎNTUNERICUL  
 
Omenirea se află în stadiul în care știe că Bing-Bang a presupus existența a două elemente, altfel ce se atrăgea, cine făcea Bing și cine Bang?  
 
Nici bosonul Higgs nu va lămuri situația, cel mult el ne va spune dacă a fost primul rezultat al bing-bangului ca element de rupere, dar din ce a apărut bingul, bangul, tot nu o să știm.  
 
Și în fond, pe cine interesează această situație? Omul obișnuit sau desosebit, are tot același curs al existenței, deocamdată.  
 
Două elemente nu îmi dau pace, lumina și întunericul.  
 
Din întuneric apare lumina.  
 
Cam de aici trebuie să începem căutările.  
 
Cum apare lumina, din ce ? Dintr-o sursă.  
 
Dar întunericul ce sursă are?  
 
Să fie întunericul oare, primul element?  
 
Ceva aprinde întunericul și apare bing-bangul.  
 
Dar ce?  
 
Lumina o putem studia, măsura, având ca sursă Bing-Bang, dar cum putem studia întunericul, un fascicol de întuneric, să zicem. Că nu este una și aceeași cu materia neagră, e clar.  
 
Bun, s-a ajuns până la distanța spațiu-timp de 13, 4 miliarde de ani, sau câți or fi, procesul cunoașterii a ajuns la Bing și la Bang, deci două elemete.  
 
Care sunt acestea, care e bing și care este bang?  
 
Am putea spune oare, undă-vibrație-atracție?  
 
Deci totul să nu fi apărut din două elemente, Bing și Bang ci din trei elemente: undă-vibrație-atracție și apoi Bing-Bang, să zicem?  
 
Mai întâi se produce atracția și apoi iubirea, nu?  
 
Am putea spune că orice formă de mișcare presupune atracție?  
 
Da, dar trebuiesc și emițători, masă, gravitație, etc.  
 
Sper ca omenirea să aibă timp pentru a afla, dar cu ce scop, cine ne spune?  
 
Din câte văd, omul se reinventează reinventând mereu alte bing-banguri.  
 
Respect cu înclinare în fața acelora care au ajuns la un asemenea nivel de cunoaștere și înțelegere a undelor. Ei sunt, de fapt, noile bing-banguri ale existenței.  
 
de Anghel ZamfirDan  
 
Referinţă Bibliografică:
LUMINA ȘI ÎNTUNERICUL / Anghel Zamfir Dan : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2823, Anul VIII, 23 septembrie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Anghel Zamfir Dan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Anghel Zamfir Dan
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!