CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Fictiune >  

CU TINE PENTRU TOTDEAUNA
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
-Știi, i se adresă Lacrima întrebător Horinei, ce-am aflat despre Tina?!  
  
-De cine?! Cine zici?! tresări Horina distrasă de la studiu.  
  
Avea de pregătit un rol pentru a doua zi. Era consultant colaborator la Secţia Dramaturgie-copii a Centrului Cultural din orăşelul adoptat de la pensionare.  
  
-Ţi-am arătat-o deunăzi. Ai şi uitat?! menţionă solemn Lacrima, dar cu faţă de mucalită, cum şi era ea de fel, mai ales în ceasul ăsta când, sigur, amica n-o privea, fiind aţintită pe volum.  
  
Când întrebarea fu primită şi, în sfârşit, pocesată, Horina reacţionă, dovedind că n-a uitat-o pe cea prezentată în crochiul căzut din portofoliul Lacrimei.  
  
Cât se bucurase de-ntâmplare! Doar aşa văzu şi ea ce poate desena. Se cunoşteau de cca. patru luni, ştia că-i graficiană şi c-avea să deschidă o expoziţie de 8 Martie, dedicată exclusiv senioarelor. Portretul surpins îi plăcuse, deşi autoarea precizase că nu-i definitivat.  
  
-De scriitoare vorbeşti, nu-i aşa? sublinie dânsa clarificând atenţia acordată dialogului.  
  
-Cine-mi eşti, drăguţo!! Măi, să fie! De unde-ai scos convingerea?! O cunoşti dinaintea mea sau ce?! cercetă Lacrima.  
  
-Din chipul auster de ochelaristă şi din căutătura unui căzut din lună ce nu-şi vedea chipul în oglindă, ci într-o carte deschisă! N-am dreptate?! punctă regizoarea faptelor, bucurând-o pe Lacrima cu sublinierea expresivităţii celor desenate.  
  
-Ei, bine, da! se grăbi să recunoască Lacrima şi meritul amicei, şi pe-al său.  
  
Ţi-o voi prezenta la sfârşitul săptămânii când îşi va lansa un volum de proză, intitulat Laconice.  
  
-Neapărat! Vreau, vreau! Mă interesează, mai ales că scrie pe scurt! Cel puţin, aşa deduc din titlul cărţii, nu?!  
  
Şi Horina îşi moţă buzele în jurul gurii sale de jucărie şi la peste şaptezeci de ani ai săi, bătuţi pe muchie sau depăşiţi, n-aveai de unde să ştii, ea declarându-şi anii din zece în zece! Spunea că-i trebuie multă vreme să-şi amintească ori numai să pronunţe şi unităţile!  
  
-Păi, mare lucru n-am să-ţi dezvălui! Dar nimicul în plus aflat dă sare şi piper ideii tale făcute despre prozatoare!  
  
Să vezi, azi după lansarea unui tom de poezii al unui român din diaspora, ne strânseserăm la un pahar de citronadă şi la un pateu, alţii la o ţigară, vorbite. Stăteam cam depărtişor de nucleul eterogen de vârste format în jurul Tinei. Dar, atrasă de context, acolo ea cuvânta, m-am apropiat. Şi-am constatat că are darul vorbirii, ce mai!  
  
-E dotată şi c-un limbaj gestual?! Cel puţin asta mi-a transmis mâna-i surprinsă în desenul tău.  
  
-Da!  
  
Întrebată de cineva care observase c-are pe inelar o frumoasă verighetă, în linia trend-ului actual, de s-a măritat, căci o ştia, cum declarase la intrarea în Cenaclu, domnişoara Tina forever, ea preciză c-aflase bijuteria pe-o alee din Crâng şi că-şi stopase pornirea de-a se duce la Poliţie în căutarea posesorului păgubit pentru simplul motiv că-n interior era gravat laconica precizare <<CU TINE PENTRU TOTDEAUNA>>!  
  
În urmă se pornise pe-un râs molipsitor, dar şi derutant, de n-a îndrăznit nimeni să-i ceară precizări.  
  
DIXIT!  
  
Referinţă Bibliografică:
CU TINE PENTRU TOTDEAUNA / Angela Dina : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2599, Anul VIII, 11 februarie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Angela Dina : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Angela Dina
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!