CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Fictiune >  

PE-O BANCĂ...
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
După-amiezile, m-aşez pe-o bancă de la intrarea din parc aşteptând venirea serii. Tare-mi place să văd umbra lăbărţată a felinarului ce străjuieşte aici!  
  
De la o fereastră a blocului de vis-à-vis, întotdeauna mă ţinteşte o doamnă cu părul de ceaţă, plină de interes. Oare să fi fost mâţă în altă viaţă?  
  
Îi tolerez indiscreţia! Doar între noi e atâta lărgime! O înfericesc, pesemne, cu blana mierie, lucioasă a mea?! De-ar şti că mi se zice Honey?! Natural, îmi convine?!  
  
O uit pentr-o clipă şi acţionez distinct cum fac mereu. Mă spăl...  
  
Îmi inventariez minuţios totodată şi însemnele de la cine-ştie-care admiratori, doar prin mângâieri şi alte dovezi de iubire.  
  
După urechea din stânga, se-ascunde zgaiba lăsată de-o unghie prea lungă într-un silit alint.  
  
Sub pulpe, spre spate, acum vindecate, sunt răni iscate când strădania unui smintit de-a mă prinde m-a făcut să m-arunc peste-o fereastră.  
  
Săgeata codiţei mele-i tocită de-o călcătură greşită a unui pici răsfăţat ce voia să mă prindă!  
  
Păi, fiecare bucăţică de blană curăţată mi-aminteşte mereu de faptele unor mai buni sau mai răi... muritori... alături de care am stat în drumul meu dinspre o viaţă spre alta...  
  
Oh! Ei? Nu mai sunt! Ele?! Da! Se află tot acolo! Dar, sâc! Nu se văd! Îs tupilate de peri aurii, mătăsoşi!  
  
Mă simt înfricoşat de-aşa alint servit prea des! Brrr!!! Chiar îl detest!  
  
Când şi capul e gata ferchezuit, cu ochii dezmierdaţi de lăbuţe, cu mănunchiurile albe de mustăţi cerate ţâşnite maiestuos din trufe de fiecare parte, m-aştern comod la mijloc de bancă şi dau s-adorm.  
  
Vară, iarnă, petrec identic după ce trece prânzul cel mare...  
  
*  
  
Dar deunăzi, parc-aveam un frison pe şiră, o nerăbdare! Îmi venea repetat întrebarea Pe cine s-aştept oare?!  
  
Către bancă, dinspre alee, sări gardul un băietan. Ţinea o carte-n dreapta, ascunzând, parcă, mulţime de gânduri, dincolo de chipu-i uşor încruntat,...  
  
M-am chircit sperios în blană, dar n-am dat semn de fiorul ce mă strpunsese, oh, nu! Şi-am rămas mai departe... pe bancă.  
  
Dinspre dânsul, nici un semn că m-ar fi văzut...  
  
Stârnit de indignare, m-am dat mare! M-am ridicat, am pretins că-mi întind amorţitele picioare şi cu încetinitorul m-am dat la o margine, pozând ospitalier, ca şi cum asta fusese ultimul meu vis… să-mpart cu el banca?!  
  
Sositul a deschis volumul şi s-a cufundat în Cetatea însemnelor descifrându-le.  
  
Copilul mi-a captat interesul. Mă onorase cu discreţia!  
  
Oh, cât mi l-aş dori în eternitate alături! Dar e muritor! Şi-am hotărât! Îl vrăjesc şi stăpân mi-l fac pe vecie! În bronz auriu ca şi mine să-l torn!  
  
*  
  
Poftiţi un final fericit pentru o poveste incredibilă: Pe-o bancă, împietriţi, aurii, un băiat şi-o pisică...  
  
Referinţă Bibliografică:
PE-O BANCĂ... / Angela Dina : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3292, Anul X, 05 ianuarie 2020.

Drepturi de Autor: Copyright © 2020 Angela Dina : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Angela Dina
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!