CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Impresii >  
Autor: Anghel Zamfir Dan         Ediţia nr. 1648 din 06 iulie 2015        Toate Articolele Autorului

SCHIMBAREA ANOTIMPURILOR
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
SCHIMBAREA ANOTIMPURILOR  
 
Schimbarea a venit încet. Mai întâi a bătut vântul de noapte din partea de nord a planetei aglomerând cerul cu nori străvezii . Rafalele lui dezechilibrau orientarea în spaţiu. Levănţica ce stătuse verde atâţea ani la ferestră s-a uscat . Insistentele lacrimi ce îşi imaginau că îi hrănesc rădăcinile, picurau in zadar. Era primul semn ce întrevedea schimbarea anotimpurilor şi că va începe întrepătrunderea lor într-atat de adanc încât nu vom mai şti , cât de curând ,să prezicem cursul vremurilor ce vor veni..  
 
Soarele ieşea totuşi timid pe la colţurile universului nostru disipând norii aduşi de vremea întrebărilor ce ni le tot puneam stând pe o bancă ruptă, într-un parc industrial. Când a început ploaia, uitasem de umbrelele ce nu le aveam şi am lăsat-o să ne bată la cap cu picăturile ei uniforme până ne-am hotărât să plecăm.Tu ai mers înainte şi eu te-am urmat dar nu am ajuns amândoi în locul prestabilit. De câte ori încercam să te ajung mă loveam de o uşa pe care scria „ trebuie să vină întreţinerea şi nu este indicat să fim 3. Atunci am plecat iar în parc. Banca nu mai era. Cineva o luase, probabil spre a-I înlocui stinghiile rupte. Cred că e vremea să facem şi noi un control, mă gandeam. Cine ştie de nu mai gasim ceva din ce am dorit iniţial.  
 
Dar medicul_? Unde este medicul care îţi poate spune précis de ce s-a uscat levanţica. Poate lacrimile cu care o udam erau prea amare, sau a stat prea mult cu frunzele în geam aşteptand primăvara. Întrepătrunderea anotimpurilor însă i-a prelugit aşteptarea.  
 
Mai bine nu am pune atâtea întrebări şi am încerca să sădim altă floare sau chiar să căutăm altă bancă , spunea cineva. Parcul are întotdeauna mai multe bănci chiar dacă vremea nu s-a hotărât în ce anotimp să se încadreze. Vântul bătea aşa de tare şi harpele lui încurcau notele parcă voit, nimeni să nu mai priceapă în ce direcţie mergea fiecare . Şi ploaia ce a urmat tot fără umbrele ne-a prins şi atât ne-a picurat împiedicându-ne să sădim altă floare, să ne aşezăm pe altă bancă, în alt parc ,obligându-ne iar să plecăm fiecare înţelegând în felul lui întrepătrunderea anotimpurilor.  
 
Eşti ca un produs ecologic, i-ai zis. Ca o vulpe a deşertului abisinian .Sabinele au fost răpite nu doar pentru frumusetea lor ademenitoare, ci mai ales, pentru că emanau o senzualitae ce putea asigura ,un timp, stabilitatea specie umane. Cu voluptatea lor, romanii şi-au amagit foamea instinctelor secole în şir. Frăgezimea acelor patimi le-au transferat apoi în statui şi acum, curioşii planetei le admiră ca pe ofrande. Şi apoi, ce este cu zâmbetul acela atât de decent camunflat în priviri? Ai calculat vreodată rata de schimb a impulsurilor la care sunt supusi cei ce pot să privescă un nud fără a avea voie să îl atingă?  
 
Ai grija ce spui şi ce scrii, se auzea de pe hol. Cineva îţi următeşte cuvintele nerostite şi te poate prinde în capcana suspiciunilor, fără a fi neapărat vinovat de dorinţa iubirii. Ai voie să mă priveşti un minut, atât. Fără închipuiri voalate, dezmierdări sau atingeri nevinovate. Doar aşa îmi poţi sculpta nudul fecund. Nu mă atingi, nu mă dezmierzi înfăurşurându-mă în miresme lingvistice, clar? Mă poţi doar pătrunde cu ochii, explorându-mi adiacent intuiţia formelor. Am să îndur, Dumnezeu ştie cum. Mă poţi întoarce cu faţa în sus cu faţa în jos, supusă te voi lăsa să admire bucuriile ce au dus la naşterea lumii. Nu-mi cere însă să te iubesc. Nu am cum, nu că n-aş vrea . Anotimpul tău déjà a apus, vine iarna, nu simţi cum bate vântul din partea de nord a planetei? Cui îi mai arde acum de iubit? Copacii s-au desvelit şi o să le crape scoarţa în bătaia gerului ce îi aşteaptă ascuns după un noiembrie zgribulit. Băncile rupte le-au luat reparatorii lăsând tot parcul fără un loc unde să te poţi aşeza. Cât de curând poate să înceapă a ninge , aşa că, vezi-ţi de drum şi-ai să –mi mulţumeşti, cândva, că nu te-am iubit.  
 
De AZED ANGHEL ZAMFIR DAN  
 
Referinţă Bibliografică:
SCHIMBAREA ANOTIMPURILOR / Anghel Zamfir Dan : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1648, Anul V, 06 iulie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Anghel Zamfir Dan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Anghel Zamfir Dan
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!