CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Fictiune >  

LACRIMILE ZÂNELOR
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Zorii azi nu se-arată. Încremenesc neguroşi. Dinspre oriunde, în auz îţi cântă un zvon. Te înţeapă cu ace. Îţi dă semn că întregul Pământ în sloi s-ar preface! În clipă! Şi nu e nici o scăpare! Dar cum? Şi de ce? Fiindcă astăzi, se pare, e mai departe, tot mai departe de Soare! Astrul luminii a-ntrerupt furtunile-i solare! Tăvăluguri imense în valuri de frig planeta plachează cu scuturi de gheaţă!  
 
Ah, e chiar clipa dintâi a Erei polareee!  
 
...  
 
Sihastru rămas între beznă şi gheţuri, oraşul împietreşte. Viaţa abia mai pâlpâie şi, letargic, un somn îi dă roată! Ocean de tăceri în spaime îl bagă. Se crede pierdut, doar un tumul anost de inerte clădiri...  
 
Deodată, minune! Diafan, un son existenţa-i străbate, fermecându-l. Dinspre Cer către burgul din ţurţuri lin se coboară o flotă de minuscule bărci, vâslite de zâne gingaşe, în diamantin cristal fulgurate.  
 
Cantata zeiască le poartă în zbor. Boreal-Aurora în verde şi roşu cale deschisă spre oameni le face, să toarne pe trupurile încă vii lacrimi de stele, îngheţate făclii, cuirase din ele să-şi facă, să biruie-n lupta ce stă să-nceapă cu frigul nopţii eterne...  
 
Referinţă Bibliografică:
LACRIMILE ZÂNELOR / Angela Dina : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2200, Anul VII, 08 ianuarie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Angela Dina : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Angela Dina
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!