CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Relatare >  
Autor: Alexandru Maier         Ediţia nr. 1554 din 03 aprilie 2015        Toate Articolele Autorului

Lumină pură
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Motto : 
  
,, Eu stau mereu în beznă 
  
Lumina mea-i la tine " Vasile Voiculescu 
  
Mi-am îngenuncheat ochii înspre tine şi din adăncimi mi-au ieşit căteva lumini din culorile curcubeului primordial.Lipsesc doar unele nuanţe pe care D-zeu le-a visat la facerea lumii ,atunci cand a rostit :,,Să fie lumină !"... 
  
Ştiu , eu sunt de vina pentru lipsa divină din cele dintăi curate sclipiri şi mai ştiu mi-ar trebui căteva sute sau mii de ani să-mi pot spăla fosta privire curată pentru a mai putea spera nuanţele pierdute şi parţile de suflet lasate pe ici pe colo ,fie pe o floare fie pe susurul unui izvor,fie pe un nor sau pe fosta si ea privire curată a iubitei de dincolo de timp şi de întuneric sau poate doar de a irositului ei tremur de genă.Cu tot ce-am pierdut pe crucile şi răscrucile vieţii aş fi putut să privesc drept în faţă lumina cu toate nuanţele ei ,ochi în ochi ,suflet pe suflet ,rană pe rană ,rană îndrăgostită de cuţit ,să nu-mi mai întorc capul ,să nu-mi mai răsucesc sufletul ;la ce-mi foloseşte ? Să nu mă mai sfăşie şi paralizeze mănia ,mila remuşcarea ,împietrirea ,neiubirea şi tot palpitul acesta naclăitor al halcilor de suflet frămăntate de tăcere de pacate şi de tortura că existăm ; existăm aşa ,fără sens ,între pămănt şi cer între stele şi noroi ;stele care sunt şi ele doar pămănt ,materie din materie ,aşteptănd nu-ştiu-de-ce ,nu-ştiu -de -cănd ,Duh Sfănt ,aşteptănd şi urlănd către un cer mult prea înalt care nu ne mai poate alina ,care nu ne mai poate lipi ochii de stele ,care arar ne mai luminează bezna în care viermuim ,aşa cum şi în noi rar se mai zbat amintirile culorilor curcubeelor piedute şi care şi care , cu căt sunt mai pierdute ,cu atăt sunt mai frumoase ,că aşa e omul nostalgic şi infiorător ,(pardon ,am vrut să spun infiorat ) 
  
Ce e la urma urmei ,un curcubeu ,dacă nu ,,memento mori"un legămănt între lumină şi întuneric între totul şi nimic sau ceva prin care ne săgetează o clipă paradisul ,amintindu-ne că nu suntem doar carne din carne ?!De aceea a însămănţat Creatorul adănc în noi luminile ca să ne putem regăsi pe noi limbrici verticali praf de stele care din nimic ne certam cu cerul şi ne zbatem întunecăndu-ne pănă ne pierdem în neant ! 
  
Nici nu mai ştiu de ce mi-am înpins şi îngenuncheat ochii înspre adăncimile tale ,chiar cu riscul de a rămanea rece , gol ,neant stelar ,nimic să nu mămai măngaie ,nimic sa nu ma mai doară nimic să nu mai poată lua chip de floare...doar imense goluri care se cască şi aşteaptă îngenuncheate să fie umplute de lumină (de tine ?) şi unde nimic nu mai pulsează din Big-Bang-ul primordial ;a rămas doar amintirea unei explozii de lumină şi de culoare care a fost...sau...doar ar fi putut să fie... 
  
Doamne îndură-te si înpăienjeneşte-ne ochhi cu ceva...! 
  
Referinţă Bibliografică:
Lumină pură / Alexandru Maier : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1554, Anul V, 03 aprilie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Alexandru Maier : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Alexandru Maier
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!