CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Eseuri >  
Autor: Anghel Zamfir Dan         Ediţia nr. 1793 din 28 noiembrie 2015        Toate Articolele Autorului

creatoarea
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
CREATOAREA….., CREATORUL…, 
  
Nici până azi nu ştim sigur ce ipoteză susţine istoria referitor la cine este creatoarea, creatorul viului în spaţiul terestru. Cărţile de istorie în loc să înceapă cu - Istoria originii vieţii- încep cu un fel de istorie chimico geologică a formării pământului . Nici religiile anterioare creştinismului nu susţin o idée clară pe această temă. Că istoria umană nu are propia sa susţinere faţă de o idée sau alta, este jenant. Că s- a lăsat dominată de ideile religioase este ruşinos. Nici ştiinţa nu se prea omoară să argumenteze cu puterile ei o ipoteză ştiinţifică de nezdruncinat şi se lasă călcată în picioare de fel de fel de poveşti religioase. Teoria despre marea explozie- Bing –Bang ul , se rezumă la condiţiile iniţiale şi dezvoltarea ultrioară a universului după ce a primit primul impuls. Despre creatoarea, sau creatorul viului nu se scoate un sunet . Concepţiile despre originea vieţii dau două direcţii ca ipoteze de cercetat, ipoteza chimică şi mai nou ipoteza informatică a originii vieţii. Nici una nu îndrăzneşte însă să definească un Dumnezeu al viului aşa cum s –a încumetat să o facă religia înglodând totul într –o poveste fascinantă. O avea cineva interes să ţină atâta lume în întunericul necunoaşterii ? De ce o fi emis biserica ,,directive,, asta lenevească gen- ,, crede şi nu cerceta,, ? Poate logica să aducă unele explicaţii de bun simţ pe această temă , fără să deranjeze pe nimeni? 
  
Să încercăm, în fond, dacă nu cercetezi….., nu crezi şi reciproca lui Thales, e bine venită oricând. 
  
Hai să analizăm logic apariţia şi perpetuarea viului după ce s- au realizat chimia îniţială şi informatică necesară iniţierii ca entitate universală 
  
Plecând de la organismele unicelulare, până la specia umană, femela, este cea care crează şi întreţine viaţa, viul pe Terra- şi poate şi în spaţiu universal. Ce-I drept pentru a începe acest proces, are nevoie de ajutorul acelui impuls denumit de fiecare în funţie de cum i- a trecut lui prin cap. Ştiinţa s- a plasat mai aproape de adevăr şi i-a zis fecundare, înmulţire, transformare , proces. Ceilalţi au creat poveşti nemuritoare cu care s-a hrănit umanitatea de la apariţie până azi. 
  
Să luăm ca exemplu specia umană ( că ea a decis cine este creatorul, Dumnezeul, fără să consulte şi alte vieţuitoare ). 
  
Femeia naşte copilul - fată ori băiat -copilul mascul evoluează şi devine iubitul fetei, fata evoluează şi devine iubita iubitului apoi devine soţia masculului, fata devine femeie şi masculul iniţial devine bărbatul femeii, femeia redevine mamă redeschizând circuitul aceasta al vieţii, al viului , al creaţiei. 
  
Bărbatul, indifferent de stadiul în care se află: bebeluş, copil mascul, adolescent, tânăr, iubit, soţ,tată- este creat,născut, crescut de femeie 
  
Concluzia : omul este copilul femeii, femeia este copilul ei. 
  
La nivel unicelular , regnul fungi , minunea se întâmplă şi mai simplist, devine asexuată, prin spori şi vegetativă. Dar cine aduce pe lume noul produs, logic, ar trebui să se numească tot mamă chiar dacă apartenenţa sexuală este ignorată. Sau poate , tocmai aici este secretul procreatiei ; viul se poate naşte si singur 
  
Am putea spune deci , ca un amuzament lingvistic , că umanoidul apare mai întăi sub forma FEMEII şi evolueză în diferite stadii : copil mascul, băieţel, băiat,adolescent, iubit ,soţ, bărbat,copil fetiţă, fetiţă, fată, adolescentă, iubită, femeie, mamă . 
  
Iată deci că oricum ai întoarce logica vorbei , lumea viului, specia umană este creaţia divină a femelei, a femeii. 
  
De ce nu ar fi atunci Divinitatea însăşi de ordin feminin, CREATOAREA, nu creatorul ? 
  
Este adevărat că fără cel de al doilea impuls nu s- ar realiza fecundarea la unele specii dar la unele da. Pe această reproducere asexuată s-o fi bazat credinţa când a scris frumoasa poveste a naşterii virginei Maria. 
  
S-ar supăra oare, mândri părinţi ai bisericilor, mândrii bărbaţi ai istoriei umane , dacă am susţine o CREATOARE alături de un creator ? 
  
Ce nu reuşim noi să aflăm ,încă, este cum şi de unde au apărut iniţial aceste două component necesare CREAŢIE viului . Este o întrebare asemănătoare cu apariţia universului , cu acel Bing bang, sau impuls informatic. 
  
Înainte de primul Bing Bang între două organe sexual opuse, între o femeie şi un bărbat,,,, ce a fost mai întâi? 
  
Sentimental discutând, dragostea, iubirea , sexul de fapt dintre un bărbat şi o femeie, este asemănător unui Bing Bang. Atunci se produce, se întâmplă prima minune a lumii, a universului. 
  
Nu degeaba spunea Eiştein că iubirea este legea supremă a universului. Atracţia dintre cei doi poli sexuali , cu un scop unic, procreaţia, poate fi cheia înţelegerii misterului universal. Am putea înţelege cum funcţioneaza universul însăşi, dacă am deşcifra secretul atracţiei sexelor. La nivel universal , cercetarea altor spaţii decât cel terestru, va da în final un răspuns, sper, cât de curând. 
  
La nivelul umanoidului, logica e clară. Apar, ce –i drept, unele modificări în anumite perioade ale evoluţiei umane. Rolul fiecăruia ca sex a fost clar definit încă de la apariţia omului pe Terra. Apoi au început diferenţielile. La început a fost necesitatea fizologică. Apoi a început să prevaleze dorinţa şi mai nou economia sexului . De ce a complicat omul acest mecanism al viului, el ştie. S-au scris destule cărţi care explică aceste complicări. Dacă ne am imagina o istorie a sexului…..am observa că iubirea este cel mai folosit cuvânt, este cea mai mare dorinţă a viului , de toţi căutată, păzită şi ascunsă ca cel mai mare secret al vieţii. Pare a fi esenţa şi forma de manifestare ondulatorie a inimii, a informaticii senzoriale. Senzorul pare a fi un fel de antenă a viului. Prin el primim şi transmitem toate necesităţile vieţii. Această inimă a informaticii senzoriale este cea care ne apropie, ne înalţă şi ne coboară, ne dă semnalul perpetuării. 
  
Indifernt ce am spune şi crede , pentru noi pământenii , copilul este fructul omului ! 
  
Din oricare pom al dragostei creşte, el are mărimea, gustul şi aroma celor ce l au sădit. Creaţia este fructul iubirii . Din ea ne naştem, cu ea ne hrănim, în ea credem. Ea ne luminează calea ,inima şi mintea. 
  
Iată de ce, oameni buni: fete, băieţi, iubite, iubiţi, femeie, bărbat, soţie şi soţ, mamă şi tată, atunci când vă oferiţi dragostea unul altuia, gândiţi-vă că de fapt, vă oferiţi informaţia senzorială, sensul divinităţii universale, că voi sunteţi, în fapt, creatoarea, creatorul a tot ce e viu şi vrea să trăiască. Respectând această informaţie senzorială, această necesitate fiziologică, această dorinţă, această putere a dragostei veţi rămâne întotdeauna creatorii celei mai mari reuşite a universului cunoscut -viul ! 
  
Voi ştiţi şi credeţi acest fapt unic. Dovada este că din cuvântul cred, aţi inventat ,, credinţa,,. Credeţi în voi ! Pe alţii lăsaţi-i să inventeze poveşti despre fabuloasa creaţie a tot ce e viu. Respectându-vă şi iubindu- vă reciproc veţi asigura perenitatea creaţiei universale. 
  
De AZED ANGHEL ZAMFIR DAN 
  
Referinţă Bibliografică:
creatoarea / Anghel Zamfir Dan : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1793, Anul V, 28 noiembrie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Anghel Zamfir Dan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Anghel Zamfir Dan
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!