CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Fictiune >  

CE ZI E AZI?
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Traian şi Laura sunt luaţi de ceva timp. Un cuplu pe cinste?! s-ar exprima orice privitor informat.  
  
El?! Aviator, cam de patruzeci de ani, înalt, bine făcut, c-un păr cendré şi ochi de nordic, un glas baritonal. Şi-are un mers?! Ravissant, nu alta!  
  
Sunt leşinate vecinele când îl zăresc! Bătrânele cad în prelungite nostalgii... Tinerele devin spontan visătoare, suspină cu jind ţintindu-l, confundă oniricul c-o agitată stare de veghe.  
  
Toate-i urează Voiaj uşor! când are cursă. De unde ştiu că pleacă?! Păi, în atare situaţie, îşi cară cu degajare troler-ul, tot gri-petrol ca şi uniforma. Şi lasă în urmă-i o dâră de hot parfum...  
  
Pe asta s-au certat într-o zi doctoriţa de la doi cu avocta de la parter! A dintâi zicea că foloseşte Gucci, a doua, BlackPepper!  
  
Minute-n şir s-au ciorovăit mergând umăr la umăr spre metrou, uitând c-au maşinile parcate lângă bloc!  
  
Şansa lor a fost bătrâna profesoara de la trei! Ea le-a întors către parcare, amintindu-le că posedă câte un autoturism. Şi tot ea a elucidat enigma!  
  
- E un Eau Sauvage, fetelor! De-asta sunteţi atât de excitate! V-atrage mirosul de sălbăticiune masculină, prostuţelor! Şi se-ndreptă şontâcăind spre metrou, abia înăbuşindu-şi un O tempora, o mores!!! S-au întors timpurile cu fundul în sus?! Acum femeia urmăreşte bărbatul...  
  
Cele două n-apucară să replice, stupefiate c-au fost surprinse în aşa postură uşuratică.  
  
Şi el, păcătosul, e conştient! Trece zâmbind, considerându-le c-un salut incitant, de sunt bietele fericite câteva zile în şir, cât durează cursa lui... Iar, când îl reîntâlnesc, figura se repetă...  
  
...  
  
Dar şi ea?! Ce vină s-aibă?! Ceva mai tânără decât el!  
  
E-o şatenă cu ochi verzi ca miezul de prună. Şi-are un cap! De madonă, nu altceva! Chipul alb a fost modelat parcă de-un sculptor vestit, căci faţa gingaşă e remarcabilă prin privirea mereu gânditoare.  
  
Nasul, perfect proporţionat în dimensiunea obrazului, umbreşte uşor conturul gurii desenate de buzele roşii, destul de bogate! Bărbia micuţă e reliefată niţel spre-nainte, sugerând oareşce semeţie a posesoarei.  
  
Podoaba capilară e învoltă şi lucie precum aluna într-un septembrie grăbit. Şi-l poartă retezat până la umeri, împodobindu-i gâtul ca de lebădă!  
  
E înaltă şi ea, dar nu mult peste medie! Trupul dezinvolt se-ncadrează în dimensiuni de foto-model, deşi e numai IT-istă, legată, cum s-ar zice de scaunul de la birou şi de calculator!  
  
Dar podoaba cea mai de preţ sunt picioarele!! Ele parcă au magneţi de perfecte ce sunt! Femeile privesc la ele cu invidie, bărbaţii, cu... apetit.  
  
Şi, dacă e aşa de frumoasă, nu-i trebuie îmbrăcăminte complicată! Costumul corect din material potrivit anotimpului şi de culori fanate e completat de-o şemizetă mereu albă.  
  
Pantoful sau botina sunt clasice şi la nuanţă cu vestmintele. Şi ea duce un troler, dar minion, dublat de-o poşetă micuţă, de culoare epatantă, precum roşu, oranje, lila...  
  
E mereu grăbită. Dovada? Călcătura ritmată! Pesemne că-ntârzierea e datorată chestiunilor menajere pe care le-a rezolvat, căci n-o poţi bănui c-a zăbovit cu machiajul?! Nu! Chipu-i e total natural permanent.  
  
La ea, semeţia uşoară a figurii şi liniei corporale nu excedează ca la el, înfumuratul! Fie că ştie s-o drapeze, fie că nu-i conştientă de cât e de valoroasă?!  
  
Şi după ea se-ntorc privirile! Desigur! Dar sunt exclusiv admirative, căci ea exprimă o frumuseţe intangibilă, destinată numai privitului şi atât!  
  
Politicoasă cu toată lumea, nu dezvoltă conversaţii cu vecinii. Poate şi pentru că ieşirile şi venirile sale nu se potrivesc d.p.d.v. orar cu ale celorlati.  
  
Atunci când ies amândoi, sunt petrecuţi cu privirile... Deh, un cuplu pe cinste?!  
  
...  
  
Azi dimineaţă, în vreme ce luau micul dejun, Laura îi spune soţului :  
  
-Fac pariu că n-ai habar ce zi e astăzi?!  
  
-Ei, cum să nu ştiu, iubi?! se indignează uşor Traian. Cum să uit?!  
  
Ea tace. Doar zâmbeşte, veşnic îndrăgostită de soţ! Se rezumă să rostească mental Cum să nu ştie? Doar e pilot, nu?!  
  
Au terminat masa. Au debarasat împreună, apoi au plecat. El, cu maşina, iar ea, cu metroul.  
  
Traian, fiind la sol astăzi, nu-i încorsetat de timp. Îşi zâmbeşte şugubăţ când ajunge în aeroport... Are planuri!  
  
Laura, dedicată ca mereu, lucrează tare concentrată.  
  
La ora 10 e chemată în holul companiei. Aici un comisioner îi adusese o cutie de lux. Deschizând-o, află nişte superbi trandafiri sângerii! E în culmea fericirii! Şi, cât este de discretă ea, nu poate să-şi ascundă emoţia şi dă apă la şoricei...  
  
Revenită în birou, e convocată la o scurtă întâlnire de profil. Dar şedinţa se-ntinde şi, pe la orele 14, este iar chemată de portar.  
  
De astă dată, comisionerul îi aduce o elegantă cutie roşie de catifea. Adăposteşte bomboanele sale preferate de ciocolată amăruie umplute cu mentă!  
  
Întrega zi, munca Laurei se desfăşoară în alţi termeni! O exuberanţă şi o putere o fac să nu ia-n seamă trecerea vremii. Când se trezeşte singură în birou, înţelege că e vremea de plecare. Iese din companie veselă, proaspătă, mai ceva decât fusese la venire!  
  
Acasă, nici nu intră bine, că Traian, galant că nciodată, îi sărută mâinile şi, scoţând cu abilitate dintr-un ambalaj sofisticat, îi întinde mândru o superbă rochie de crêpe beige, cum îşi dorea dânsa.  
  
La aşa surpriză, ea nu poate decât să exclame în culmea bucuriei:  
  
-Întâi florile, apoi ciocolata şi, în cele din urmă, rochiţa?! Toate mă copleşesc! Îţi mulţumesc, iubi!  
  
Şi, în vreme ce-l îmbrăţişează, nu se poate abţine şi-i declară plină de candoare:  
  
-Daca mă gândesc bine, n-am petrecut niciodată într-un mod mai plăcut Ziua Internaţională a Mediului!  
  
Referinţă Bibliografică:
CE ZI E AZI? / Angela Dina : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2837, Anul VIII, 07 octombrie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Angela Dina : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Angela Dina
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!