CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Relatare >  

OCHELARII
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Cât de inventiv era! Îl binecuvântase Dumnezeu cu o minte fără pereche! De mic rostuise tot felul de minunăţii: papuci de casă cu magnet, uşor de găsit oriunde erau uitaţi, piese de domino fluorescente - aplicase o peliculă ce făcea vizibile în noapte piesele negre; o catapultă fixată pe uşa camerei care-l trezea dimineaţa prin aruncarea unei mingi spre pat; un dispozitiv ca o vârtelniţă electrică ce-i punea la îndemână, prin rotire, ustensilele de scris; un stilou care aspira singur cerneala din călimară. Şi câte altele...  
 
Dar găselniţa cea mai mare era o pereche de ochelari. Ramele groase de bagá fuseseră ale bunicului şi-i dădeau un aer demodat, dar respectabil. Lentilele erau însă ce erau! Le făcuse - doar el ştia cum - să aibă prin ele acces la... CUNOAŞTERE. Erau nişte ochelari ce-i confereau puterea ATOTŞTIUTORULUI. Nu avea decât să-i poarte şi găsea răspuns la cel mai complicat chestionar!  
 
Nici ai lui, nici colegii, nici profesorii nu-i ştiau taina. Se pomeniseră cu el purtând ochelari. În sine, îl compătimeau. Bietul, atât citea de mult, atât studia, încât numărul dioptriilor ajunsese atât de mare! El purta ochelarii cu un aer matur, preocupat.  
 
Randamentul său şcolar depăşise orice aşteptări. Ştia orice. Avea răspuns la toate. Tânărul adolescent devenise o enciclopedie.  
 
Trecură anii gimnaziului, ai liceului, ai facultăţii fără probleme! Ba, dimpotrivă, încununaţi de succes, de faimă. Cum termină studiile superioare, fu propus pentru o bursă în străinătate. Şi acolo făcu furori! Îşi pusese profesorii în situaţii umilitoare, căci îi întrecea în cunoştinţe.  
 
La orizont i se iveau sumedenie de oportunităţi. Urma să aleagă ce să facă mai departe...  
 
Interveni, însă, ceva surprinzător! Tânărul doct obosise de atâta recunoaştere a valorii sale. Convins că ştie cât să-i ajungă şapte vieţi, renunţă la ochelari, aruncându-i a lehamite într-un fund de sertar. Pe moment, simţi că nimic din ceea exulta în mintea sa nu-i rămăsese. Nimic!  
 
Privi în jur neliniştit. Ce-avea să facă?! Precipitat, încercă să-şi pună din nou ochelarii dar, stupoare! Nu mai vedea cu ei! Lentilele erau oarbe! În faţa ochilor i se aşternu perdeaua neagră a ignoranţei. Îngrozit, ÎNNEBUNI...  
 
Referinţă Bibliografică:
OCHELARII / Angela Dina : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1485, Anul V, 24 ianuarie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Angela Dina : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Angela Dina
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!