CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Eseuri >  
Autor: Anghel Zamfir Dan         Ediţia nr. 1630 din 18 iunie 2015        Toate Articolele Autorului

DACIA ŞI DACII
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
DACIA ŞI DACII 
  
Îmi place ideea cu ,,Dacia şi Dacii,,.Cred că este ultima noastră grijă pe lumea aceasta. În loc să ne gândim la ce a fost, mai bine ne-am gâdi la ce este, la ce ar trebui să fie sau la ce va fi. Dacia şi dacii au avut timpul lor, şi-au făcut din plin datoria istorică faţă de ei ca popor şi faţă de noi ca urmaşi. A auzit cineva că Germania vrea să se numească Prusia ? 
  
Nu numele te schimbă, în loc de român să te cheme dac ci : gena, educaţia, cultura, mediul în care ai trăit şi tot ce ai dat şi primit cât timp ai stat pe pământ. 
  
Mai bine ne-am gândi cum să scăpăm de ţigănismele şi turcismele care ne-au năpădit, de excesul de şmecherisme şi hoţisme care încep să se citească flagrant pe faţa şi în limbajul corpului nostru. 
  
Suntem ,,excelenţi,, vorba lui Pleşu,( suflată de la Puric), dar uităm repede cat de greu le-a fost până şi celor pe care vrem să-i imităm. Lui Decebal, lui Ştefan credeti că le-a fost uşor, dar şi-au văzut de ,, ale lor,, cum bine ne sfătuia Anghel Rugină nu cu mult timp în urmă. 
  
Da, poate fi o conspiraţie,o masonăcărie demonică sau ce pisici o mai fi, dar noi ca popor, ca oameni ,trebuie să ne vedem de ale noastre ş să măncăm ceapa nostră ,roşia noastră, merele şi perele noastre şi tot ce creşte pe pământul şi pe şanţul nostru binecuvântat de univers şi să ne gândim că la alţii nici firul de iarbă nu creşte aşa de uşor, pe cât ne batem joc noi de el,uneori. 
  
Aş vrea să o lăsăm mai moale şi cu ,,ortodoxismul nostru,,. Pe vremea dacilor ortodoxismul nu exista.El a fost inventat de propaganda imperiului roman, care nu mai ştia cum să ţină în frâu popoarele subjugate. 
  
Credinţa trebuie să fie DIVINĂ. Ceva ce vine de SUS , nu de la om. Vedeţi cât de efemer este omul şi câte mai face şi a făcut în numele religiei. 
  
Toţi suntem, sigur, o parte din univers, de acolo venim şi acolo ne ducem ; azi am avut şansa să reprezentăm un om, mâine poatem suntem o frunză, un nor sau o simplă adiere. Sa mulţumim celui de sus pentru tot ce ne-a dat sau ne va mai da. Că suntem daci, români, este foarte important pentru istoria noastră, esenţial pentru noi cei de azi este să avem grijă de noi, de CUIBUL NOSTRU UNIVERSAL, DE ACEST CERC INTRA ŞI EXTRACARPATIC, să ne vedem de ale noastre indiferent cum ne numim, azi ne numim români, de la România, înainte eram daci,de la Dacia, mâine cine ştie cum ne vom numi, esenţialul este că SUNTEM şi vom fi până când ,,doamne fereşte,,conspiraţiile, masonocăriile, ame roşii, sau însăşi religiile noastre ne vor spulbera în alt univers. 
  
De azed a 
  
Referinţă Bibliografică:
DACIA ŞI DACII / Anghel Zamfir Dan : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1630, Anul V, 18 iunie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Anghel Zamfir Dan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Anghel Zamfir Dan
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!