CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Fictiune >  

El, Cel Nou şi Mai Bun
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Dinspre Tării, s-a lăsat draperia nocturnelor ceasuri.  
  
Amorţit de aşeptare-ndelungă, încerc acum cea de pe urmă mişcare. În preajmă ocheade ostenite arunc. Mă asigur în mine şi-n tot că sunt singur. Prind curaj!  
  
În odaia oglinzilor ca un fur mă strecor. Miraze, pătrate unite, un puzzle din cioburi combină! Mozaic mişcător în excentric flux de lumină!  
  
Pleoapele-mi flasce cu greu se ridică, un iris avid cată să prindă şi-n grabă spre minte să trimită-n săgeată imaginea ce-mi pare nebună!  
  
O mătase corai-aurie în falduri şchioape atârnă pe-un zid ca de cer siniliu. Se mişcă sperioasă. Fereşte de toţi ce se-ntâmplă, ea crede...  
  
Într-un colţ, un ou ca o himeră se mişcă pe podea încolo, încoace...  
  
Coaja lui de coral roz-auriu se crapă în scrâşnet spăimos ce-mi hârâie-auzul... De sub ea, într-o parte o pălmuţă grabnic se-agită... Spre mine? Spre Lumeee! un gând mă inundă.  
  
Mă holbez însetat să aflu ce este. Între timp, un picior se luptă să iasă. Răzbeşte oprelişti! În fine, se-arată strivind un ciob din coaja învinsă!  
  
Nici n-apuc să clipesc! Un căpşor ca un mugur de floare apare, apoi trup ingenuu de prunc!  
  
Îmi bucură ochi şi suflet ivirea-ntrupată. Se-nalţă. Îmi ia seama. Faţă-n faţă cu mine, semeaţă se-arată.  
  
Eu? Ma uimesc de-aşa cutezanţă! Și totuşi dinspre ea îmi cat alinare?! Doar ast-aşteptam... a Timpului schimbare!  
  
Mă priveşte-ndelung. Apoi, către mine un gând desluşeşte :  
  
-Te du! Pe-aici n-ai ce face! Eşti gârbov! Şi doar neputinţa-i averea rămasă! Dat-ai totul...  
  
Înţeleg combino-ul din oglinzi. Poruncă îmi dă! Cere să plec!  
  
Din odaie abia mă târăsc... Ieşit, mă disip în timpul trăit, fiindcă El, Anul Cel Nou şi Mai Bun, în sfârşit, a sosit!  
  
Referinţă Bibliografică:
El, Cel Nou şi Mai Bun / Angela Dina : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2922, Anul VIII, 31 decembrie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Angela Dina : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Angela Dina
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!