CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Eseuri >  
Autor: Anghel Zamfir Dan         Ediţia nr. 1860 din 03 februarie 2016        Toate Articolele Autorului

civilizaţia pietrei topite
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
CIVILIZAŢIA PIETREI TOPITE 
  
Sunt foarte multe teorii despre apariţia vieţii pe Terra şi dacă le studiezi cu atenţie, aproape toate au la bază fire dominant logice, ştiinţifice. Ele te duc ,însă, mai degrabă la idei despre cum ar fi putut să apară viaţa în univers. Logic, şi pe pământ, că şi el face parte din univers. Puţine speculează însă, răspunsul la cauza unei întrebări 
  
- De ce toate condiţiile proceselor expuse în teorii, nu se repetă şi azi, pe Terra, să zicem. 
  
Poate nu ştim noi; undeva, probabil ele sunt active şi acţioneaă ca la începuturi 
  
Dar, strict referindu-ne la planeta Pământ observăm că sunt acelaşi substanţe, aceleaşi procese chimice, aceleaşi maimuţe, acelaşi creator, creatoare; omul însă şi întregul regn animal, vegetal, fungii, se reproduc prin acelaşi proces contactual cunoscut. 
  
De ce niciuna din minunile descrise în teorii nu se arată, nu se repetă, spre a fi şi noi martori la măcar una dintre ele. 
  
Dacă ne-am referi strict la om, să zicem; 
  
Teoria cu maimuţa e clar o poveste drăguţă. De ce nu mai încearcă natura, nimeni, să facă din maimuţă un om.....? Evident, din cauza poveştii. Că maimuţe sunt, slavă domnului, omul încă nu le a exterminat. 
  
Explicaţia divină e şi mai fabuloasă. Paradoxal, în ea s-ar putea ascunde un mic adevăr pe care cei ce o promovează, parcă îl evită într-o altfel de explicaţie şi ne dau doar ce le convine lor. 
  
-Deci, fecioara rămâne gravidă cu unul de sus. În ce mod, nu explică, ne lasă să înţelegem noi, muritorii că, altfel de cum facem noi. Poate de cum fac alte civilizaţii, alţii de sus, şi asta evită ei să ne spună. 
  
Deocamdată, ce ştim sigur, este că, oamenii se reproduc prin contact sexual şi mai nou prin laboratoare dar folosind cam acelaşi material. 
  
Dar spre a avea loc acel contact sexual, oamenii mai întăi trebuie să existe ei ca entitate şi apoi apare procesul. 
  
De ce noi cei de azi şi cei de acum câteva mii de ani nu mai avem revelaţii ale începutului iniţial, deocamdată nu ştim. Dar să cercetăm înainte de a crede, mai avem ,încă , voie şi drept la întrebări. 
  
Să se fi produs acest fenomen în alt spaţiu, în alt timp, pe alte planete, în alte galaxii, mult mai evoluate şi din ei să fi apărut iniţialii ?? 
  
Or fi chiar cei aduşi de potop?. Nu, că în potop sunt numai albi, capre şi verze. 
  
Uneori mă întreb, de ce pe noi nu ne şochează evidenţele simple. 
  
Câte specii de oameni au existat sau există azi pe pământ şi au făcut istorie? Dacă nu ştim cum au apărut, am greşi dacă ne am întreba răspunzându –ne singuri prin presupuneri evidenţiate de realitate? 
  
- De ce omul din Africa are culoarea neagră? Că sigur, nu o are de la soare. 
  
Refuz să cred că omul din Africa s- a născut negru, cel din Asia, galben cu ochii alungiţi, caucazienii într-un fel, nordicii în alt fel, atzecii, maiaşii, arabii. 
  
Să fie omul de pe Terra produsul unor experimente astrale, gen...., a rămas fecioara gravidă cu unul de sus? 
  
Să zicem că o anumită civilizaţie astrală a venit pe pământ şi a creat experimentul omului negru, alta experimentul omului egiptean, asiatic, caucazian, nordic,ş.a.m.d. Ce ziceţi_? 
  
Fiecare vine cu forma lui fizică, cu limba lui, cu obiceiurile lui! 
  
Măi, să fie, chiar aşa? 
  
Procesele chimice şi substanţele folosite nu sunt aceleaşi şi pe pămât şi în spaţiu? 
  
În fond, ochii sunt la fel şi au cam acelaş rol. De ce africanul se uită la pământ şi îi spune.........., egipteanul...., arabul......., asiaticul......., 
  
nordicul ? Frunza copacului este aceeaşi, apa la fel, nu e apă arăbească şi apă asiatică....., 
  
Toţi au sănge roşu ( mă rog, pentru unii proşti, e chiar albastru), au inimă, picioare, măini, sunt femei şi bărbaţi. Unii mai deştepţi, alţii mai puţin. Chiar nu vă dor întrebările astea ne puse? 
  
Scuze, uneori mă întreb; de ce Africa a fost aşa de repede abandonată. E o paranteză, atât. 
  
În schimb ne mirăm ( făcând pe proştii ) cum s-au construit piramidele, cetăţile atzece cu pietrele ce se aliniază perfect şi mai şi recunoaştem că nici tehnica noastră actuală nu le ar putea produce. 
  
Poate au folosit piatra topită în forme, mai ştii? O fi existat şi o civilizaţie a pietrei topite şi noi am sărit peste ea, nedescoperind-o…., 
  
Ştiţi ceva....., 
  
când a apărut diviziunea socială a muncii, surplusul acela de producţie, creat de cei ce munceau- fără cap- a fost dat celor care munceau cu capul şi cu vorba. 
  
Păi, munciţi fraţilor, sau măcar nu ne mai prostiţi. Noi oricum avem grijile noastre, să producem, să mâncaţi, să beţi, să vă plimbaţi, relaxaţi. Găsiţi-vă nişte griji, când or veni ,,cei de sus,, măcar să le aveţi ce spune la judecata de, apoi. 
  
Lăsaţi averile, războaiele, iubirile, religiile în plata celor care le vor. 
  
Noi, cei de aici, avem doar o planetă, voi am înţeles că vă căutaţi alta dezor. Găsiţi-o mai repede şi mutaţi-vă cât mai curând. 
  
cu de toate, anghel zamfir dan, azed 
  
Referinţă Bibliografică:
civilizaţia pietrei topite / Anghel Zamfir Dan : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1860, Anul VI, 03 februarie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Anghel Zamfir Dan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Anghel Zamfir Dan
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!