CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Fictiune >  

CARE PE CARE
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Mi s-a-ntâmplat?! Ori am visat?! Oricum, trebuie s-accept finalul! Cam aşa mormăiam eu alaltăieri în faţa computerului...  
  
Tocmai încheiasem o dispută cu Luxiţa, nevastă-mea. Mă dovedise! Şi nu-mi scuzam înfrângerea!  
  
Exceptând aplombul comunicării, mă izbeşte permanent la ea logica enunţului şi argumentaţia.  
  
Câştigă totdeauna! Şi ce mă oftic! Nu recunosc în ruptul capului, dar, când se-ntâmplă, mă dau obosit şi-n căutare de... relaxare imediată.  
  
Ca un făcut, victoria consoartei mă marchează într-atât... încât alerg s-o înşir între Petrecutele, cum mi-am intitulat amintirile, un fel de jurnal, de citit să râd când n-oi mai fi în stare să mai fac haz de necaz.  
  
Ciorovăiala de azi pornise de la competitivitatea valorică între bărbaţi şi femei. Începuse la cafeaua matinală şi, la vremea cinei, scorul era nedecis!  
  
Evidenţa egalităţii nu-mi venea la socoteală, pe de-o parte, pe de alta, orgoliul de soţ al unei femei deştepte, de neînvins, îşi zâmbea...  
  
Când să-ntreb Azi nu mâncăm?! Luxiţa dă supremul argument pentru înclinarea balanţei… De partea cui?! mă-ntrebam niţel neliniştit. Doar ştiam ce-i poate capul nevestei mele!  
  
Mă linişti decretând culantă că eu voi alege învingătorul!  
  
Şi-aminti un fapt devenit viral pe Facebook. Era vorba despre un transplant iminent de creier.  
  
Beneficiarul ar fi fost un bărbat între două vârste cu multe obligaţii personale, plus datorii mari la bănci. Supravieţuise unui accident rutier, însă trauma suferită la cap îl previziona incapabil de o viaţă normală.  
  
Cum pater familiae, decidentul până atunci în toate cele, nu putea hotărî de nici un fel, soţia şi fiii, optaseră pentru transplant, deşi fuseseră avertizaţi de consultantul medical despre riscurile operaţiei. Insuficient experimentat, procedeul se vădea periculos. Se aduga şi costul extrem de mare al noului organ, în achiziţionarea căruia nici un asigurator nu contribuia cu nimic! Şi doar un creier de bărbat ar costa 50000 de euro!  
  
Dar unul de femeie? aruncase timid soţia bolnavului?  
  
Răspunsul medicului stârnise o grozavă rumoare printre cei ce-auziseră: doar 2000!  
  
Urmaseră clipe jenante. Bărbaţilor din anturaj nu le venea să privească în ochi doamnele. Ce mai?! Era stânjenitor!  
  
*  
  
Auzind spusele Luxiţei, încercai cu şoşele, cu momele, s-o îmbărbătez, să-i reamintesc atuurile avute, care şterg cât de cât minima dotare cerebrală a femeilor.  
  
Chiar o apucai protector pe după umeri, ca ultim gest de consolare.  
  
Abandonându-se pisicoasă îmbrăţişării, învinsa mă puse la-ncercare întrebându-mă: De unde crezi c-ar survini diferenţa?  
  
Acum e acum, îmi zic scotocind în cap răspunsul şi presimţind cumva NENOROCIREA!  
  
Aşteaptă indulgenta ce-aşteaptă. Apoi îl citează pe medicul uşor fâstâcit: Cele femeieşti costă mai puţin pentru că sunt creiere folosite, rodate! Celelalte sunt ca noi!!!  
  
Ultimile vorbe îmi închid pentru multă vreme gura.  
  
Fără legătură cu scorul final, dau semnele mele de oboseală şi pretind spaţiu de relaxare!  
  
Referinţă Bibliografică:
CARE PE CARE / Angela Dina : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2340, Anul VII, 28 mai 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Angela Dina : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Angela Dina
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!