CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Eseuri >  
Autor: Anghel Zamfir Dan         Ediţia nr. 2365 din 22 iunie 2017        Toate Articolele Autorului

extras din memoria ipocriziei
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
EXTRAS DIN MEMORIA IPOCRIZIEI 
  
Când o necesitate devine o opţiune, atunci apare conflictul. 
  
Când îţi e foame, sete şi ai opţiuni, în loc să mânânci şi să bei, îţi vin idei. Apare ideea de furt, de jaf, de ucidere,de schimbare a locului şi a lua locul celui ce are şi uneori de invenţie. 
  
Sexul este o necesitate fiziologică. El nu a făcut parte niciodată din iubire. Sunt două procese total diferite. Iubirea este cu totul altceva. Sexul este doar ,,adaosul comercial. Scoaterea lui de sub incidenţa necesităţii a la dus la naşterea uneia dintre cele mai superficiale ipocrizii. 
  
Omul ştie că trebuie, vrea şi caută, dar îi este ,,ruşine,, să recunoască, să ceară. Ba poate da şi de necaz, dacă se întinde prea mult. Atunci se ascunde sub o falsă perdea a intimităţii, sau violează, cucereşte, subjugă, declanşează războaie şi chiar ucide pentru sex. Interesante sunt şi disputele între animale. 
  
De unde începe această taină a viului ? Şi de ce este , tocmai ea, singura cale a reproducerii, a liniştirii organismelor, a eliberării de concentranţii nocive într-un circuit sanguin ? 
  
Evoluând spre a se adapta, omul a ieşit , într-un fel, din circuitul animalic şi paradoxal a intrat într-un circuit al ipocriziei sub pretextul educaţiei, al civilizaţiei, al culturii, al deosebirii de animale. 
  
Aiurea, animalele sunt mai sincere decât noi. Ele ştiu, ca şi noi, că trebuie, nu se ascund se pregătesc şi fac. Doar natura le vede şi le simte bucuria îngemănării. 
  
Vă mai aduceţi aminte ce spuneau bătrânii, străbunii noştri, cândva? 
  
Ei nu spuneau că fac dragoste, că se iubesc, că fac sex şi o făceau la fel de bine şi la fel de mult cum o fac, unii, azi. 
  
Ei spuneau că se regulează. Îşi regularizau organismele, necesităţile fiziologice, pe româneşte, nu pe englezeşte, americăneşte sau alte babilonisme 
  
Poate că cea mai evoluată formă de ipocrizie, este ,,ruşinea,, 
  
Ţi-e ruşine că ai furat, că ai păcălit, că ai plagiat, că ai omorât, că ai minţit, dar le faci din ce în ce mai mult şi mai bine din generaţie în generaţie. 
  
Nu ştiu ce o fi avut Lenin în cap, sau comuniştii în general, dar îmi vine mereu în exterior ideea aceea că : 
  
,, Libertatea este necesitatea înţeleasă,, mai ales în iubire şi separat în regulat, iubit, dragoste, sex,,,cum vreţi să îi spuneţi. 
  
Organizarea structurală a lumii de ieri şi de azi te obligă să priveşti libertatea ca pe o necesitate înţeleasă, iubirea ca pe un fenomen în care trebuie să ai grijă cum intri, şi regulatul ca pe o invenţie a naturii prin care îţi descarci surplusul de energie. 
  
Nu ar fi corect din partea mea să spun că : hai să nu mai fim ipocriţi. Pentru că aşa suntem din naştere. Dacă am avut ipocrizia să spunem că ne-am născut din maimuţă, şi că a rămas feciora Maria grea fără să facă sex, să se iubească, să facă dragoste să se reguleze,,,,,,doar iubindu-se cu o adiere de sus,,,, ce ziceţi, de evoluţia, educaţia şi civilizaţia noastră ? 
  
Apoi, ce viitor credeţi că are o planetă ale căror judecăţi de valori încep cu fotbaliştii, cântăreţele, cântăreţii- de vedetele în general –iar ca unitate de măsură, folosesc, banul - acest zeu ipocrit care a sedus toată educaţia şi civilizaţia omenirii, fără să tragă măcar o bătălie. 
  
Ipocrită situaţie ,,,,, 
  
De anghel zamfir dan 
  
Referinţă Bibliografică:
extras din memoria ipocriziei / Anghel Zamfir Dan : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2365, Anul VII, 22 iunie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Anghel Zamfir Dan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Anghel Zamfir Dan
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!