CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Relatare >  

MIRACOLUL
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
De trei zile se perindaseră prin faţa moaştelor Sfintei Parascheva oameni din oraş ori din împrejurimi. Credincioşii stătuseră cuminţi pe rânduri de câte trei până la poarta larg deschisă a bisericii. De acolo, unul câte unul se îndreptaseră spre racla preţioasă. 
  
Ea, fetica din Mărginime, de trei ori se aşezase la rând şi de tot atâtea ori şi-l pierduse, doar avea acasă pe Buna ei bolnavă, lăsată singurică în patul suferinţei! Trebuia s-o hrănească, să-i dea apă, s-o pregătească pentru noapte şi să-i vegheze somnul… 
  
E drept, multă nădejde îşi pusese copila în ajutorul Sfintei! Se gândise că rugăciunile ei de ani de zile aveau să se-ncununeze acum, doar şi hramul bisericii era cu numele ei, şi Buna Chiva tot numele Sfintei îl avea! 
  
Dar, ca un făcut, în primele două nopţi adormi ca răpusă de oboseala strădaniilor! Pierduse rândul iar şi iar, nevoindu-se a o lua de la capăt. În cea de-a treia seară nu se mai lăsă. 
  
După ce Buna ei adormise, fetica ieşise repede din casă, apucând-o spre biserică. Dar, minune mare! Nu mai era nimeni, iar poarta bisericii, ca şi uşa, erau zăvorâte. Copila, de oboseală şi de deznădejde, căzu moale precum cârpa dinaintea gardului şi adormi adânc. 
  
Se trezi la primul cântat al cocoşilor. Înfrigurată, bătu câteva mătănii după o fierbinte rugăciune către Sfânta, în care îşi cerea iertare că fusese nevolnică şi n-ajunsese la ea... 
  
Porni apoi spre casă. Şi, cum mergea, îşi aduse aminte ce visase. 
  
Parcă se vedea cum împinsese uşor, întâi poarta, apoi uşa bisericii, cum intrase şi, lăsându-se în genunchi lângă raclă, se rugase cu lacrimi fierbinţi să-i ia Sfânta durerile Bunei, să se poată scula şi merge. 
  
În vis i se păruse că o voce domoală îi spusese că aşa va fi. Îşi zâmbi amar, supărată pe ea, pe neputerea sa, continundu-şi drumul... 
  
Când ajunse acasă, se luminase deja de ziuă. O miră că oarele erau în curte ciugulind ceea ce rămăsese din boabele aruncate… de cine aruncate?! Şi înmărmuri: dinspre pătul, venea ducând în şort câţiva ştiuleţi… Buna! 
  
Referinţă Bibliografică:
MIRACOLUL / Angela Dina : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1598, Anul V, 17 mai 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Angela Dina : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Angela Dina
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!