CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Eseuri >  
Autor: Anghel Zamfir Dan         Ediţia nr. 2342 din 30 mai 2017        Toate Articolele Autorului

COPILUL
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
COPILUL  
ACEST FRUCT AL UNIVERSULUI, ESTE SĂMÂNŢA VIULUI SĂDITĂ DE LEGEA IUBIRII ÎN INIMA MATERIEI CEREŞTI.  
 
CĂ ESTE COPILUL OMULUI, AL UNEI INSECTE, AL UNUI ANIMAL, SAU AL UNEI PĂSĂRI, EL ARE ÎN ADNeul LUI INIŢIAL TOT CE ÎNSEAMNĂ IUBIRE CUANTICĂ.  
 
DE CE PE UNII, ACUMULĂRILE ENERGETICE ULTERIOARE ÎI ÎNDEPĂRTEAZĂ DIN ACEST IDEAL CUANTIC, ESTE MAREA ÎNTREBARE LA CARE MATERIA INTELIGENTĂ TREBUIE SĂ GĂSEASCĂ UN RĂSPUNS.  
 
NATURA, FORMA SUPREMĂ DE EXISTENŢĂ A MATERIEI, DEŢINE RĂSPUNS LA TOT CE O ÎNTREBI.  
 
OMUL, CA SPECIE A NATURII, ÎŞI POATE PUNE ÎNTREBĂRI. RĂSPUNSUL ÎNSĂ NU ESTE CREAREA UNEI NATURI PARALELE, CI ÎNŢELEGEREA STRUCTURILOR pietrei DIN CARE venim.  
 
OMUL ESTE O STRUCTURĂ A PIETREI TOPITE, CREUZETUL ÎN CARE S-A STRÂNS AURUL INTELIGENŢEI DIN PRAFUL STELAR.  
 
NU OMUL ESTE RĂSPUNSUL UNIVERSULUI LA ÎNTREBĂRI, CI NATURA, ACEST BULGĂRE CUANTIC CE APARE ÎN ANUMITE ZONE ALE SPAŢIULUI ŞI TIMPULUI, ACOLO UNDE IUBIREA A NĂSCUT IUBIRE ŞI ADEVĂR.  
 
VENIM DIN IUBIRE ŞI DIN ADEVĂR ŞI SPRE ACOLO TREBUIE SĂ NE ÎNDREPTĂM ŞI SĂ RĂMÂNEM.  
 
De anghel zamfir dan  
 
Referinţă Bibliografică:
COPILUL / Anghel Zamfir Dan : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2342, Anul VII, 30 mai 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Anghel Zamfir Dan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Anghel Zamfir Dan
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!