CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Istorisire >  
Autor: Alexandru Buzoianu         Ediţia nr. 1592 din 11 mai 2015        Toate Articolele Autorului

Erata unui suflet - Între timp
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
(fragment)  
Obișnuiam să filosofăm deseori pe tema relațiilor interumane cu cei apropiați, iar mai târziu am realizat că deveneau discuții fără rădăcini atunci când faptele noastre contrau ideile, transformându-ne în lupi moraliști și de multe ori cuvântul lup suna prea bine.  
 
Credeam și cred cu tărie că omul trebuie să fie corect și demn încă de tânăr, la fel și în credinţă.  
M-au dezgustat întotdeuna persoanele care-și aduc pe limbă crezul în divinitate atunci când anii cărunți le bat la ușă iar odată cu trecerea lor semnul crucii se îndesește și în obiceiurile zilnice, devenind tabieturi în lispa puterii pentru altceva. Ca și când anii trecuți și acţiunile de orice fel, dacă nu îți urlă veșnic în urechi, nu au existat vreodată, simțindu-te smerit în ultimul segment al vieții, dar luat ca cel mai înțelept. De ce ar fi viabilă înțelepciunea când vine prea târziu doar la stadiul de teorie și pleacă la fel de repede odată cu tine?  
Câte nu a văzut și a înghițit pământul, iar cei legați la ochi acţionează de parcă universul s-a născut și dispare odată cu ei. Câtă zbatere întoarsă într-un pumn de ani, ca apoi să respiri stupid pe gură ultimul mare nimic din tot ce ai zvârcolit zadarnic.  
Sunt atâtea suflete adormite, îngropate în ignoranță încât îți dai seama că deja nu mai fac parte din nimic, oglindindu-se numai în dreptatea lor și în urmele pumnilor dați în piept de prea multă trufie. Peste o vreme nimeni nu dă nici măcar un bob de nisip pe noi, și chiar dacă ar da, de-ar mai fi și boabe de nisip, cum să faci un schimb pentru ceva ce nu ai habar că a existat vreodată?!  
 
Ipoteza descrisă ar părea fatalistă, fără nici o soluție de izbăvire, dacă nu aș crede și simți cu toată ființa că după noi totul trece mai departe printr-o sită ce filtrează numai vibrația noastră de-a lungul vieții și singurul bagaj ce încape prin ea este doar spiritul încărcat de tot ce am oferit sau nu celor de lângă noi în materie de trăiri și manifestări. Nu este vorba despre etapele firești ale tururor, încărcate cu griji, realizări și dezamăgiri de tot felul. Aici am ajuns fără să știm acum dacă e bine, cu siguranță nu ne sunt percepute ca ‘păcate’ este vorba de cum transcendem aceste lucruri și ce rămâne în urma noastră la final. Un raport dintre țeluri și modalitatea lor de înfăptuire în toate ramificațiile existenței; de la ură la iubire la cuvânt și faptă.  
 
***  
 
Referinţă Bibliografică:
Erata unui suflet - Între timp / Alexandru Buzoianu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1592, Anul V, 11 mai 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Alexandru Buzoianu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Alexandru Buzoianu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!