CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Fictiune >  

Zâmbetul mântuirii
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
De ceva vreme, privesc în noapte spre un copil ce râde mereu.  
 
Nu mi se arată altfel. Râde de mine, râde de noi, râde de eternul război!  
 
L-am intrebat: „Tu poți face şi altceva înafară de minuni, copile?” El m-a privit și-a râs mai mult ca niciodată. A râs de timp, a râs de Univers.  
 
Însă aseară... M-a fixat cu ochii lui umezi și mari. Și mi-a tot sorbit din suflet. Şi m-a tot descusut din priviri. N-a mai zâmbit, iar eu mă simțeam atât de dezgolit și murdărit de-al meu întuneric. Ne tot căutam sufletele și eu mă prea pierdeam în privirea lui...  
 
După ce s-a jucat cu inima mea un timp, a râs, şi-a râs... Şi a tot râs! De zâmbetul lui au pierit toți demonii înapoi în văgăunile altor veacuri!  
 
Apoi am lăcrimat. Şi încă plâng... Copil frumos ce eşti!  
 
 
Capitolul: Reflecțiile Inimii, volumul ”Mărturiile unui nebun - poezie, proză, reflecții și cugetări”, Editura Zven, Târgoviște, 2016  
 
Referinţă Bibliografică:
Zâmbetul mântuirii / Alexandru Cosmin Georgescu : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 2371, Anul VII, 28 iunie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Alexandru Cosmin Georgescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Alexandru Cosmin Georgescu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!