CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Relatare >  

MATRIMONIALĂ
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
În dimineaţa aceea exulta de viaţă ca un adolescent. Se trezi în faţa unei florărese cumpărând un buchet viu colorat, pe care îl dărui vânzătoarei de la ziare cu stângăcie şi emoţie, nedumerind biata făptură.  
 
Reveni mai curând acasă, scurtând plimbarea matinală. Pe drum, zâmbea trecătorilor. Chiar mimă săriturile peste un şotron desenat de picii de pe aleea lui. «Ce l-o fi găsit?», se întrebau cunoscuţii.  
 
Aproape uitase de anunţul matrimonial trimis la ziar. Îl lansase ca pe SOS-ul celui mai înspăimântat de singurătate om. Redactase anunţul cam sec: «Domn singur, vârsta..., înalt, grizonat, fără obligaţii etc. Caut spre împlinire o doamnă de vârstă... ş.c.».  
 
Timpul trecând, îşi luase gândul de la un răspuns. Şi, poftim! În dimineaţa aceea sosise! Îl intriga însă condiţia impusă cunoaşterii: să se vadă cu doamna care-i răspunsese abia după treisprezece săptămâni de corespondenţă. Ea va scrie prima. Apoi el. Şi tot aşa.  
 
Când găsi întâiul plic în căsuţa poştală, se simţi tulburat. De când nu mai primise scrisori?! Se repezi în casă citind pe nerăsuflate conţinutul.  
 
Totul era peste aşteptări! Fire de intelectuală, doamna se vădea o adevărată calofilă, având un vocabular luxuriant, stil elegant şi bogăţie de cunoştinţe. Dincolo de caligrafie, răzbăteau o gândire şi o simţire alese.  
 
După fiecare epistolă primită, încerca un portret imaginar al expeditoarei. Nu-i reuşea proiecţia satisfăcător. Se apuca să-i răspundă, crezând că aşa-i va-mplini imaginea.  
 
Stimulat de stilul doamnei, se strădui să fie şi el mai atent. Începu să se adune şi să-şi noteze anticipat - câte o idee azi, alta mâine - ce teme să abordeze în viitoarea epistolă...  
 
La un moment dat, se pomeni că revedea ce scria, devenise chiar pretenţios, nu doar cu sine, ci chiar cu ce i se trimitea.  
 
Şi tot aşa: citea, scria, expedia, primea, citea, scria, expedia...  
 
Reuşi să epuizeze repede momentele capitale ale vieţii sale aşa că, zâmbind a remuşcare, începu să-i scrie despre cele întâmplate cunoscuţilor. Iar după o vreme, despre necunoscuţi, imaginând portrete şi destine diverse cu mare uşurinţă.  
 
Şi continuă: scria, expedia, scria, expedia... uitând să mai citească ce primea... uitând de convenţia propusă de corespondenta sa...  
 
Nu ştie nimeni dacă doamna şi-a găsit cumva alesul. El, aleasa, sigur nu! De-atunci, însă, e pe buzele şi-n inimile tuturor căci a devenit Scriitor!  
 
Referinţă Bibliografică:
MATRIMONIALĂ / Angela Dina : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1506, Anul V, 14 februarie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Angela Dina : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Angela Dina
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!