CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Fictiune >  

CHEESECAKE
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Eram la Timişoara de luni supervizând o secţie la fabrica de piese auto pentru Hyundai în regim de subcontractare.  
  
Îmi place munca mea, dar se făcuse vineri şi mă-ncerca dorul de-acasă.  
  
Cum avea să fie zi scurtă, trăiam comprimat fiecare moment al dimineţii şi în ritm alert.  
  
Mă precipitam să iau micul dejun, să elberez camera de la hotel ca s-ajung la muncă devreme. Doar aveam să plec spre casă la finele programului!  
  
La hotel, în rotonda parterului, micuţă, chiar intimă, trona ca o coroniţă multicoloră un bufet suedez extrem de ofertant.  
  
Erau etalate pe-un plan spiralat gustări calde sau reci, dulciuri, fructe, licori de citrice ori lactate şi, la bază, ceaiuri şi expresorul...  
  
După un juice, mănânc un platou de pricomigdale, fursecuri cu nucă de cocos, nădăjduind un surplus energetic de la ele.  
  
Când să iau cafeaua, îmi face cu ochiul din preajmă un aranjament insolit. Cum sunt miop, îl asmilez pe minut dulciurilor, construcţia dintr-un blat triunghiular ca şofranul fălindu-se c-un coif dalb, pufos. Trag avid pe un platou micuţ o pereche din tentaţie.  
  
Comeseanul de vis-à-vis, un coreean, mă-ntreabă din ochi, ţintind pofticios duetul din care mă voi înfrupta. Sigur că le voi oferi papilelor mele gustative ceva extra, vocalizez:  
  
-Cheesecake! It looks great!  
  
Informatul îşi înclină cap şi trunchi a mulţumire, se asigură si el din ofertă, înfigându-şi pofticios furculiţa pentru desert în amăgitoarea captură punând pe farfurie tot o porţie dublă.  
  
Revin la masă grăbit, concomitent cu informatul. M-aşez dând să mă delectez. Dar n-ai să vezi, stupoare! Îmbucătura conţinea polenta şi o sărătură spumoasă din telemea si brânză de vaci!  
  
Salt ochii spre coreean, curios de reacţie... Acesta mă uimeşte. Afişând o faţă voioasă,îmi surâde binevoitor şi-mi explicitează:  
  
-Good, good! Very good! Şi dă gata încântat desertul recomandat. Se ridică, mă salută în felul său şi pleacă.  
  
Se pare că i-a plăcut! Avea dreptate! A fost chiar bună!! Şi-un fior de jenă mă cutreieră la gândul că mă ofensase încurcătura. Noroc cu pofticiosul! Fără să ştie mi-a dat o lecţie!  
  
Răsuflu cât de cât uşurat. Am gafat! Miopia, bat-o vina! Bine că nu ne-ntretăiem drumurile! îmi zic adăpostit în crasa-mi laşitate.  
  
Dar autoliniştirea nu e durativă deloc!  
  
Sosit la fabrică, sunt poftit în meeting room, unde aveam să-l cunosc, alături de restul echipei de management, pe cel care urma să fie găzduit timp de câteva luni drept reprezentantul clientului pentru a ţine sub control producţia de piese de pe noua linie, la care tocmai îmi finalizasem aportul de asistenţă la instalare.  
  
Coreeanul uită de inclinatul frunţii drept salut şi îngăimă spre mine piţigăiat şi surprins:  
  
-Cheese…  
  
-…cake! lătrai scurt simulând veselia.  
  
Toţi rămân uimiţi de manierele mele şi de ciudatul salut utilizat faţă de venitul din Ţara dimineţilor liniştite.  
  
Cu ocazia unei revederi, sud-coreanul, într-o engleză desăvârşită, îmi povestea amuzat că de atunci, timp de şase luni, fusese asaltat de tot staff-ul fabricii din Timişoara de câteva ori pe zi cu apelativul Cheesecake în loc de salut!  
  
Întâmplarea îl amuzase, iar întors la Seul, povestise că aflase în Europa un fel nou de prăjitură cu brânză… cam tot la fel de gustoasă ca cele din orez, consumate acasă.  
  
Referinţă Bibliografică:
CHEESECAKE / Angela Dina : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2508, Anul VII, 12 noiembrie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Angela Dina : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Angela Dina
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!