CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Fictiune >  

CIREȘAR ÎN IARNĂ
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
De multă vreme bătrânul zace. Nu se plânge de nici o durere. Doar, din când în când, oftează uşurel.  
  
Toţi sunt îngrijoraţi. E o iarnă grozavă! Nu vor să-şi închipuie cât suferă el pe-aşa vreme...  
  
Mia, întoarsă de la şcoală, întredeschide încet uşa de la Bunu’, vârându-şi căpşorul prin crăpătură. Vede pe obrajii lui două lacrimi sclipitoare abia scurgându-se înspre bărbie.  
  
-De ce plângi, Bunule?! Te doare tare?  
  
Observând-o, acesta-i spune grabnic:  
  
-De dorul verii! Mi-e tare dor de Cireşar...  
  
Fetiţa nu pricepe tâlcul vorbelor. De unde să-nţeleagă?!  
  
Bunicul tânjeşte după căldura verii, singura în stare să-i aline păcătoasele dureri.  
  
Mia se retrage. O sună pe mamă-sa şi-o roagă ceva:  
  
-Bine? S-aduci la-ntoarcere, neapărat nişte...  
  
Ultima vorbă e o şoaptă auzită numai de ele două.  
  
Aleargă apoi la birouaşul ei, deschide blocul pentru desen şi, una, două, închipuie din joc de carioca un ram de cireş. Braţul pomului gătit cu frunze verzi e încărcat de multe, multe boabe pocnind de roşul miezului copt...  
  
Îşi priveşte opera. Stă gânditoare câtva. Deodată sare mulţumită, alergând afară şi biruind nămeţii în împlinirea planului...  
  
Abia de mai poate răbda până la ora gustării, când cu glasul ei îl va înştiinţa pe bunic:  
  
-A sosit, Bunule! Să nu mai plângi după Cireşar! Şi-i va oferi caserola cu fructele aduse de la Supermarket de mama, după cum o rugase.  
  
Iar de acesta n-o va crede, îl va pune să privească fereastra, de unde-l va convinge tabloul, lipit de ea pe ascuns de geamul îngheţat!  
  
Cu gândul spre bucuria plănuită, intră în camera bunicului după ceva timp. Rămâne înmărmurită! Cu fereastra deschisă, în miez de iarnă, bătrânul mângâia cu palmele albul parfumat al unei crengi de cireş aievea...  
  
Referinţă Bibliografică:
CIREȘAR ÎN IARNĂ / Angela Dina : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2606, Anul VIII, 18 februarie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Angela Dina : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Angela Dina
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!