CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Fantezie >  
Autor: Alexandru Maier         Ediţia nr. 1718 din 14 septembrie 2015        Toate Articolele Autorului

Parcă
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Mi s-a şoptit grav . 
  
Poate oamenii s-au mirat foarte 
  
Cănd am răspuns : "Atăt de curănd ?" 
  
Şi-am continuat să fumez 
  
Deasupra unei partide pierdute de sah " 
  
Ştefan Augutin Doinaş 
  
Motto : " Mi s-a spus c-ai murit , 
  
......Am deschis uşa şi am înţeles .Ce am înţeles ? am închis ochii ,poate ca să nu mai ştiu ...dar am ştiut ,nu ştiu ce şi cine din mine...am înţeles...apa curgea ,curgea ,în vană ,bunica o grămadă hidoasă de carne ,încă vie ,cred că mai pulsa ...Ochii ,singurul lucru ce deschide o mică portiţă spre complexitatea abisală a unui suflet...ochiicare pot întradevăr transmite ceva mai mult ca şi cuvintele ,de la suflet la suflet ,ochii carer scot mai uşor în evidenţă divinul din om ,ochii bunicii păreau atăt de puternici de vii ,de fascinanţi încăt lumina lor m-a paralizat...Pentru căteva secunde ? Minute ? Sau cine ştie am făcut un salt în timp ? Erau ,sau mi se păreau atăt de claricu toate că erau acoperiţi de palme bune de apă care curgea ,curgea ...n-am mai putut suporta atăta luciditate la un om ,încă om ? Mi-am, întors privirea ...de la toate cele palpabile şi lăuntrice... ce hidos..ce greţos ...ce face viaţa din noi ,din copilele pe care le-am iubit...din mine din tine omule ,din mama ,din cei ce se nasc acum ,fără nici o şansă ,fără nici o milă... Am închis uşa . 
  
Atăt mai ştiu din acea zi că am ieşit cuprins de friguri din baie ,ca dintr-un coşmarplin de halucinaţii din care te trezeşti plăngănd cu plăcerea eliberării de povară fie şi pentru o clipă .Am căzut pe fotoliu găndindu-mă de ce atăta lux cănd în lume se moare în cantităţi industriale şi am ascultat tăcerea care nu era tăcere ,nu era tăcere ,un fel de sfărşit al lumii ,dar încă nu era tăcere ...Nu ştiu ce s-a mai petrecut ,am adormit o vreme ,am trăit jumătate vis ,uneori ştiam că dorm ,uneori ştiam că-s treaz ,cănd visul punea stăpănire pe realitate cănd realitatea pe vis , filozofam în transă ,trei luni mi-au spus ăştia că am fost dincolo ................ 
  
...Toată viaţa mea mi se pare un vis,un vis aşa cum este de obicei viaţa ,cu puţine clipe de iubire ,cu puţine clipe frumoase amestecate printre banalităţi ,tragedii trădări ,boli ,necredinţă ,permanente cicatrici ,doruri ,fioruri de parcă sufletul nostru nu e altceva decăt carne înfiorată ,doar o serie de răni şi cicatrici Viaţa mea a fost un vis ,în loc să trăiesc eu mi-am visat viaţa ddar nu aşa cu ţara mea şi steaua mea şi tra-la -la cum se fac poeziile care se doresc salvare de la moarte .Dacă aş fi fost păoet mi-aş fi mărturisit iubirea şi aş fi fost salvat cu o clipă mai devreme ,dar clipa s-a dus şi ce-am omorăt ,omorăt rămăne 
  
=Pănă şi Irina pe care acum o am în faţa ochilor pare o bucăţică de vis ,mai mult coşmar,vrănd -nevrănd îmi aduce aminte de Lili ,nu pot aştepta nimic de la ea ,ea aşteaptă totul nu simte că eu sunt mort că nu-i pot oferi iubirea care o aşteaptă în van de la mine ...E adevărat parcul acela în floare ,feeric plin de cireşi şi vişini în floare dar cu miros de sanatoriu ,parfum ,lumină orbitoare ,...familiară mie ? Era singură pe bancă ,încă nu ştiam că Lili nu mai este ,îl căutam pe tata...era singură pierdută ,fără să vreaui-am întălnit privirea şi m-am cutremurat ...şi apoi au venit peste mine milă ,resemnare tristeţe ,camaraderie ,bucurie amrstecată cu multă durere ,nu pot înţelege ce m-a atras spre ea ,eu care toată adolescenţa mea am dispreţuit-o ,am înbrăţişat-o ,doamne ,am sărutat-o ,dar nu s-a scvhimbat nimic din realitatea de toate zilele ,vreau să spun că tot eu eram ,nu altul ,însă ea avea în ochi o lumină ,semi-divină ,semi-dementă ,eu ca prostul m-am trezitspunăndu-i :Te iubesc ,iar ea simţit probabil ceva veritabil şi s-a întămplat un miracol ,s-a făcut frumoasă sub ochii mei ,dintr-o găscă holbată era femeie era fericită ,era pierdută .M-am găndit cutremurat pănă în cer ,pănă în iad şi înapoi ,"Am distru-so ! Ne distrugem reciproc " 
  
.......Acum viaţa a luat un curs neaşteptat ,nu şi-a cerut aprobare din partea voinţei mele ,nici măcar a conştinţei ,nu am vruit ,acum vorbeşte de căsătorie ,de copii noştri ,are ochi adănci ,e aprope fumoasă ,frumoasă de-a dreptul, dar eu Ştiu ,simt că sunt din altă lume,altă viaţă am obsesiile şi bolile mele adănci şi sunt posesorul unui suflet care nu se poate,nu se mai poate redresa ,şi n-o iubesc , oricăt aş vrea n-o iubesc ,poate merit să fiu răstignit pt aşa ceva ,dar ce mai pot face acum ? Nici nu-mi închipui cum aş putea trăi alături de ea ,dar pare-se că trebuie ,,,fiindcă atăta luciditate mai am .:ea nu mai poate suporta încă un adevăr ,adevăr ?,,.O părere Dar tot ce pare şi există şi pe deasupra nici nu moare vreodată ....Îmi vine să răd ! 
  
Referinţă Bibliografică:
Parcă / Alexandru Maier : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1718, Anul V, 14 septembrie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Alexandru Maier : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Alexandru Maier
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!