CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Fragmente >  
Autor: Anghel Zamfir Dan         Ediţia nr. 2393 din 20 iulie 2017        Toate Articolele Autorului

EXTRAS DIN MEMORIA UNIVERSULUI--FRAGMENT 5
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Este o planetă formată, deja, ne transmitea Disperul cuantic de pe CHiAsINd. 
  
Căutătorii trimişi spre găsire şi rezolvare, îşi făcuseră datoria universală. Nava laborator lăsată să analizeze şansele unei însămânţări reuşise. Corpul măsurat a fi undeva spre al patrulea braţ al unei galaxii aparente a putut fi inclus într-un program de însămânțare cuantică. 
  
Iniţial laboratorul s-a apropiat de spaţiul fără spectru, venind dintr-o parabolă a timpului în curs de măsurare. 
  
Disperul central a hotărât prin decret însemnat etapele procesului asumat 
  
- Vom veni direct, a decis inteligenţa lui. Calculaţii poziţia iniţială, starea aparentă, compoziţia spectrală ascunsă, viteza şi forma de mişcare în care este încadrat 
  
- Asumat, a răspuns Disperul cuantic adiacent! 
  
Se află într-un braţ de unghi sferic, aparent imobil. Foloseşte mişcarea aleatorie determinată de o structură în plin proces de formare. Concret, toată compoziţia lui se află în forma incipientă a mişcării quantumului entanglement şi depinde de restul gazelor în proces. Nu are miezul format, îi lipsește, inexplicabil hidrogenul și heliul spre a putea fi încolțită în viu. Predomină gheaţa carbonică înspre poli, bănuim, altfel nu se explică dezechilibrul total afişat de imagine. 
  
- Semn bun, atunci se merită să încercăm subminarea cuantică, a calculat disperul ordonând. 
  
- Ce forme structurale din jurul lui îl determină ? Este esenţial să ştim de care corpuri din jurul lui ne putem folosi. 
  
- Pe un grad măsurat cel mai aproape se află steaua de potasiu înflorit, undeva mai spre centru corpul de calcar activ. 
  
Nu e suficient, ne trebuie un teluric complex aflat la o distanţă eficientă de o sursă energetică stabilă, apoi o cometă ce o putem asambla de o neutronică şi neapărat urmăriţi cand va cădea următoarea lacrimă a universului în zona limitrofă. 
  
-Avem aproape tot ce ne dorimm, a răspuns integru, disperul cuantic adiacent. Sursa energetică este asigurată de patru sori polizanţi a cărei distanţă necesară ca sursă poate fi preluată pe rând de către fiecare în parte. 
  
- Nu e prea mult patru sori, a întrebat centrul de calcul dispus ? 
  
- E o situaţie specifică acestei zone universale, fiecare intervine doar în anotimpul care îi este specific. Risc poate fi doar atunci când alinierea lor prinde în unghi ancestral sistemul căruia îi asigură energia. 
  
Explicaţia disperului cuantic central a lămurit definitv situaţia şi a determinat hotărârea. 
  
Distanţele sunt calculabile şi le putem capta folosindu-ne de undele lor gravitaţionale, a complectat măsurătoare din avanpost. 
  
-Atunci începeţi şi daţi cale pe sens subminării, decret asumat! A inițiat decidentul căutătorilor . 
  
- Nu avem lacrimă în zonă de câteva treceri de generații, reiese clar din orice calcul aferent, a informat căutătorul de urme. Ce facem, poate împrumutăm de pe altă galaxie din apropiere? 
  
- Distaţa este enormă şi o putem pierde transpirând. Trece prea aproape de întunericul acela din dreapta spectrului, ar topi-o imediat şi sub formă de gaz nu ne prea ajută, gândea o voce a disperului din laborator. 
  
- O putem recrea, a reieşit din ultimul rezultat afişat, pe ecranul din mijloc. 
  
- Cum, se întreba tot sistemul de calcul? 
  
-Captaţi-o sub formă de gaz.! A reieșit din ultimul calcul cuantic. 
  
Apoi ea să fie primul element adăugat pe capetele carbonice, poate reuşim să imbinăm gheaţa carbonică cu suflul termic al lacrimei gazoase emanate de cometă la trecere. Apoi adăugăm totul structurii telurice şi calculaţi momentul când putem anexa cometa în totalitate şi când adăugăm radiaţia spinului magnetic. Un procesor să studieze compoziţia chimică a fiecărui element. Ne interesează în special ce conţine cometa. 
  
După miros, parfumul emanat ar explica prezenţa metanolului, a unei cianuri de hidrogen înhibat de monoxid de carbon și o cantitate imensă de zăpadă carbonică ascunsă în gheaţă. 
  
-Totuşi trebuie să folosim plasma celei mai apropiate stele neutronice, pentru miez, hidrognul şi heliu trebuie stocat în interiorul corpului ce îl vom crea, altfel va fi lipsit de viaţă cosmică,, devine teluric reformat şi nu ne atingem scopul fără să activăm mişcarea metalellor topite. 
  
- Mențineți constant desechilibrul atmosferic din jurul corpurilor stelare și stabiliți care este cea mai activă plasmă nucleară saturată de heliu și hidrogen! 
  
Aceea va fi steaua ce va da energie corpului nou creat. Măsurați distanțele de influeță radioactivă și stabilizați tot ce am creat ! 
  
-Stare de veghe stelară, concept cuantic activat! 
  
A decretat centrul căutătorilor. Procesul subminării totale a intrat în era stabilă. Trebuie să decretăm începerea măsurii timpului în acest spațiu nou apărut. Conectați data aproximală într-un calcul de inițiere. 
  
-Reiese un început de cifre organice ce definesc numărul șaizeci și cinci de milioane de stadii universale stabiliţ 
  
Referinţă Bibliografică:
EXTRAS DIN MEMORIA UNIVERSULUI--FRAGMENT 5 / Anghel Zamfir Dan : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2393, Anul VII, 20 iulie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Anghel Zamfir Dan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Anghel Zamfir Dan
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!