CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Eseuri >  
Autor: Anghel Zamfir Dan         Ediţia nr. 2383 din 10 iulie 2017        Toate Articolele Autorului

soarta marilor iubiri
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Soarta marilor iubiri; 
  
de ce dispar, vă întrebaţi? 
  
Sau de ce apar ? 
  
Dispar pentru că nu sunt mari decât în capul şi inima unuia dintre ei, sau poate la niciunul, că dacă ar fi mari - ar trebui să fie eterne şi cu adevărat nemuritoare. Este genul de iubire în care se face caz de orice şi de nimic. 
  
Iubirea este unică, nu poate avea forme, nuanţe, nu poate fi mare sau mică, ori iubeşti, ori nu- restul sunt necesităţi şi mici interese, poate chiar nevinovate, unele dintre ele. 
  
Când iubeşti, nu întrebi, nu cauţi, nu ceri, nu vrei şi nu pui condiţii, o faci doar dacă totul vine ca de la un izvor ce curge liniştit din vârf de munte, până la marea cea mare. Se luptă cu pietre, e plin de mâl şi noroie, străbate maluri pline de flori şi peisaje deosebite, are meandre dar tot se duce unde gravitaţia îl trimite iremediabil. 
  
E greu pentru om, mai ales pentru cei complicaţi din însăşi celula lor energetică. Dar nu imposibil şi aici apare farmecul şi starea firească a ,, marilor iubiri ,, 
  
În realitate, cei mai fericiţi sunt cei care se mulţumesc cu ce le-a dat Dumnezeu. Cine începe cu mofturi ; că nu e frumoasă, că e urâtă, că nu are studii , că nu este de familie bună, că el e sărac şi nu are bani, sau deşi are, nu o excită, nu ştie să comunice, nu e ,,mişto,,cum se spune mai nou,,,, îşi complică existenţa şi de aici încep ,,necazurile marilor iubiri,, 
  
Şi uite aşa, apare tendinţa marilor dorinţi. 
  
Unii le caută în ,,marile iubiri,, alţii le visează pe pereţi verzi cu cai alergând în galop, alţii le aşteaptă cât stau pe pământ şi nu mai ajung la ele nici după final. 
  
Este omul aşa de complicat ? 
  
Nu cred, totul ţine de atracţie, de forţa aceea energetică, ondulatorie care guvernează orice formă de existenţă. Ondularea aceea este cea care ne face ce,,, şi cum suntem. Oamenii i-au spus ,,soartă, destin, ce ţi-e scris în frunte ţi-e pus,,. 
  
Fiind o formă cuantică însămânţată cu ADN, am preluat şi structura complicată sub care se manifestă universul. Ce aduce omul, în plus, faţă de manifestarea firească din universul cunoscut, este autocomplicarea. În restul lumii animale , parcă nu se manifestă aşa de complex. Tendinţa de a ucide în numele iubirii, de a purta războaie, de a înşela, de a fi gelos, de a suferi din dragoste, din iubire. Şi paradoxul cel mai inexplicabil ; când îşi încetează forma de existenţă, din diferite motive, iubirea devine un izvor al unor manifestări ciudate însoţite de ură, de răzbunare de negare , de teribilism specific unor oameni nepregătiţi pentru un sentiment aşa de nobil. 
  
Adevărul este că, toţi ne - am dori să fim iubiţi de ,, o prinţesă a viselor de dimineaţă,, cum aşa de frumos scria o poetă, de un bărbat ,,mişto,, cum spunea o doamnă a scrisului specific. Natura însă, din creuzetul ei, ne - a dat nu numai perle, diamante, pietre preţioase, ne- a dat şi un firesc, sau nefiresc al formelor ei de manifestare, iar omul, cu complicaţiile lui, a reuşit să surprindă prin comportament, chiar şi natura din care a apărut. 
  
Cert este că ; norocul de a fi iubit, întrece orice formă de noroc pe care ai avut şansa să o primeşti în viaţă. 
  
Că e vorba de marile şi micile iubiri, iubirea, ca formă supremă de manifestare a energiei, este cea din care venim, prin care ne manifestăm şi perpetuăm ADN ul cu care am fost însămânţaţi de univers. 
  
Bucuraţi-vă iubind ! 
  
Iubirea este în fiecare din noi şi în toate ce sunt şi vor fi. Când undele ei vă ating, vibraţi ondulatoriu, ea va şti ce formă de manifestare meritaţi să primţi şi să daţi celor cu care intraţi în vibraţii. 
  
De anghel zamfir dan 
  
Referinţă Bibliografică:
soarta marilor iubiri / Anghel Zamfir Dan : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2383, Anul VII, 10 iulie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Anghel Zamfir Dan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Anghel Zamfir Dan
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!