CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Fictiune >  

SOUVENIR DIN ULTIMA CROAZIERĂ
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
-Salut, Admirale! m-aud strigat în plină stradă.  
  
În fluviul de inşi zoriţi de cine ştie ce chemări-dorinţi ori pur şi simplu, acaparaţi de val, nu disting look-ul dinspre care s-a pornit salutul.  
  
Vreun ins cufundat în vremuri deja uitate... mă liniştesc târându-mă spre încotro mă-mpinge gloata.  
  
-Dar nu mi-ai răspuns! Să nu mă fi auzit? Ori nu m-ai văzut?! Oricum, te salut iar! se-nfige cu vorba-nspre mine insolit şi brutal persoana în timp ce curentul îl duce...  
  
Mi s-a părut un vlăjgan, cam trecut! Spre cinzeci şi el, ca şi mine, dar în trend cu aspectul... Cine să fie?! mă intrig pentru o clipă.  
  
Sunt năucit! Îmi ascund mirarea pe sub părul netuns, încurcat, izinit... Drapat sub un trenci hărtănit... par că-s flămând, însetat, alungat... năclăit în păcat...  
  
Şi totuşi cineva m-a… identificat?!  
  
Între timp, îmi revin… Să fie Cosmin, dansatorul de pe vasul de croazieră Meraviglia in ultimaul voiaj de sub comanda mea?  
  
Desigur, căci doar el folosea renumele compus, admirabil+amiral, ca să mă gratuleze pentru ce-i sugeram în periplul pe mare!  
  
Până să mă dumiresc, şuvoiul uman îl şterge, purtându-l departe. În zadar eu încerc să-i răspund... Să m-audă, nu poate...  
  
*  
  
Mă strecor stânjenit în locul pomenit de smartphone, în < Night Club> s-aştept, ca să văd ce-mi va cere la ceasul acesta vocea Siminei...  
  
Numele? Neştiut, dar ascultat, mi-a plăcut... Glasu-i m-a îndemnat ca s-accept... rendez-vous-ul propus.  
  
Rezemat în coate de-o masă-năltuţă, stau smirnă, statuie vivantă.  
  
Urechile-mi cântă alternativ stânga-dreapta. Nu prind plăcut nimic din linia melodică. Muzica a marşat spre sută în decibeli, motiv să găsesc atât de firească năuceala mea.  
  
N-am băut. Doar o ţigar-am tras...  
  
Fix la o masă de mine, o tipă smuceşte de braţ un copil.  
  
Simt interes pentru dânsa. Încerc o cercetare uşor disimulată de ochelarii mei fumurii... E bine că-i am... Chiar de-i întuneric, jocul intermitenţelor luminiscente de aici m-ar orbi.  
  
Gestica tipei mă hipnotizează... Idem şi trupul... Prezenţa?! Grozavă!  
  
Priveşte-mprejur blazată... chiar acră?! Apoi fixează copilul care abia soarbe dintr-o sticlă de Energyne. Întoarce dinspre dânsul priviri agasate, bătând darabana pe masă...  
  
Dinspre bar, un picolo îi aduce în pahar un cocteil, se vede, atât aşteptat. Soarbe din el şi, deodată-nviată, apucă smartphone-ul şi rapid apelează...  
  
Căzut în contemplarea profundă a tipei, tresar cam speriat... căci mobilul meu scânceşte rănit de agresiva chemare...  
  
-Alo?! întreb, răspunzâd într-un sendvici de bunăvoinţă şi timiditate... Apoi, mă trezesc repetându-mi pierdut că sunt obosit şi doresc să trăiesc liniştit... Sunt... bătrân!  
  
-Aha?! Pe unde îmi umbli? mă întreabă vocea răstit.  
  
-Sunt aici!! Şi ridic braţul stâng... năucit de ce mi se-ntâmplă. Aceasta să fie persoana?!  
  
În clipă, un joc de lumini străfulgeră Clubul dinspre centru, segmentând în felii ca de tort încăperea.  
  
Percepţia de muzică house şi zbeng luminos îmi mixează creierul, de-l simt păstos... dureros... Îmi e neplăcut să inspir copleşit de povară... dar nu vreau să mor, dintr-o dată curios?!  
  
Cad şi răstorn scaun şi masă. Mă înec în sfârşeală! De la ce mi-a venit?  
  
Tulburat, parc-aud: cardiac... ori drogat... a-ncercat vreo tărie şi l-a luat... Păcătosul?! Ce-avea să vină aici?! Puah! Ce scârbavnic?! Slinosul...  
  
Cineva mă botează cu apă. Mă simt năclăit în carbogazoasă, melanj de tabac şi usuc tangent c-o adiere de Issey Miyake ... Un glas de femeie comandă:  
  
-Da, da! Aşezaţi-l aici!  
  
Luat de sub axile sunt târât agale şi-mpuns într-un fotoliu...  
  
Mă trezesc repejor... Confuz, mişc din cap-pendul între ceaţă şi viaţă... Chiar mi-e bine aşa creştinat într-un club?!  
  
Tipa cu vocea din mobil îmi şterge orice urmă de apă de pe chip, rostind subversiv:  
  
-Să fii gigea! Măcar pentru el... şi-mi împinge dinainte odrasla-i.  
  
Îi zice, ca şi ţie, Grigore!  
  
Micuţul, o cadră de pici, se înclină plin de consideraţie şi mi-aruncă zâmbind inocent vorbe de-acasă învăţate:  
  
-Tu eşti, tata?! Apoi, uşurat de curaj îşi pleacă privirea răzemat de... mămica.  
  
Pe unde-ai umblat pân-acum?!  
  
După asta, făcând un pas înspre mine, o priveşte pe dânsa-ntristat:  
  
-Te-ntorci ial aici, când cloaziela e gata?!  
  
Referinţă Bibliografică:
SOUVENIR DIN ULTIMA CROAZIERĂ / Angela Dina : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3362, Anul X, 15 martie 2020.

Drepturi de Autor: Copyright © 2020 Angela Dina : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Angela Dina
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!