CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Fictiune >  

ELOGIU LALELELOR
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
La Toliban, de ani, Kalinda şi Arash îi uluiesc mintea întregului oraş. Aici fac o poveste din flori ce au mesaj: credinţa şi iubirea-s al vieţii apanaj!  
 
Efectul îl incită pe orice privitor, dorind să-mpărtăşească din fericirea lor, atrăgătoare forme în zeci şi zeci de tonuri le tot ţes armonia în moi şi calde sonuri...  
 
În lan ei doi cultivă tulipe, orânduite gingaş, nenumărate feluri. Sunt simple, rotunjite, învolte, lalele papagal, ba chiar şi franjurate, cu creţuri ori volan, cântându-le iubirea-n fiecare an!  
 
Vrăji fac ei doi cu florile aceste, însemne preţuite, mascotele celeste!  
 
Culorile din cer şi soare-şi iau sclipirea?! Din curcubeul verii şi lavele iubirii?! Ori din răceala nopţii smolite şi lucioase preiau paleta îngerească, fragilă şi frumoasă?!  
 
Şi pentru că toliba e floarea lui Arash, sătulă ca s-aştepte admiratori cuminte, Kalida hotărăşte să le-o ia dânsa înainte!  
 
Va duce la paradă suratele din lan pe un triciclu falnic, înalt şi-ncăpător, urcându-le cuminte pe şa ori pe ghidon, în straiţa-mpletită ce-n spate ea o poartă, pe umerii cu aripi de nor multicolor! Să fie toate muze ale credinţei că în lalea iubirea se află-n apogeu!  
 
Şi aşteptând în piaţă tolibele să vândă, Kalinda cea harnică şi blândă, de-atâta muncă obosită trăieşte-nspre somnie un vis frumos de fată spre care el, Arash de odinioară, cu o tulipă roşie iubirea îşi arată...  
 
Referinţă Bibliografică:
ELOGIU LALELELOR / Angela Dina : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 2256, Anul VII, 05 martie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Angela Dina : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Angela Dina
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!