CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Eseuri >  
Autor: Anghel Zamfir Dan         Ediţia nr. 2454 din 19 septembrie 2017        Toate Articolele Autorului

FALSA IDEE A EGALITĂŢII ÎNTRE OAMENI
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
FALSA IDEE A UNEI EGALITĂŢI ÎNTRE OAMENI. 
  
Nu ne naştem egali, e clar. Unii se nasc mai puternici din punct de vedere fizic, alţii din punct de vedere mental. Unii mai urâţi, alţii mai frumoşi, unii mai înalţi alţii mai scunzi, unii mai dotaţi, alţii mai puţin, unii plini de noroc, alţii mai deloc. 
  
De ce oare ? 
  
Să intervină şi la om selecţia naturală ? Nu prea cred. 
  
Când naziştii au încercat aşa ceva în al doilea război mondial, a fost considerat, pe bună dreptate, cel mai cumplit experiment încercat de om, pe alt om. 
  
Aia nu era selecţie naturală de fapt, era o selecţie artificială a unor oameni dezaxaţi. În mod greşit ei credeau că purifică o rasă şi că cei ce se vor naşte din ei vor fi perfecţi, cei mai cei. 
  
În primul rând, naşterea nu depinde numai de om, sau chiar acel om, poate avea exact în acele momente, stări diferite care îi pot influenţa rezultatele. 
  
Intervin, în mos sigur, forţele universale, apoi forţele sociale, conjucturi şi dramul acela de noroc ce-ţi pică din cer. 
  
Omul, acest fruct unversal, a avut la baza apariţiei sale iniţiale o forţă universală care a creat un prototip. De ce acest prototip nu rămâne un tip, deocamdată nimeni nu ştie. 
  
Cert este că undeva s-a rupt şirul-prototipului. Când, unde şi de ce? Dumnezeu ştie, cum ne place nouă să aruncăm vina asupra lui. Dar de presupus, putem şi avem această obligaţie faţă de noi. 
  
E puţin mai greu pentru că noi, oamenii, nici până la ora asta nu ştim de unde venim şi cum am apărut. Ştim sigur însă că ne înmulţim printrun act sexual între un bărbat şi o femeie. 
  
Omul de fapt este o dualitate. Bărbat – femeie ! 
  
Aşa cum îndrăznesc să spun că totul în univers este dual, chiar şi universul în sine. Nici el nu s-a putut naşte dintrun singur element, un singur punct ci în mod sigur din două elemente, din două puncte ce au intrat în contact la un moment dat. 
  
Bing şi Bang trebuie să fie două elemente ale unei explozii, ale unei apariţii, ale unei naşteri, al unui proces. Oricum analizezi ajungi la acerastă concluzie. Care o fi primul element apărut şi cum l-a căutat şi găsit pe al doilea, ştiinţa va înţelege până la urmă. 
  
Omul- !!! 
  
Primul om apărut, că a fost bărbatul sau femeia, în mod sigur a fost ceva deosebit. O creaţie universală desăvârşită. Cum s-a mai alterat pe parcurs, apărând şi unele rebuturi, sau unele nereuşite încă nimeni nu a studiat. Explicaţia poate fi găsită în; cu ce s-a hrănit iniţial şi apoi a fost obligat să treacă la alt sistem de hrănire. Sursa iniţială de hrană a fost sigur o sursă universală, un tubercul universal , cum spun eu. 
  
Să se fi îndepărtat omul de acea sursă şi să nu mai fi avut acces la ea? Nu este exclus. În decursul a milioane de ani de când el a apărut în univers, s-a tot îndepărtat de astrul care l-a inventat şi a ajuns să treacă de pe o planetă pe alta ca să poată supravieţui şi de fiecare dată a fost obligat să o ia de la început, să se adapteze noilor condiţii. 
  
Vedeţi ce neadaptat este omul pe planeta Pământ ? Ce luptă duce el spre a rămâne viu ? Şi paradoxal, rămâne doar că se înmulţeşte continuu printrun act sexual, IUBIRE, cum îi spun oamenii. Nu îl ajută nici ce mănâncă, nici ce bea, nici unde doarme, nici cu ce îmbracă, nici câţi bani are,,,ci doar iubindu-se şi dând naştere altei vieţi. Când acest proces va înceta, va dispare şi omul. 
  
Deja unul din elementele procesuale, Femeia, s-a săturat să mai facă parte din acest proces. Nu mai este mult când nici Bărbatul nu va şti încotro să o ia. 
  
Unii veţi spune că ştiinţa va fi în stare să producă în laborator şi ovule artificiale şi spermă artificială şi tot se vor naşte oameni. 
  
Aceia nu vor fi oameni, vor fi altceva. Dumnezeu ştie ce vor fi, că tot ne place nouă oamenilor, să dăm vina pe EL. 
  
De anghel zamfir dan 
  
Referinţă Bibliografică:
FALSA IDEE A EGALITĂŢII ÎNTRE OAMENI / Anghel Zamfir Dan : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2454, Anul VII, 19 septembrie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Anghel Zamfir Dan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Anghel Zamfir Dan
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!