CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Fantezie >  

AFORISME III
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Pentru mine, chinul, durerea și suferința nu reprezintă pedepse ale sorții, ci ele, ca să am o autocunoaștere și o atingere a echilibrului cosmic, le percep ca pe niște izvoare ale autodepășirii. 
  
Să scriu beletristică si nu numai... înseamnă mai mult decât o simplă creație literară... înseamnă o descărcare sufletească față de lanțurile mele fizice. 
  
Ca să rezolv marile necunoscute ale vieții mele, nu am nevoie de un mușchi superputernic și de un stomac îmbuibat, ci îmi trebuie un mănunchi de neuroni coerenți și o inimă cu sentimente. 
  
Cunoașterea fără inspirație și revelație, este ca neuuronul fără oxigen. 
  
De ești de stânga sau de dreapta și ajungi la coonducerea statului, nu este așa important... ceea ce este cu adevărat esențial la tine, este să rămâi veșnic patriot, un mare spirit de sacrificiu. 
  
Să fii patriot adevărat, relevă să-ți iubești țara cu mintea ți cu inima, nu doar să fii patriot din gură. 
  
În fiecare om stă ascuns câte un potențial filosof... trebuie doar să-l descoperi. 
  
Definiția eroismului absolut este aceea când renunți de bună voie la tine și la interesele tale, dedicându-te cu totul semenilor tăi... nu ție, nu eu-lui tău împuțit de unele dorințe ucigătoare. 
  
Este eronat să punem semnul egal între un om de succes și un om de valoare. 
  
Calea cunoașterii este infinită... caut-o neîncetat, cerând mai mult de la tine, nu de la cei din jur. 
  
Viciul ilustrează golul unde nu poate pătrunde virtutea cu ale ei raze strălucitoare. 
  
Copilăria semnifică comoara cea mai prețuită a oricărui om, devenit adult. 
  
Televizorul este o reproducere banală a cutiei Pandorei... vizionează cu luare-aminte! 
  
Dumnezeu lucrează subtil... lucrează în așa fel încât omul să își ia hotărârile prin voință proprie, fiind responsabil pentru acțiunile sale. 
  
Să filosofez, în concepția mea, denotă să fiu cu un pas mai aproape de nemurire... nu doar să cunosc de dragul de a cunoaște. 
  
Găsirea unui sens în viață, reprezintă motivația supremă pentru a exista în lume. 
  
Omul își construiește destinul cu propriile mâini, nu prin condiționarea divinității. 
  
Muzica, ascultată-n funcție de stările sufletești, conturează mijlocirea prin care sufletul meu descoperă inspirație și farmec. 
  
Ai grijă în ce chip te rogi lui Dumnezeu... și diavolul primește și ascultă rugăciuni. 
  
Intre o femeie si o prajitură nu există termini de comparație... amândoua iti dau placere, dar si durere, daca esti lacom si plin de excese. 
  
Să nu lași niciodata in viața ta spatiul virtual să-ti invadeze si domine spatiul real... 
  
Sa fii prost poate e o calitate, dar sa fii prost fara sa vezi asta, deja suna a nesimtire. 
  
Bucura-te de viata, pretuieste-o, iubeste-o si traieste-o cu responsabilitate mai presus de orice bogatie argiloasa... E o minune inegalabila pe care-o primesti! 
  
Sa va fie viata precum ati sta in poala Domnului, avand inima de copil si minte de Einstein.... 
  
Accept divortul in viata omului... Prin divort inteleg ruperea de orice legaturi, de orie forma posibila, ce ne tin uniti si apropiati unii de altii, fie ca vrem sau nu, sa privim cu ochi de strain in jur. 
  
Martirul si eruditul adevarat se intersecteaza intr-un un punct anume: lepadarea totala de sine. 
  
Daca accptam Sacrul in viata noastra, ca si Matrice, religia si stiinta ni se vor parea complementare... stiinta fiind cunoasterea realitatii (a lumii create), iar religia fiind cunoasterea si trairea lumii transcendente(cunasterea sacrului). 
  
Boxerul profesionist si omul de valoare au un numitor comun: invinge sau vei fi invins! 
  
Mutatia,atat maligna, cat si benigna, facuta in mod spontan sau nu, tine de orizontul firesc al lumii... 
  
Daca este sa caracterizez un om si din intamplare-l judec... Prefer s-o fac asupra textului ce-l defineste, nu asupra contextului sau. 
  
Femeia, in general, reprezinta muza langa care s-au scris marile fapte ale istoriei... 
  
Dizabilitatea fizica si psihica nu trebuie percepute ca pe ceva anormal, ci sunt parte integranta a normalitatii, caci nici universul nu are un tipar care modeleaza perfect lutul organic. 
  
Referinţă Bibliografică:
AFORISME III / Alexandru Enache : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1936, Anul VI, 19 aprilie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Alexandru Enache : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Alexandru Enache
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!