CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Eseuri >  
Autor: Anghel Zamfir Dan         Ediţia nr. 2385 din 12 iulie 2017        Toate Articolele Autorului

EXTRAS DIN MEMORIA ACCELERAŢIEI DE CURBĂ
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
EXTRAS DIN MEMORIA ACCELERAŢIEI DE CURBĂ 
  
Orice formă de organizare structurală a materiei, după ce îşi consumă energia cu care a fost înzestrată la apariţie, iese din acceleraţia de curbă a universului şi trece în altă formă redefinită. 
  
Acceleraţia de curbă a universului este cea care determină forma de organizare şi masa oricărei acumulări energetice din univers. 
  
Interacţiunile ondulatorii dintre formele de energie atrase în aceleraţia universală, determină reacţiile dintre componente, masa, forma, viteza , locul şi rolul în spaţiu şi timp, orbita de deplasare, culoarea şi durata de existenţă sub forma primită iniţial. 
  
Toate acestea se schimbă prin trecerea în altă formă de manifestare, de mişcare din momentul în care impulsul iniţial manifestat prin energia acumulată, s-a consumat. 
  
Aceleraţia de curbă a universului devine infinită pentru că orice forţă se naşte din altă forţă şi creează sensul altei forţe, totul ducând la o expansiune continuă. 
  
Din păcate, această expansiune continuă duce la implozii şi explozii manifestate la nivelul fiecărei forme de organizare a materie şi chiar a universului cunoscut. 
  
Universul cunoscut nu este infinit. 
  
Când şi el îşi va pierde aceleraţia de curbă primită din impulsul iniţial şi expansiunea acumulărilor lui ondulatorii vor copleşi forţele interacţionale, va exploda autodistrugându-se. 
  
Din haosul rămăşiţelor lui, forţele declanşate vor da naştere altui univers, bazat pe o altă structură , pe o altă aceleraţie de curbă la un alt nivel universal. 
  
Omul a denumit această formă de manifestare a energie universale, moarte. O invenţie lingvistică cu accente de formă a tragediei supreme. 
  
De ce să ne mai ascundem de noi, aşa este. 
  
Este finalul formei sub care noi ne-am manifestat în univers într-un anumit spaţiu de timp. 
  
În mod sigur însă, reapărem în univers, sub altă formă de manifestare structurală. Poate chiar pe planeta Pământ, unii dintre noi. Nu neapărat sub forma unor oamnei ci poate sub forma unui copac, al unei molecule de apă, al unei raze de soare, al unei pietre, al unui nor, sau o adiere de vânt. 
  
Este posibil chiar să luăm forma aceluiaşi chip. Am avut surpriza colosală să văd un om într-o anumită zonă geografică şi să văd un chip asemănător în altă zonă, total îndepărtată una de alta. 
  
Era un chip de femeie în sudul României şi acelaşi chip de femeie l-am întâlnit în nordul Bucovinei la peste 600 de km depărtare. Asemănarea era aşa de izbitoare că te punea pe gânduri. 
  
În Bucureşti am întâlnit un bărbat şi acelaşi bărbat, parcă îl văd zilnic aici la peste 2200 de km. 
  
Moartea sperie nu prin dispariţie ci prin durerea provocată de forţele care se confruntă în momentul acela. Educaţia, total greşită, pe care religia o tot bagă în capul oamneilor, face din moarte spaima universală a vieţii. 
  
Sunt totuşi unele culturi care privesc mai realist această formă de manifestare a materiei inteligente. 
  
Cert este că , de şansa pe care am primit-o , trebuie să ne bucurăm şi să ne manifestăm fiecare în funcţie de ce suntem în stare, ajutaţi de cantitatea şi calitatea informaţiei energetice pe care celula noastră a primit o iniţial. 
  
Nu degeaba spunea Ovidiu, poetul iubirilor pierdute exilat la Tomis, să cerem fiecăruia ce ştim că ne poate da: 
  
poetului versuri, femeii iubire, bărbatului vitejie şi ocrotire, copilului joacă, pământului roadă, soarelui lumină şi căldură. 
  
De anghel zamfir dan 
  
Referinţă Bibliografică:
EXTRAS DIN MEMORIA ACCELERAŢIEI DE CURBĂ / Anghel Zamfir Dan : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2385, Anul VII, 12 iulie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Anghel Zamfir Dan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Anghel Zamfir Dan
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!