CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Fictiune >  
Autor: Anghel Zamfir Dan         Ediţia nr. 2701 din 24 mai 2018        Toate Articolele Autorului

EXTRAS DIN MEMORIA UNIVERSULUI - fragment 6
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
În timp ce IniȚiala explica efectul aurului în univers, umbra din spatele ManuneDandei căpăta formă și chip. 
  
Imediat toate createle au intrat într-un stadiu de timp al mirării și priveau acum ceva ce doar în visele lor senzuale apărea uneori stricându-le somnul. Nimeni nu mai auzea decretele IniȚialei și poveștile despre aurul din univers. Forma acelui chip începuse să strălucească în ochii createlor mai tare ca tot aurul universului. 
  
Era o formă de viu despre care circulau atâtea zvonuri prin univers, opusul Inițialei, despre care ele aflaseră din legendele fluturate printre stele, galaxii, chiar și între diferite universuri celulare. 
  
Nu difera prea mult față de închipuirile lor. Era mai înalt decât ele și emana o forță de atracție asemănătoare undelor care străbăteau uneori stelele ce cădeau în neant. 
  
Turnat din piatră topită chipul lui părea o sculptură a cerului așezată pe brațele unei galaxii. Cu trup împietrit în forme și unghiuri dispuse într-un echilibru astral, inspira puterea creației desăvârșită în coame fluide din care reieșea o sculptură inspirată de puterea divină. 
  
În loc de origine a lumii purta un obelisc pe care privindu-l Createle au început să simtă cum toate circuitele lor trec în alte stadii de fierbere. 
  
Venea din alt univers celular și urmărindu-le pe Inveda și Manunedanda reușise să străbată culoarul dintre universul lui, univers celular al baTanților și să treacă în universul celular al venusieneleor. 
  
IniȚiala îi simțise prezența de cum a ieșit din culoarul de trecere ce unea separând cele două universuri celulare. 
  
Vizibil pierdută IniȚiala i-a întins mâna și cu mâna lui prinsă între degetele ei tremurânde a anunțat prin decret. 
  
- EL este IniȚialul , cea de a doua formă structurală a materiei inteligente ce a apărut în același timp cu mine în univers! 
  
A emis EA atât de firesc și parcă toată respirația sistemului solar s-a oprit să asculte. 
  
După primul impuls de trecere al materiei în stadiul inteligenței prin acumulare, Destinul astral ne-a separat în celule universale total diferite. 
  
Așezați-vă, am să vă spun câte ceva despre prima poveste ce a circulat în spațiul și timpul universal. 
  
Createle au intrat definitiv într-o formă a curiozității astrale și de undeva din părțile lor componente începeau a izvorî sentințe ce le copleșeau determinările. Uneori se întrebau doar în gândul lor de ce IniȚiala este singura, de ce toate arată la fel, cum au fost ele inventate de materia inteligentă, de ce circulă atâtea povești și legende în univers despre altă creație divină? 
  
Și iată că acum au șansa stelară să afle un secret extras din memoria inițială a universului. IniȚiala, deci nu a fost singura, a mai fost cineva cu ea la începuturi și acel Cineva a apărut acum în timpul lor energetic celular primit. 
  
Erau copleșite de structura energetică a Celui ce a apărut acum lângă IniȚială dar și de ce poveste urma să le spună cea care le-a dărut timp și 
  
energie stelară. 
  
- Amândoi am apărut în același stadiu de timp și din aceeași materie inteligentă. Avem aceleași circuite fluide și cognitive. Aceeași încărcătură energetică cu aceeași putere universală, a început IniȚiala să emită povestea. 
  
Diferența este dată doar de faptul că nu putem exista definitiv unul fără celălalt fiind legați prin legea fundamentală a tot ce există și din care a apărut totul în spațiu și timp-Legea atracției universale definită în iubire! 
  
Noi ne-am atras. Și din multiplele forme de manifestare ale atracție, legea iubirii a fost cea care a dus la primul nostru Bing Bang. 
  
Ne-am iubit, mai simplu spus, recunosc și sunt mândră că nu am pierdut nicio clipă din șansa pe care ne-a dat-o această lege a iubirii. Din Bing-Bangul atracției noastre ați apărut voi și îi veți vedea în curând și pe BaTanții apăruți tot din îmbinările noastre astrale. 
  
Nu am vrut să vă spun nimic despre Ei , neștiind dacă voi avea șansa de a-i revedea vreodată. După ce destinul stelar i-a absorbit în celălalt univers celular îmi pierdusem sperața unei revederi. Miracolul adus de InVeda și ManuneDanda ne-a înlesnit revedera. 
  
Toate am început să murmurăm sub diferite forme ale mirării, înțelegerii și neînțelegerii despre ce voia IniȚiala să spună. 
  
Ce este aceea ,,Iubire,, toate ne întrebam? 
  
De ce noi nu știm nimic despre ea și cum se manifestă? 
  
Interioarele noastre așteptau răspunsuri din care să aflăm cine suntem, cum am apărut din iubire și cum vom fi când lângă noi se vor afla și BaTanții despre care noi auzisem în legendele stelare? 
  
- Puteți murmura! Mirarea vostră vine din logică. Are temei, o admir și chiar vă mulțumesc pentru exprimare. Aveți răbdare însă, totul vine când este trimis. Acum a venit timpul explicațiilor și eu am datoria să îl respect asumându-mi tot în povestea unui decret. 
  
- Atunci ai fost creată tu,ManuneDanda. Ești primul fruct astral apărut din îmbinările stelare dintre mine și BaTantul-IniȚial, a rostit IniȚiala înroșind tot orizontul cu recunoașterea ei. 
  
ManuneDanda a cedat sub presiunea unor impulsuri și a coborât încet în genunchi cotropită de efectele emisiei venite din povestea IniȚialei. Simțea cum i se spulberă toată puterea creației cu care e înzstrată și alunecă într-un loc unde nu a mai fos dar îi plăcea cum este primită. 
  
-Ridică-te,a prezis IniȚiala și treci la dreapta celui din care ai apărut. 
  
Pierdută în cauze neînțelese încă de circuitele ei cognitive, ManuneDanda s-a așezat la dreapta Celui IniȚial și a început să intre în fel de fel de faze ale înțelegerii universale. 
  
Dar marea ei întrebare ce o trecea prin focul dorinței,era Iubirea; ce este și cum arată iubirea, se întreba mereu doar în gând ? Și gândul acesta al iubirii parcă începea să o doară. 
  
O durere de gând, ce fel de durere mai este și asta ce doare doar în gând, se întreba mergând spre locul indicat de IniaȚială ? 
  
De pe culoarul de trecere ce lega cele două universuri celulare a apărut la un moment dat o altă formă, o imagine fidelă a celui IniȚial. 
  
Purta culoarea diplomatică a spațiului, negrul acela ce poate fi văzut oriunde la îmbinarea dintre golurile rămase între stele și era înzestrat cu darul zâmbetului stabilit undeva înt-un colț al gurii lui argintii. 
  
- EL este primul creat din a doua reușită a îmbinării noastre astrale, Gental, a precizat IniȚialul ale cărui sunete Createle îl auzeau prima dată. Parcă tuna ceva în galaxie așa de tare se auzeau sunetele lui venite dintr-o voce de metal netopit. 
  
- Așează te la stânga Celei ce te-a creat a decis IniȚialul oprindu-se din emis. 
  
Și Gental s-a conformat emisiei ce a primit așezându-se mândru lângă Cea despre care nu auzise nimic până la acest stadiu de timp. 
  
Nu putea să își ascundă mirarea privirii ce întâlnea forme și chipuri stelare la care visase prin auzite și ascultări de legende purtate de vântul stelar printre galaxii. Imaginația lui visătoare le crease sub toate formele energetice posibile și imposibile dar acum recunoștea că nu a avut energia necesară unei descrieri adevărate. 
  
Nu reușea să aleagă o Creată anume. La care se oprea încercând o descriere era imediat copleșit de un gen de fluide ce începeu să îi umple circuitele cu stări de care nu știuse că există în univers. Simțea cum îi crește temperatura necontrolat și să scape de influență s-a așezat cât de repede a putut unde i s-a indicat. 
  
Prezentarea celor șapte create și a celor șapte creați a continuat aducându-i pe toți în planul cunoașterii și al înțelegerilor. După ce s-a încheiat ceremonia stelară, regăsiți nesperat, IniȚialii s-au retras în lumea lor neștiută. 
  
-Mai întâi, bine ai revenit în spațiul celular al universului meu, a emis IniȚiala cuprinsă total în fuioarele îmbrățișării cu care IniȚialul a înconjurat-o imediar ce au intrat în timpul intimității. 
  
Nu ai lipsit din preajma mea, să știi și să simți ! Ai fost mereu în toate formele mele de mișcare circulară. Dar mai ales apăreai într-o formă a înțelegerii cognitive pe care nu am fost în stare să o descriu, îl copleșea Inițiala cu strângeri îmbrățișări și atingeri la care Inițialul răspundea topindu-se lipit de formele ei. 
  
-Dor ! Tu știi ce este acela un Dor? Copleșit, Inițialul tot întreba răvășit de reîntâlnire. 
  
Unul din cei creați de noi la începuturile lumii a emis această invenție lingvistică, văzându-mă probabil cum mă pierdeam uneori printre galaxii căutându-te, a încercat IniȚialul un fel de explicație pe care nici el nu știa să o descrie. 
  
Nu mă pune să dezleg forma acestor unde ce îmi străbăteau uneori toate impulsurile la care ajungeam. E un fel de durere ce nu simți că te doare, e un fel de chemare ce o aștepți și ea nu mai vine și tu știi că nu poate veni, dar vrei și tot vrei până cazi terminat la porțile așteptării divine, emitea IniȚialul sorbindu-i deja IniȚialei fluidele ce începuseră să curgă din ea. 
  
Când marea atracție universală ne-a despărțit împărțind lumea noastră în două universuri celulare, am crezut că ne-am pierdut definitiv în neant. Venirea InVedei în universul meu celular, mi a trezit speranța că există o cale prin care universurile noastre comunică. 
  
InVeda seamănă așa de mult cu tine că la început am crezut că ești tu.Când a apărut și MenuneDanda, am realizat că ele sunt creațiile ivite după Bing- Bangul nostru stelar. Le-am urmărit pe unde au venit și cum au plecat și așa am ajuns iar la tine, în universul tău celular.Am adus și pe cei creați de noi când ne iubeam terminal, acum suntem toți și așa vom rămâne. 
  
- Nu mai emite, te rog. Iubește-mă doar , cuantic, așa cum m-ai iubit prima dată la începutul viului. Doar asta vreau acum, apoi universul poate face ce vrea, eu doar să fiu iubită de tine am visat și sperat mereu de când cerul ne-a împărțit, a mai apucat IniȚiala să spună înainte de a se prăbuși total în undele emise de vavlul iubirii. 
  
Nu mai aveau chipuri și forme.Totul se contopise într-o mișcare a undelor ce îi străbăteau unindu-le energiile într-o descătușare din care fiecare intra și ieșea deslănțuit de parcă voiau să se întrepătrundă definitiv în aceeași savoare. Îngrijorate de cele văzute , cele două universuri celulare intraseră și ele într-un fel de zbucium al atracției universale, fiecare luptându-se să îl absoarbă defintiv pe celălălt și împreună să creeze un alt univers celular,cel al IniȚialilor întruchipați într-un bărbat și o femeie. 
  
- Cred că vom avea un Ales a mai apucat IniȚiala să spună prăbușindu-se necontrolat într-o explozie a creației. Apoi orice formă a mișcării a încetat în spațiul lor intim astral. Amândoi priveau nemărginimile și luminile ce le marcau încercând să își revină din zbuciumul atingerilor ce-i cotropise. 
  
O liniște stelară, firească s-a așezat în universul celular nou creat și ridicându-se dintre valuri, cei doi se priveau acum încercând să își revină din zbuciumul ce îi contopise. 
  
-M-am iubit acum cât pentru toată viața, i-a zis IniȚiala strângându-l cât putea ea de încet lângă trupul ei fericit. Îmi lipsea așa de mult această stare cuantică ce nu pot să o explic. Să nu mă mai lași singură în univers, indiferent ce se va întâmpla în spațiul în care trăim. 
  
-Voi fi mereu la rădăcina oricărei tulpini cuantice din trecerile cu care energia stelară ne-a înzestrat, i-a răspuns ÎniȚialul privindu-i chipul transformat de focul iubirii într-o stea aprinsă în reacțiile ei. 
  
Nu vom mai fi singuri, oricum. În noul nostru univers celular se va naște o lume a materiei inteligente ce va însămânța universul cu embrionul îmbinării galactice dintre creațiile noastre fuzionale. 
  
-Sărută-mă, a emis IniȚiala și spune-mi că dintre toate stelele nevăzute eu sunt și voi fi astrul tău ce te va încălzi în toate clipele existente. Strânge-mă și mă cuprinde în toate mișcările energiilor ce îți vor urma existența în spațiul în care vom fi și pecetea iubirii noastre pune-o mereu pe orice gând vei întâlni. 
  
Sărutul lor ancestral i-a pulverizat într-un orizont nedeslușit înroșind zarea lumii cu nuanțe din care cu greu s-au trezit. 
  
-Vorbeam despre aur când ai venit tu, a ieșit IniȚiala din tiparul liniștei în care intraseră amândoi.Ar fi indicat tu să continui povestea aurului în univers. 
  
Am înțeles că aurul ca nobilă formă de îmbinare a materiei, poate crea probleme nu prin structura lui ci prin efectul înțelegerii greșite a strălucirii lui ancestrale. 
  
- Zvonul a venit până în universul nostru celular, am auzit acest subiect, își revenise și IniȚialul din visarea astrală. 
  
- Să mergem iar în sala întrebărilor și să continuăm explorarea, a decis IniȚiala. 
  
Ai obseravat cred că am reușit să inventăm un teluric pe care vrem să realocăm viul astral cunoscut și ar fi bine să ne asigurăm amândoi, de pe acum, ce urmează. Venirea ta chiar în acest stadiu de timp mă va ajuta să decidem corect. 
  
În sala întrebărilor curiozitatea trecuse de stadiul inițial. Createle nu se mai săturau de povestit întâmplări din lumea lor, iar creaților nu el mai ajungea timpul privirii și studierii la care se supuneau admirând. 
  
- Este un astru cu mare potențial. Reușita recreeării lui ne îndreptățește reînsămânțarea, susținerea ManuneDanda cea de la care GenTal încerca în zadar sî își ferească privirea orbită de strălucirea ce mereu îl acapara. 
  
Referinţă Bibliografică:
EXTRAS DIN MEMORIA UNIVERSULUI - fragment 6 / Anghel Zamfir Dan : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2701, Anul VIII, 24 mai 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Anghel Zamfir Dan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Anghel Zamfir Dan
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!