CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Meditare >  

Recunoașterea copilului interior
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Orice bărbat își dorește să înțeleagă femeia, acea ființă plină de iubire care îl face să tresară sub mângâierile ei, uneori mai puternică decât el, alteori fragilă ca un copil, ea însăsi fiind un copil rebel si înverșunat. 
  
Dacă vrei să o înțelegi cu adevărat, privește fără judecată spre ea, pătrunde tiptil în interiorul sufletului ei, ascultă tăcerea cuvintelor pe care nu le rostește întocmai pentru că se teme de judecata minții tale. Femeia care iubește nu judecă atunci când nu este înțeleasă deoarece ea a recunoscut de mult copilul ce locuiește în interiorul ei, acel copil care ție încă îți dă bătaie de cap. 
  
Tu, din dorința de a rămâne bărbatul puternic pe care-l cere viața, ignori încă conștient sau nu, cu toată logica ta, acel copil fragil care locuiește în tine. 
  
Pe când ea îl acceptă precum o mamă fără să se mai întrebe dacă el este ea sau ea este el... sau sunt unul. De aceea, de multe ori, femeia îți pare de neînțeles sub aceasta formă de dublă personalitate. Toate simptomele ei par să ducă acolo. Plânge si râde, simte euforia maximă a fericirii în același timp în care este năpădită de o suferință sfâșietoare, este un amestec de calm si furie, agonie si luciditate, toate simultan... 
  
Alteori, te întrebi de ce "fuge" de realitatea înconjurătoare căutând refugiu într-o lume interioară. 
  
Este așa pentru că ea cunoaște bine si femeia si copilul care locuiesc în interiorul ei. Împreună, au existat si există dintotdeauna acolo. 
  
Femeia puternică pregătită să ia pieptiș viața diurnă, calmă si înțeleaptă, gata să-i susțină si să-i sprijine pe cei din jur chiar si atunci când se simte sleită de puteri, femeia pe care unii o recunosc ca fiind un stâlp de sprijin, acea femeie care iubește cu pasiune, arde de dorință si tânjește după atingeri.... Acea femeie puternică, care nu se prăbușește nici atunci când rănile inimii se scurg pătând pământul cu suferință... Care nu se teme să fie un copil matur, care rezistă si tace știind că ceea ce o formează pe ea este iubirea divină. Atunci când obosită închide ochii pentru a regăsi în adâncurile ei puterea, copilul din ea, acel copil al cărui mamă numai ea poate să fie, se zbate simțindu-i suferința. Se răzvrătește, simte nevoia să țipe, să ceară dreptate. Devine așa cum este el, vulnerabil, brutal de sincer, se vrea vindecat, se cere iubit si înțeles ... Probabil de aceea amestecul ăsta de fetiță, care nu mai încape în ea, nemaiștiind cine are dreptul să o locuiască , privește în jur si caută înțelegerea bărbatului iubit, știind că si el locuiește în interiorul ei si că o singură privire a lui asupra ei, ar putea calma furtuna ce tulbură apele minții si ale inimii. 
  
Dacă tu ca bărbat vrei să o înțelegi, învață să îi arăți cu liniște calmă locurile ce-i stârnesc rănile să sângereze, acele răni nevindecate ale copilului interior. Pune cu blândețe si înțelegere degetul pe ele amintindu -i că numai ea le poate vindeca... 
  
Si cine oare ar putea salva un copil de la suferință dacă nu ea, femeia plamadita pentru a fi o mamă desavrsita, îmbrățișându-l cu toată iubirea ei? Amintește -i că nu are nevoie de nimeni din exterior pentru a-si regăsi puritatea fragilă si inocența copilului din ea . Ea este mama tuturor si numai iubirea ei poate vindeca. Dacă nu o înțelegi, ți se întâmplă deoarece ai uitat singur că acel copil, tu si ea, sunteți unul. Când iubește cu desăvârșire, femeia caută înțelegerea si iubirea ta, pentru că ea știe că locuiți concomitent cu toții, într-o singură ființă. Momentele în care nu o înțelegi sunt momentele în care simte nevoia să fugă încercând să lase în urmă atât acel copil rebel care cere dreptate cât si pe tine, bărbatul prea „ puternic” pentru înțelegerea ei. În acele momente își dorește să fie doar ea așa cum se cunoaște singură cel mai bine, sigură pe ea, puternică si pregătită să salveze prin iubire universul. Dar ea nu poate fi ea dacă nu se poate refugia în inocența acelui copil care își păstrează dreptul de a fi vulnerabil, de a arăta slăbiciune. Nu poate fi ea fără să te iubească pe tine. Si când nu-i reușește să împace nici femeia nici copilul, se răzvrătește asupra ta neînțelegând de ce nu o cuprinzi pentru a liniști furtuna... Numai tu, bărbatul ales de ea, reușești să scoți în evidență rănile ce caută vindecare. 
  
Încearcă să o înțelegi dar înainte de toate înțelege-te pe tine, pentru că si tu ca si ea porți în tine acel copil interior care cere iubire si înțelegere. Acel copil neînțeles locuiește în fiecare dintre noi, doar că majoritatea oamenilor se tem sa fie vulnerabili, nu vor să-l observe fiind prea preocupați să rămână puternici într -o lume ce pare pregătită să sfâșie. Acceptă acel copil interior, înțelege-l, si vei vedea atunci, femeia la rândul ei nu face altceva decât să îți îndrepte privirile către propriile tale răni, rănile copilului care zace în tine. Acel copil care încearcă să te facă să înțelegi câtă nevoie are de recunoașterea si de iubirea ta. 
  
Pentru a-ți aminti de tine, pentru că si tu, oricât ai fi de puternic si de bărbat, ai nevoie să fii vulnerabil. Si tu simți nevoia să închizi ochii si să uiți pentru câteva clipe măcar acel câmp de luptă iluzoriu . Amintește-ți că viața în sine nu este un adversar... 
  
Ea, femeia, a recunoscut cine este si acceptă că atât femeia cât si copilul fac parte din ea, pentru că în ciuda acestui copil, te- a ales pe tine întocmai pentru că știe ...ea doar în preajma ta poate fi vulnerabilă. Așa este femeia, creatura asta divină în care locuiește intregul univers... Te iubește pentru tot ceea ce a devenit iubindu-te. Ești singura ființă care a învățat-o să fie ea, singurul care o face să strălucească lumină fără să se teamă de întuneric. Ea știe că si tu la rândul tău simți câtă nevoie aveți amândoi de acest ocean de iubire pe care l-a revărsat peste tine atunci când nu a mai reușit să-l stăpânească. Știe că uneori te-a rănit la fel cum știe că ai iertat-o de fiecare dată. Dacă nu erai tu nu ar fi înțeles atât de bine viața. Dar tu exiști si misiunea ta este aceea de a-i îndrepta pașii spre sine. Chiar si atunci când nu o înțelegi. Copil sau femeie, ea rămâne a ta. 
  
Uneori este un mister, e drept, dar ea, femeia, este întotdeauna pregătită să te cuprindă si să te scalde în iubire.... 
  
Ana Maria Moraru 
  
Referinţă Bibliografică:
Recunoașterea copilului interior / Ana Maria Moraru : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2681, Anul VIII, 04 mai 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Ana Maria Moraru : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ana Maria Moraru
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!