CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Impact > Relatare >  

UN EVENIMENT CULURAL DE EXCEPȚIE LA TÂRGU_MUREȘ: lansarea volumului de versuri ,,SOLITUDINI` 100 de poezii”de IONUȚ ȚENE.
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
UN EVENIMENT CULURAL DE EXCEPȚIE LA TÂRGU_MUREȘ: 
  
lansarea volumului de versuri ,,SOLITUDINI– 100 de poezii”de IONUȚ ȚENE. 
  
Joi, 03.06.2021, Centrul Județean pentru Cultură Tradițională și Educație Artistică Mureș, a găzduit un evenimemt cultural deosebit și anume, lansarea volumului de versuri ,,SOLITUDINI– 100 de poezii”, autor fiind cunoscutul istoric, prozator, poet, IONUȚ ȚENE. Au fost prezenți la manifestare președinții unor societăți culturale, fundații, asociații: Al. Florin Țene- președintele Ligii Scritorilor din România, Dimitrie Poptămaș, Ilarie Opriș, Berța Ioan, Mircea Dorin Istrate, membrii Ligii Scriitorilor Români-filiala Mureș, directoarea editurii ,,Ecou Transilvan”- Nadia Fărcaș și Alice Micu – de la ,,Apostrof”, Nicolae Băciuț -de la ,,Vatra Veche”, poeți și scriitori din Cluj Napoca, Tg.Mureș, Sibiu și Brașov 
  
Manifestarea a fost deschisă de IULIU PRAJA, directorul C.J.C.T.E.A.Mureș, gazda evenimentului, care a salutat adunarea și a prezentat în termeni laudativi, personalitatea autorului și valoarea volumelor de poezie editate până în prezent de poetul clujean . 
  
Moderatoarea manifestării, doamna NADIA FĂRCAȘ, a prezentat câteva date biografice și a făcut o introducere în opera autorului, variată ca exprimare și prin temele abordate, dar foarte bine închegată, bine stilizată, expresivă, purtând ampreta unui talent autentic, a unui spirit tânăr, novator, îndrăzneț, conștient de importanța și valoarea talentului său, subliniind faptul că autorul nu face decât să transcrie, în poezie mai ales, trăirile sale zilnice, pure și adevărate. 
  
Poeta LILIANA MOLDOVAN a făcut o pertinentă analiză a volumului de față, argumentându-și aprecierile cu citate din poeziile publicate în volum, enumerând stările pe care le poate produce citirea acestora, cu maturitatea și finețea exprimării poetice, urmare a harului poetic cu care a fost dăruit autorul. 
  
Poeta și editoarea ALICE MICU, o bună cunoscătoare a activității literare a autorului, a scos în evidență valoarea poetului și a poeziilor sale, cuprinse în acest volum, perenitatea, datorată autenticității poeziilor, ce surprind stări sufletești, întâmplări variate și adevărate, frumos exprimate și nuanțate în cuprinsul versurilor sale. 
  
Poetul VICTOR CONSTANTIN MĂRUȚOIU a subliniat încărcătura emoțională pe care o au versurile autorului, care produc stări autentice, pline de vizualitate, de înfiorare, sunt melodioase, cuprinse într-o exprimare cultă, modernă, bine definită, vădind un spirit viu novator, hotărât, de inovare, de schimbare. 
  
Poetul MIRCEA DORIN ISTRATE l-a caracterizat pe poet și opera sa într-o poezie personalizată și a oferit autorului, din partea L.S.R –filiala Mureș, o Diplomă de Gratitudine. 
  
Cunoscutul editor și poet muresean NICOLAE BĂCIUȚ, a subliniat că poezia lui Ionuț Țene este una distinctă, matură, o poezie a clipei, o poezie „de ocazie”, care exprimă călătoria poetului prin sine însuși, căutând, astfel, o cale de scăpare din constrâgerile zilnice. 
  
Epigramistul clujean GAVRIL MOIȘA a caracterizat volumul lansat ca fiind unul ce exprimă, un curat și rafinat, adevărat, artistic, ce exprimă, cu sinceritate, sentimentele și trăirile reale ale autorului. 
  
Spre finalul întâlnirii literare, autorul volumului lansat, IONUȚ ȚENE a ținut să sublinieze faptul că multe din poeziile sale sunt poeziile clipei, trăite cu bucurie, cu tristețe, cu visare, cu speranțe, așa cum le-a simțit el atunci, acestea exprimând și dând ,,trăirea adevărată a aceliei unice clipe” și așa va face mereu în toată creația sa. 
  
Menționăm că, pe parcursul acestui eveniment cultural, solista ALINA MIZGAN și chitaristul ERVIN SZABO au întreținut atmosfera de bună-dispoziție surprinzând publicul cu câteva melodii de muzică ușoară bine-cunoscute dar și cântece pe versurile autorului. 
  
LILIANA MOLDOVAN - UZPR 
  
Referinţă Bibliografică:
UN EVENIMENT CULURAL DE EXCEPȚIE LA TÂRGU_MUREȘ: lansarea volumului de versuri ,,SOLITUDINI` 100 de poezii”de IONUȚ ȚENE. / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3808, Anul XI, 04 iunie 2021.

Drepturi de Autor: Copyright © 2021 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!