CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Actualitate >  
Autor: Andrei Toader         Ediţia nr. 2075 din 05 septembrie 2016        Toate Articolele Autorului

Între pastile și versuri
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Între pastile și versuri 
  
De Andrei Toader 
  
Salut cu gânduri bune și lumină toți prietenii virtuali și ne-virtuali. Vreau să știți că vă urez numai sănătate, ceea ce și eu am nevoie în ultimul timp, acesta fiind și motivul pentru care am intrat foarte rar pe acest cont. 
  
Doresc să vă povestesc pe scurt, să nu vă rețin, de ce am intrat tocmai acum. Acum 4 luni, am fost operat de o apendicită acută la sju olt, nedepistabilă la ecograf, depistabilă după dureri insuportabile când am ajuns la urgențe- că așa e în România-, până aici nimic ieșit din comun. 
  
Au trecut două săptămâni după operație, până într-o noapte când, brusc, au început să apară gânduri negative, tensiune mare, palpitații puternice și o insomnie cruntă, cu stări de panică accentuată și gânduri de......altă viață. Au început să apară spasme musculare-contracții- ale spatelui, intestinului, ochilor, mâinilor care mă țin încă treaz dupa patru luni și care încă nu mă lasă să dorm liniștit, palpitații puternice, stări de panică, usturimi, înțepături sau furnicături de piele, unele dureroase,blocări ale laringelui-mușchiul vorbirii și la înghițire, cea mai cruntă criză fiind luna trecută când la 5 dimineața mi s-a oprit respirația și ceva m-a strâns puternic de gât încât m-am rugat să nu mai fiu. Cauza acestor contracții nu este nici azi știută. 
  
Am făcut câteva analize simple, de om modest: un hlg, un vsh, o tiroidă, cam atât mi-am permis. Starea psihică , lipsa de concentrare și de slăbiciune permanentă, durerile musculare și osoase, slăbirea bruscă a vederii, lipsa unui somn odihnitor precum și usturimile din timpul urinării nu îmi permit să am nici măcar un job part-time prin care să îmi continui analizele medicale și eventualele tratamente . A ieșit o tiroidă cu două chisturi poli-nodulare, unul mai mare , altul mai mic-normale după părerea medicului-, iau seleniu, un pth-parathormon- de două ori mai mic decat normal, iar ceva normal după părerea medicilor, un stafilococ auriu pe la nas luat probabil din spital, o infecție urinară cu e-coli luată probabil de la atâtea seringi infectate cu care m-au înțepat pentru a-mi extrage sânge , o spasmofilie care nu se știe de la ce este. 
  
Precizări: vreau să știți prin ceea ce trec, ca și alți oameni să ia exemplu și lumea să știe daca mai e cazul să stea prin spitale sau să se interneze acasă . Stările mele actuale: stări de leșin ocazionale, dureri de ochi și de cap, amețeli, slăbit -11 kg, spasme -uneori dureroase- musculare, palpitații, tremurături, scaun colorat, usturime la urinat, dureri de spate și de umeri, furnicături de piele, dureri și trosnituri ale unor oase și mușchi, mișcări mai greoaie ale mâinilor și gâtului, oboseală la cel mic efort, stări de greață. Am luat și antibiotic, momentan fără efect, nu sunt bune nici atâtea pastille. Am luat și plante și sedative pentru somn, cam fără efecte, durerile mă trezesc din somn, urinez des și mult, am probleme stomatologice la vreo șapte măsele-molari și pre-molari-care costă destul de mult și pot fi focare de infecție, probleme am în general și cu dantura, mănânc sănătos ,dar nu pun pe mine. Țin să precizez că nu îmi permit nici măcar să îmi scot toate acele șapte măsele, dar să le mai și tratez. Recent mi s-a descoperit un cheag de sânge deasupra ochiului drept și mi s-a recomandat să fac un rmn cranian, eu având de ceva timp vederea slăbită și dureri puternice în jurul ochilor și în diverse zone ale capului. 
  
Am discutat cu câțiva medici pe facebook, și mi-au spus să fac niște investigații amănunțite, poate chiar în Bucuresti sau Craiova, inclusiv rmn-uri, tomografe, emg, colonoscopie, endoscopie, analize de limfă și de sânge amănunțite. 
  
Țin să precizez că am iubit și iubesc viața, dar uneori îmi este greu să vorbesc până și cu apropiații sau cu familia-care nu are posibilități materiale să mă ajute, ceea ce nici nu doresc, deoarece nu am cerut niciodată nimănui ajutorul și dacă aș putea m-aș ajuta singur-, care apropiați ori nu te cred- nu trec prin așa ceva sau sunt obișnuiți să nu audă sau să stea doar prin restaurante și să fumeze, ori te cred nebun, deși le pot arăta analizele oricând-; de aceea doresc să știu cu ce mă confrunt pentru a ști ce să tratez. 
  
Îmi place enorm să călătoresc, să scriu, să fac fotografii, să joc șah, să îmi fac prieteni noi. Nu mi-am dorit niciodată să ajung prin spitale sau să îmi fac analize regulat sau neregulat din teamă sau pentru că nu știu ce am. Nu îmi plac spitalele, nu îmi plac medicii, cel puțin cei care cred că știu totul și nu acceptă și alte păreri. Spitalele sunt vechi și pline de microbi, demagogii promit altele noi doar pe hartie, consiliile județene nu investesc în aparatură medicală, iar dacă o fac, nu avem medici care să le folosească ori nu sunt lăsați de casele județene de sănătate care pun pacienții să aștepte și șase luni pentru un rmn. După trei luni, mulți pacienți mor, rmn-ul rămâne pe un hol, pacientul rămâne la morgă sau între patru scânduri. Trei sute de români mor zilnic. În câțiva ani, nu vom mai avea nici medici la urgențe-toți pleacă la stăpâni străini, să îngrijească popoare care nu ne respectă ca neam, pleacă și pentru bani mai mulți, că deh, pentru mulți doar banii contează, și nu ajutorul celor mulți și sărmani-, nici pacienți internați, deoarece fie vor fi îngrijiți de asistente medicale generaliste sau de farmaciști, fie vor fi morți demult, neavând nici măcar bani să își pună o amărâtă de măsea. 
  
Recent am câștigat locul întâi la un concurs internațional de poezie, premierea se va face la Râmnicu Vâlcea. Da, mi s-a îndeplinit un vis, acela de a promova cultura oltenească și de a atenționa autoritățile locale și culturale că merită investit în valori reale, nu în afaceri sau averi, căci nu acestea sunt moștenirea ce rămâne după moartea tuturor. Am să văd și eu câtă atenție acordă presa și primăria Slatina culturii locale după atâtea promisiuni deșarte că vor ajuta cultura și tinerii scriitori ori că vor construi un spital municipal. Nu mă interesează premiile sau laudele, mă lasă rece, sunt trecătoare, dar mă interesează ca tinerii scriitori să fie ajutați și premiați financiar, respectați, promovați, iar cei premiați făcuți chiar cetățeni de onoare ai urbei pentru merite culturale. 
  
Nici măcar nici nu știu dacă pot ajunge, din simplul motiv că nu îmi permit măcar un drum cu personalul și din motive medicale. Dedic acest premiu, remarcabil aș putea spune pentru cultura slătineană, liceului care mi-a dezvoltat simțul artistic și pasiunea pentru scris : Colegiul Național Ion Minulescu-diploma dacă îmi va veni prin poștă o voi duce personal la acest liceu minunat pentru a inspira și viitoarele generații să scrie și să ajute la rândul lor alți tineri. Nu dau doi bani pe premii, hârtii, diplome, laude. Nu rămân cu ele pe lumea de dincolo, nu am copii, nu rămân nimănui, sunt lucruri trecătoare pentru care primești niște strângeri de mână și un bravo tinere , de multe ori spus în scârbă sau din orgoliu, fără a simți de fapt nimic pentru acel tânăr sau pentru efortul lui de a scrie, deși poate este foarte bolnav, așa cum este și cultura românească, așa cum sunt și politicienii. 
  
Rămân la părerea că medicina și cultura trebuiesc ajutate prin lege și de toți oamenii din această țară, pentru că doar ele protejează și vindecă trupul și sufletul pacientului sau cititorului. Ele rămân după noi, ele sunt nemuritoare, iar noi suntem muritori. 
  
Vin vremuri crude, când apele vor fi tulburi la apus, roșii la răsărit, ori incolore în alte țări. Roșu înseamnă sânge. Vor fi atentate, vor fi cutremure, vor fi boli, vor fi și rezultate remarcabile în medicină, care nu se va vrea să fie cunoscute de publicul larg, deoarece doar bogații lumii vor avea acces la ele. Se vor coloniza planete nelocuibile pentru a salva umanitatea când aceasta nu va mai putea locui pe Terra datorită fie consumului resurselor planetei, fie numărului uriaș de oameni, fie bolilor ori războaielor. 
  
Oameni buni, eu nu știu cât mai am de tras pe această lume, lumea de dincolo este superbă, acolo nu există bani, prostituție, prostie ori războaie. Dincolo de moarte, de moartea fizică, există pacea, lumina, perfecțiunea și iubirea tuturor semenilor, căci toți ne naștem egali și murim egali, dar mai marii lumii prin religie, educatie, informație, manipulează și sperie copiii încă de prin școală spunându-le că nu contează viața spirituală și ajutorul aproapelui, ci doar banii, averile, corupția, egoismul, prostia și lipsa sentimentelor. Vedeți cum iubirea se mută din suflete pe telefoane, cum seducția și sentimentele devin din naturale, virtuale. Nu vă mirați că tot mai mulți oameni rămân singuri și mor la fel. Pentru ei contează cariera și distracțiile. Familia nu mai are importanță, copiii nu mai sunt educați să crească la sate, ci sunt îmbuibați cu șaorme cancerigene, cu cola la vârste de grădiniță. Fericiți părinții ce își hrănesc pruncii cu lapte și cereale de la țăranul din piață, căci copiii lor vor avea o șansă la sănătate. Sunt multe probleme delicate cu care se confruntă tânăra generație, care dacă nu va citi și nu se va întoarce la valorile strămoșești, va cădea în greaua decadență a timpului lor și va muri singur și nefericit. 
  
Luați atitudine dragii mei pământeni, nu rasa sau religia contează, ci faptul de a ajuta și de a iubi necondiționat. Apărați valorile, tineretul, sănătatea, oamenii sărmani, natura, lectura și tot ceea ce v-au lasat strămoșii voștri prin vărsare de sânge. 
  
Îmi este greu să scriu aceste rânduri, nu pentru că pot să vadă cunoscuții sau străinii, ci pentru că nu am făcut asta și pentru că nu a fost nevoie, dar poate că mai presus de aroganțe și de bani este necesar să ne ajutăm, pentru că sistemul medical actual și lipsa banilor ne aduc în aceste stări , de aceea apelez la voi cu două rugăminți, care sper să ajungă unde trebuie: 
  
-doresc să știu cine a mai trecut prin asemenea stări și ce este de făcut sau cum le-a rezolvat și unde, sau la cine pot să apelez. 
  
-doresc să strâng banii necesari-pe care nu îi am, pentru a face toate aceste analize, pentru simplul motiv că vreau să trăiesc și iubesc viața, pentru simplul motiv că atunci când am să fiu sănătos și știu ce am să tratez, am să pot să ajut și eu pe alții la rândul meu și să pot contribui la dezvoltarea spirituală, culturală și artistică a altor tineri sau la ajutorul altor oameni care sunt în situații asemănătoare. 
  
Țin să precizez că nu caut milă sau fonduri pentru chestii ascunse , întrucât sănătatea mea este periclitată și aici nu este loc de glume. 
  
Doresc să mulțumesc tuturor acelora care, cel puțin, citesc acest mesaj și vor încerca să facă ceva atât pentru mine, cât în fond pentru ei, pentru aproapele lor, nu contează cine sau cât se oferă, poate acest mesaj să ajungă și la ministerul sănătății dacă este cazul. Mulțumesc tuturor și celor care sunt de bun simț și celor care înjură pentru că așa sunt educați. Aștept mesajele și sprijinul vostru. 
  
Să ne ajutăm și să ne ajute Dumnezeu ! 
  
al vostru Andrei Toader. 
  
Referinţă Bibliografică:
Între pastile și versuri / Andrei Toader : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2075, Anul VI, 05 septembrie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Andrei Toader : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Andrei Toader
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!