CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Impact > Relatare >  

INTERLUDIU
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
În dimineaţa asta se trezise mai devreme decât oricând, zorit de… Nici el nu ştia. 
  
Comme d’habitude, aruncase întâia privire înspre tabloul său din rama ferestrei de la Răsărit. Acelaşi peisaj autumnal: copaci uşor melancolici, împuţinaţi de frunze, ciori şi pescăruşi într-o gâlceavă aripată pentru supremaţie, doi guguştiuci tânjind de pe un ram de nuc la firimiturile matinale… Şi-atât! 
  
Grăbi spre masa de scris, doar "Time stands still for no one", nu?! Îl aştepta Şarada, vicleana lui înşiruire de vorbe, cifre simbolice şi desene ciudate, un fel de ghicitoare în versuri din care cititorul avea să afle esenţa timpului surprinsă într-un singur cuvânt. Dar câte vorbe aluzive, câţi termeni enigmistici, puţin inteligibili erau de activat din vocabularul unei experienţe de-o viaţă despre lumea esenţelor! 
  
Apucase creionul, bătrâna lui unealtă de făcut semne, cu gând să scrie, dar acesta-i picase din mână, atras ca de-o chemare. Căzuse pe covorul ros, despicând cu grafitu-i bont în podea o insolită crevasă. Din ea se ivi un spaţiu violet în care o mică sferă se nevoia într-o fulminantă rotire, oferind privirii o succesiune explozivă de mirifice tonuri. Verde-azuriu trecu îndată în galben-auriu, alungat de un tenace roşu-arămiu, ca surprinzător să se ivească alb-argintiul aureolar, pe măsură ce sfera creştea şi tot creştea, dilatându-şi miraculos dimensiunile, dar şi efectul! 
  
La fel de halucinant, peste culori se proiectau imagini cu făpturi pline de un frumos nelumesc înşiruindu-se în cortegiul aceleia pe care o identifică instantaneu ca fiind Zâna Polului Rece. 
  
Toate i se perindară fulgerător! La un moment dat părea că şi el va fi absorbit de halou! 
  
Tocmai când spăimoasa trăire stătea să-l răpună definitiv, sfera explodă în adevărate lacrimi de cleştar multicolor, totul petrecându-se într-o absolută lipsă de sunet… 
  
În aşteptarea tunetului ce firesc urmează fulgerului, îşi lăsă în jos pleoapele şi-şi ocroti urechile cu palmele devenite apărătoare căuşuri. Şi zgomotul nu întârzie... 
  
Cu ochii întredeschişi de căldura emoţiei ce-l invadase, zări podeaua. Se reîntregise, iar explozia de lumini şi sunete se proiectase în afară, pe cerul negru al iernii pe care o descoperi drept nou peisaj în tabloul ferestrei sale de la Răsărit… 
  
Mănunchiuri de artificii înălţau veste despre trecerea într-un Nou An! 
  
Referinţă Bibliografică:
INTERLUDIU / Angela Dina : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1461, Anul IV, 31 decembrie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Angela Dina : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Angela Dina
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!