CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Impact > Fantezie >  

Bloodhound
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Într-un apartament luxos de hotel, Bloodhound se aşează pe canapea, privind curios paharul-lalea de pe barul modular. Gol pe jumătate, paharul arată ca o tulipă roşie a cărei corolă i-a fost retezată de tăişul unei săbii. Nu l-atinge, doar îl contemplă ca pe-un element de butaforie în decorul vag luminat al somptuosului spaţiu.  
 
Prelungeşte nemăsurat durata cercetării. Să-l întârzie ceva? Poate lumina fosforescentă degajată de interiorul barului şi însăşi piesa de mobilier să-i dea iluzia intangibilităţii?  
 
Ca scurtcircuitat, iese din aparenta inerţie şi-ncearcă degustarea. Ştie c-au fost smulşi nişte paşi ai ritualului. Vinovaţii? Timpul, destinul...  
 
Incitat de-o chemare, întinde braţul. Mâna îşi răsfiră degetele-i neobişnuit de lungi.  
 
Ia paharul. L-apropie încercând o încetinit-aspirare. Efectul i se înscrie printr-un uşor spasm pe figură. Repune laleaua voluptoasă pe luciul barului, lăsându-şi nările nemişcate la meritată odihnă.  
 
Ca la un pătrar de ceas reia tactica. Dibuieşte cupa gingaşă ce-o poartă atârnată la gât de-un lănţug. O apucă de tortiţă, îmbiindu-i concavităţile cu vinul roşu. Un tremur în braţ, o slăbiciune-n priviri se-nalţă drept semne grăbite dinspre ceşcuţa-i de-argint. Precaut, nu atinge defel marginile-nguste.  
 
Priveşte intens, îndelung… O vâlvătaie de păr acaju, o fascinantă pereche de buze roşii ca focul! Cercetează mai adânc. Şi-n urmă întrevede rotunjite unduiri şi sclipiri de smarald. Doi ochi verzi!  
 
Ridică treptat ceşcuţa mai sus, cerându-i încă ceva. Caută mireasma vinului. Parfumul se insinuează în dâră subţire, ca mai apoi să se piardă-n aerul nopţii cu miros de nisip cotropit de fluxul sărat… Pulsul îi creşte subit: o nuanţă aspră de havană se împleteşte în arome… Recunoaşte în gând trabucul, e Trinidad…  
 
Mai inspiră o dată prelung, năucit de-atâtea evidenţe, apoi expiră scurt, în trepte… Aşează pe blat cupa la odihnă şi-i ţine isonul tăcerii. Obosit, se lasă nevoii de repaus, un timp plutind prin odaie, eliberat şi de gânduri, şi de gravitaţie…  
 
În sfârşit, îşi revine. Avântat ia cupa şi soarbe din savoarea lichidă. Îşi inundă cu ea gura. Simte cum îl fericeşte o prea delicat-armonie între dulceaţa petalei de roză şi amăreala cojii de nucă. După reiterate legănări în cavitatea bucală, percepe şi-o împreunare neaşteptată între răcorosul gust de verde limetă şi salcă…  
 
Licoarea, metamorfozată clipă de clipă, trecuse perfect explicit de la textura moale la una-năsprită după doar 4 secunde, la alta acidulată, după încă 5, iar apoi la vaga senzaţie de coclit şi sărat… Gust de moarte!  
 
Aruncă într-un bol sorbitura de vin. Şi rămâne pe gânduri. După nici 10 secunde de păstrare în gură, deplânse destinul nemilos al vinului cu astfel de caudalie…  
 
Nu are când să-şi finalizeze reflecţiile, căci o senzaţie de leşin urcă alert prin stomac, difuzându-se pretutindeni în corp precum seva unui copac, inducând hotărât o stare de rău cu apogeu iminent în vertij şi temporară uitare, făcându-l să alunece de pe canapeaua de piele unde şezuse…  
 
*  
 
Înteţeşte-alergarea, instinctul o-ndeamnă şi îi dă puteri! Abandonarea pontonului pe vreme de noapte fusese o reuşită nesperată! Ce impuls fatal o îndemnase la plimbarea târzie într-acolo? De ce părăsise camera hotelului?  
 
O picătură de apă din creasta unui val spart în apropiere îi revigorează gustul vinului băut în seara asta. Amintirea se suprapune cu percepţia inconştientă a sângelui. Nu-i pasă de-adânca zgârietură de pe coapsă, nici de pantofii pierduţi ori de sacoul umed, îngreunat…  
 
Aleargă disperată şi plaja i se-arată de nestrăbătut. Recele nopţii-i răneşte corpul de silfidă. Fuge-n zig-zag fiindcă ştie din filme că aşa-i mai derutant. Ce gând stupid! Tensiune cumplită… Coşul pieptului e un tun ce-asmute spre gură inima, proiectil gata să iasă. Ţeasta - o colivie din care mintea cere scăpare…  
 
Se-mpiedică! De ce, nu prea ştie. Neputerea o-nvinge. Îngrozită, strivită de cer, totuşi percepe gâfâieli, paşi de urmăritor. Şi clipele zboară… Năucă, se vede surprinsă… smucită de părul sângeriu în lumina rece a lunii… Un braţ îi prinde gâtul în menghină. Totuşi, mirarea ei tremură doar asupra mirosului de trabuc aspru care biruie aerul sărat… Identificare inutilă în timp ce gâtu-i trosneşte.  
 
Sfârşeşte în valuri, cu ochii deschişi, perisabile smaralde pe pat de alge brune…  
 
*  
 
-Cum, aţi găsit un cutter de trabuc pe plajă, chiar lângă ponton? strigă victorios în receptor omul îndesat şi mustăcios, Şeful Poliţiei Disctrictuale. De care zici că e? Rocky Patel? Ediţie limitată? Nu mă pricep, nu-s fumător! În fine, pare o veste bună, restrângem lista!  
 
Ocoli biroul asfixiat de fotografii, grafice, liste, rapoarte, dosare... şi-l îmbrăţişă violent pe bărbatul elegant, între două vârste care stătuse în picioare lângă uşă cât durase scurta convorbire telefonică. Apoi, învârtindu-se prin birou, explodă admirativ:  
 
-Eşti fenomenal, Enologule! Eşti fenomenal! Dacă nu-mi veneai cu amănuntul ăla... cu trabucul... foarte greu am fi prins un fir din încâlceala asta! Aşa, măcar avem de unde porni… ucigaşul se pare că e un tip avut… trabuc Trinidad... Acum au găsit ai mei un cutter de lux… se leagă, dom’le, se leagă lucrurile! Păcat numai de femeia aia, ce frumuseţe… Şi unde mai pui averea lăsată în urmă! O-ntâmplare? Ori să fie ceva legat de vânzarea lanţului hotelier al familiei? Vom vedea, vom vedea! Important e că avem de unde porni ancheta… sigur îl vom găsi pe făptaş!  
 
Bloodhound făcu faţă cu greu efuziunilor sentimentale ale Şefului Poliţiei. În timp ce acesta-şi reluase discursul, se retrăsese strategic spre fotoliul de lângă biroul supraîncărcat.  
 
Şeful se opri puţin, copleşit de un amănunt supărător:  
 
-Ascultă, la un moment dat va trebui să dăm nişte explicaţii! Cu Laboratorul m-am descurcat şi de data asta… le-am spus că trebuie să ignore amprentele tale din camera victimei… ai atins paharul din greşeală, ca şi în alte dăţi… Ceilalţi din echipă ştiu că eşti un consultant special, deşi nu te văd cu ochi buni…  
 
Totuşi, dacă presa află de aportul tău la acest caz, precum şi de rolul în celelalte rezolvate anterior… atunci nu ştiu pe unde scoatem cămaşa!  
 
Bloodhound, supranumit Enolog de Şeful Poliţiei Districtuale între patru ochi, se ridică şi sugeră cu un zâmbet maliţios:  
 
-Le spunem adevărul! Abia aşteaptă să afle despre anomalia mea din cavitatea nazală… cămăruţa suplimentară ce mă face să pot gusta mirosurile când expir… Le povestim apoi şi despre reţeaua mea de micro-tumori de pe lobii olfactivi şi de pe circuitul talamus - cortex…  
 
-…care ţi-au sporit de 1000 de ori simţurile gustative şi olfactive şi te fac să-ţi conectezi memoria cu afectul celor prinşi într-o scenă a crimei! termină oarecum nervos comisarul. Enologule, e de crezut aşa ceva?!  
 
-Nu, sunt convins că nu putem explica nimănui cum emoţiile din ultimele clipe de viaţă se transmit în flux invers, regăsindu-se intacte în resturile licorilor consumate de victime în ultimele 48 de ore! completă calm Bloodhound.  
 
-Vezi?! E-o nebunie! Nimeni n-ar crede că memoria olfactivă nu este doar apanajul câinilor! Deci, trebuie să ticluim ceva… un răspuns… pentru când…  
 
Dar Bloodhound nu-l mai asculta. Ştia că Şeful nu avea de ce să se îngrijoreze. De câtva timp, tumorile nu mai erau micro. După fiecare degustare leşinul se prelungea din ce în ce mai mult. Ştia că, la un moment dat, nu se va mai trezi.  
 
Monstrul folositor ce devenise urma să alunece-n definitivă uitare…  
Referinţă Bibliografică:
Bloodhound / Angela Dina : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1962, Anul VI, 15 mai 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Angela Dina : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Angela Dina
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!